Hírek, események

Új színekkel bővült a Stratasys F770 3D nyomtató alapanyagkínálata

Az élet számos területén alkalmazunk színeket az információ közvetítésére, események és tárgyak kategorizálására. Ez az egyik fő oka annak, hogy a Stratasys F770 3D nyomtató alapanyag kínálata hat új színnel bővült.

Tovább olvasom

Megduplázta a részvevők számát a II. METAL 3D Konferencia

A teltházas II. METAL3D Additív Gyártás és Digitalizáció Konferencia óriási sikert aratott a szakmai közönség körében. Június 6-án közel 200 additív gyártás és digitalizáció iránt érdeklődő ipari és oktatási szakember vett részt a nemzetközi METAL3D konferencián, hogy megosszák saját felhasználói tapasztalataikat a 3D fémnyomtatás kapcsán.

Tovább olvasom

Ipar Napjai 2024

3D technológiai újdonságokkal és előadással várjuk az Ipar Napjai Kiállításon! Töltse le belépőjét, és látogasson el a 306B VARINEX standra!

Tovább olvasom

Digitalizáció és additív gyártás a fogászat élvonalában

A Dentalklinik Dr. Tóka fogászati praxis az ország egyik legfejlettebb fogtechnikai laborjával rendelkezik, ahol már egy Stratasys DentaJet 3D nyomtató is működik. A fejlesztések fontosságáról és a technológiák fogászatba való integrálásáról Egresits Tamással beszélgettünk.

Tovább olvasom

GINOP Plusz-1.4.3-24 pályázat

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram keretében akár 3D szkennerek és 3D nyomtatók beszerzésére is igénybe vehető 0%-os kölcsön: a projektösszeg 10-a önerő, 90%-a pedig 0%-os hitel.

Tovább olvasom

3D nyomtatás a NASCAR autóversenyeken 

A motorsportok célja a lehető leggyorsabbnak lenni, de az ismert gyártástechnológiák gátat szabnak a fejlesztéseknek - a forradalmat a 3D nyomtatók hozták meg.

Tovább olvasom

Xact Metal-Uddeholm együttműködés a Corrax szerszámacél por forgalmazásáról

Az Xact Metal-Uddeholm partnerség új korszakot hoz a szerszám- és öntőipar számára, ahol a komplexitás a hatékonysággal, a hagyomány az innovációval találkozik.

Tovább olvasom

Stratasys Neo 3D nyomtató bemutató kit – golf

Megérkezett hozzánk a legújabb Stratasys Neo sztereolitográfiás 3D nyomtató kit, amely golf eszközökön keresztül mutatja be a Neo-hoz elérhető alapanyagokat, és a berendezés kifinomult nyomtatási képességeit.

Tovább olvasom

Egyedi 3D nyomtatott befogó készülékek – Oreck esettanulmány

A porszívógyártással foglalkozó Oreck Manufacturing-nek az FDM technológia segítségével lehetősége nyílt a befogó készülékek additív gyártására, amit minden lehetséges alkalommal ki is használ.

Tovább olvasom

A Holdon tesztelik a Stratasys 3D nyomtatott alapanyagait

A Stratasys 3D nyomtatott alapanyagokat biztosít egy közelgő Hold-misszióhoz, hogy teszteljék azok teljesítményét a Hold felszínén.

Tovább olvasom

Trade in: 3D nyomtató beszámítás

Új Stratasys 3D nyomtató vásárlása esetén a VARINEX most beszámítja az Ön meglévő 3D nyomtatóját! Az akcióban nem csak Stratasys, hanem más márkájú 3D nyomtatóját is kedvezményre válthatja!

Tovább olvasom

3D nyomtatott befogó készülékek és ülékek gyorsabb gyártása

A befogó készülékek, a szerelési segédeszközöktől kezdve az ellenőrző szerszámokig, kulcsfontosságú szerepet játszanak a stabilitás, az igazítás és a minőség biztosításában a gyártás során. Az egyik innovatív megközelítés, amely forradalmasítja a rögzítési módszereket, a 3D nyomtatási technológia integrálása a befogó készülékek és ülékek gyártásába.

Tovább olvasom

Új GrabCAD szoftver-csomagok: nagyobb hatékonyság és költségek csökkentése

A GrabCAD Streamline szoftvercsomag csökkenti a nyomtatóflotta kezelésével járó terheket, lehetővé téve a termelés intelligens skálázását az additív gyártás segítségével.

Tovább olvasom

3D nyomtatott partfalak az emelkedő tengerek ellen

Az éghajlatváltozás felgyorsulásával és a tengerszint emelkedésével a tengerparti települések világszerte példátlan fenyegetéssel néznek szembe. A Kind Designs által fejlesztett 3D nyomtatott partfalak jelentősen átalakíthatják a partok védelmének módját.

Tovább olvasom

A gyermekkor visszaadása a legmodernebb 3D nyomtatási technológiával

Emma egy ízületi rendellenességgel született kislány, de egy lelkes fejlesztőcsapatnak és a 3D nyomtatásnak köszönhetően visszakaphatta a gyermekkorát.

Tovább olvasom

Stratasys F370CR kompozit 3D nyomtatóval bővíti az oktatást a Weber State University

Az F370CR nyomtatóval a Weber State University egy korszerű technológiájú 3D nyomtató lehetőségeit veheti igénybe, szélesebb körű alapanyagválasztékkal, beleértve a fejlett kompozit polimereket is.

Tovább olvasom

A McLaren évente 9000 alkatrészt gyárt Stratasys 3D nyomtatóival

A McLaren Racing Stratasys Neo 3D nyomtatói segítségével drámaian le tudta csökkenteni az aerodinamikai szélcsatorna-alkatrészek és projektek átfutási idejét. Már nem csupán prototípusokat, hanem számos alkatrészt és szerszámot is 3D nyomtatással készítenek.

Tovább olvasom

A GPAINNOVA-Xact Metal együttműködés: átfogó fém 3D nyomtatási megoldások

A GPAINNOVA-Xact Metal együttműködés célja, hogy a két vállalat által kifejlesztett innovatív technológiákkal teljes körű megoldást kínáljon a tervezési, nyomtatási és felületkezelési folyamatokra.

Tovább olvasom

9 dolog, amit a szénszálas 3D nyomtatásról tudni kell

A kompozit anyagok szilárdságuk, merevségük, hőállóságuk és tartósságuk miatt a 3D nyomtatásban a teljesítmény határait feszegetik, íme 9 fontos tudnivaló

Tovább olvasom

Úton az első fém 3D nyomtató a Nemzetközi Űrállomásra

A technológiai demonstrációs projekttel az a cél, hogy bemutassák a fém 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket az űrben.

Tovább olvasom

Evolve AI: a cipő, amely tanulmányozza viselőjét és fejlődik

Az „Evolve AI” cipő egy új biometrikus evolúciós lábbeli, amelyet a Stratasys technológiával, 3D nyomtatással készítettek. Szenzorok segítségével figyeli viselőjét, és folyamatosan fejlődik.

Tovább olvasom

Gyors folyékony fém 3D nyomtatáson dolgoznak az MIT kutatói

Folyékony fémnyomtatási technológia fejlesztésén dolgoznak az MIT kutatói. Eljárásukkal percek alatt képesek bútor méretű alumínium alkatrészeket előállítani - akár újrahasznosított vagy fémhulladékból is.

Tovább olvasom

Wolfskin hátizsák 3D nyomtatással

A 100%-ban újrahasznosított poliamidból készült hátizsák a 3D nyomtatásnak köszönhetően nem csak a hulladékot minimalizálja, de a testreszabhatóságot is fokozza, kényelmesebb, emellett hozzájárul a terhelés hatékonyabb elosztásához.

Tovább olvasom

Új fejlesztésekkel bővülnek a Stratasys F900 3D nyomtató gyártási képességei

A Stratasys F900 3D nyomtató folyamatosan új funkciókkal és képességekkel bővül, és hozzáadott értéket kínál a felhasználók változó igényeinek kielégítésére

Tovább olvasom

Akadozó ellátási lánc? Az ipari 3D nyomtatás segíthet! 

Az elmúlt években az ellátási láncok instabillá váltak, amely megnehezíti a vállalkozások életét. A megbízható ipari 3D nyomtatás lehetővé teszi a cégek számára, hogy gyorsan reagáljanak az ellátási zavarokra. 

Tovább olvasom

The Pragmatic Innovators virtuális eseménysorozat

Vadonatúj, "The Pragmatic Innovators" címmel induló virtuális eseménysorozatában a Stratasys az additív ipar vezető elméit hozza össze, bemutatja ügyfelei figyelemre méltó eredményeit, és az iparági vezetők és innovátorok szerepét.

Tovább olvasom

Additív gyártás trendek 2024

2023-ban az ipar továbbra is innovatív és virágzó volt, a globális feldolgozóipar továbbra is pozitív növekedési pályán van. Az additív gyártás továbbra is szerepet játszik ebben a növekedésben.

Tovább olvasom

A Birminghami Egyetemi Kórház 3D nyomtatott, testreszabott műtéti sablonokkal fejleszti a tumorsebészetet

"A 3D nyomtatás, amellett, hogy akár három óra műtéti időt is megtakaríthatunk általa, sokkal jobb sebészeti tervezést is lehetővé tesz. A sebészcsapat is sokkal felkészültebb, és a beteg is sokkal nyugodtabb, mivel a műtőbe lépés előtt át tudjuk beszélni a folyamatot és a várható eredményeket."

Tovább olvasom

Stratasys-Siemens Healthineers együttműködés az orvosi képalkotás fejlesztéséért​

A Stratasys partnerségre lépett a Siemens Healthineers-szel egy mérföldkőnek számító kutatási projekt megvalósítása érdekében. A program célja új, korszerű orvosi képalkotó fantomok fejlesztése CT-hez.

Tovább olvasom

Új Stratasys alapanyagok

A Stratasys négy új alapanyagot jelentett be a P3™ DLP platformhoz és két új alapanyagot, valamint új színeket a Stratasys F900 3D nyomtatóhoz

Tovább olvasom

5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat 

Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. Bemutatunk öt meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást.

Tovább olvasom

Az ipari 3D nyomtatás élvonalában – TDK Hungary Components Kft.

"A jövőbeni bővítés során mindenképpen célszerű az ipari gépek irányába gondolkodni, hiszen 4-8-szor gyorsabbak, mint a kisgépek, tehát egészen más volumenre képesek."

Tovább olvasom

A Toyota fejlesztéseit támogatja majd az első eladott Stratasys F3300 3D nyomtató

A Toyota új gyártásai támogatására, többek között alkatrészek és rögzítőelemek gyártására, valamint prototípusgyártási alkalmazásokra fogja használni az F3300 3D nyomtatót, annak érdekében, hogy az új termékek gyorsabban piacra kerüljenek.

Tovább olvasom

Sajtóhír: Itt a Stratasys F3300 – pontosabb, gyorsabb FDM additív gyártóberendezés

Az iparban elsősorban a teljesítmény számít. A pontosság, az ismétlési pontosság és a megbízhatóság a legfontosabb a profittermeléshez. A gyártó- és fejlesztő vállalkozások tudják ezt leginkább, nekik készült az F3300 3D nyomtató, amely kibővíti az additív gyártás alkalmazhatóságának körét, és a legjobb FDM 3D nyomtató az ipari kategóriában.

Tovább olvasom

Sajtóhír: Fenntarthatóság a divatiparban additív gyártással

Egy friss jelentés megerősíti, hogy az additív gyártás a divatiparban javítja a környezeti hatást, miközben a tervezési szabadságot bővíti anélkül, hogy a végeredmény minősége romlana.

Tovább olvasom

A gyártás fejlesztése szénszálas 3D nyomtatással: Három inspiráló történet

A gyártás világában a 3D nyomtatási technológia és a szénszálas anyagok összekapcsolása megnyitotta az utat az úttörő fejlesztések előtt a szerszámkészítési megoldások terén.

Tovább olvasom

Köszönjük, hogy 25 éve partnerünk az additív gyártás élvonalában!

Nagyszerű volt a VARINEXPO 3D Tech Konferencián és Kiállításon együtt ünnepelni közel 300 látogatóval, 30 előadóval, több mint 25 kiállító céggel, szponzorokkal és szakmai partnerekkel. Olvassa el képgalériával ellátott összefoglalónkat!

Tovább olvasom

A Stratasys FDM és az FFF 3D nyomtatás közötti legfontosabb különbségek áttekintése

A Stratasys FDM (Fused Deposition Modeling) és FFF (Fused Filament Fabrication) két széles körben használt és gyakran összekevert technológia. Blogbejegyzésünk részletezi az egyedi jellemzőket és alkalmazásokat.

Tovább olvasom

Interjú Yoav Zeif-fel, a Stratasys vezérigazgatójával a vállalat helyzetéről, a Nano Dimension és a 3D Systems vételi ajánlatáról 

”Célunk egy olyan új generációs additív gyártási vállalat létrehozása, amely a tervezéstől a gyártásig teljes körű megoldásokat tud nyújtani az anyagok széles skáláját lefedve, beleértve a polimert, a fémet, a homokot és a kerámiát. Ez nagyobb értéket jelent ügyfeleink számára.” Interjú Yoav Zeif-fel, a Stratasys vezérigazgatójával.

Tovább olvasom

I. METAL3D Additív Gyártás Konferencia

Teltházzal került megrendezésre a 3D fémnyomtatásról és 3D szkennelésről szóló I. METAL3D Additív Gyártás Konferencia a VARINEX Zrt. budapesti telephelyén.

Tovább olvasom

Stratasys technológiával 3D nyomtatott párnákkal mutatja be óráit a Breitling a Milánói Design héten

"Találkozásunk a Stratasys-szal szerelem volt első látásra: ez egy olyan élvonalbeli vállalat, amely lehetővé teszi, hogy különlegességeket adjunk a párnáinkhoz"

Tovább olvasom

A Stratasys-Ricoh USA megállapodás igény szerint nyomtatható orvosi modellekről​

Az együttműködés szélesebb körű hozzáférést jelent a páciens-specifikus 3D nyomtatott modellekhez, amelyek javíthatják az eredményeket és a betegélményt, miközben az orvosok oktatását és képzését is elősegítik

Tovább olvasom

Falk György is zsűritag a GyártásTrend magazin “Év gyára” projektversenyében

A Gyártástrend Év Gyára projektverseny zsűrizése kapcsán készült interjúban a VARINEX alapítója egyebek közt az additív gyártás kihívásairól és az ipari jó gyakorlatok széleskörű megismerésének fontosságáról beszél. 

Tovább olvasom

MOME – Ugrás a jövőbe! 2023 pályázat – a VARINEX támogatásával

Hiszünk benne, hogy a ma diákjai, ha felnőnek, a 3D nyomtatás egyre szélesebb alkalmazási területeit fedezik fel. Idén is szívesen ajánlottuk fel a verseny egyik díját, egy MakerBot Sketch 3D nyomtatót.

Tovább olvasom

Kiállítóként várjuk a 21. eCon Konferencián

A kiállítótérben működő 3D nyomtatókkal, szkenner-bemutatóval és számtalan 3D nyomtatott modellel, szakmai tanácsadással várjuk az érdeklőket.

Tovább olvasom

A Stratasys bemutatja új fogászati 3D nyomtatóját

A Stratasys J3 Dentajet belépő szintű, több anyaggal működő 3d nyomtató lehetővé teszi a fogászati laboratóriumok számára, hogy egy tálcán egyidejűleg különböző alkalmazású, rendkívül pontos modelleket készítsenek.

Tovább olvasom

A VARINEX már az űriparban is jelen van

A BME Aerospace Team 3D nyomtatott alkatrészeket is tartalmazó Aether S kutatórakétája akár 9000 méter feletti magasságban is képes haladni.

Tovább olvasom

Sztereolitográfiával bővíti 3D nyomtatóinak sorát a Team Penske

A Team Penske, az autósport egyik legsikeresebb csapata egy új Stratasys Neo800 3D nyomtatót vásárolt az aerodinamikai teszteléshez szükséges méretarányos modellalkatrészek gyors 3D nyomtatására

Tovább olvasom

Sajtóhír: Az Xact Metal és a VARINEX közösen hozza Magyarországra a megfizethető fém 3D nyomtatást

'A VARINEX-szel való értékesítési- és szervizpartnerség kiegészíti a Xact Metal azon célját, hogy helyben támogassa az ügyfeleket Magyarországon.'

Tovább olvasom

Stratasys sajtóhír: automatizált utókezelő rendszer bemutató a Formnext-en

Bővülő alapanyag portfóliót, valamint az Origin One 3D nyomtatóflották hatékonyságát javító automatizált gyártócellát mutat be a Formnext-en a Stratasys

Tovább olvasom

TECHtogether 2022 kiállítás

A TECHtogether kiállításon mutattuk be először Magyarországon a Stratasys F370CR, kompozitgyártásra optimalizált 3D nyomtatót!

Tovább olvasom

Többezer 3D nyomtatott alkatrészt használ a McLaren Racing

A McLaren Racing Stratasys Neo 3D nyomtatói segítségével drámaian le tudta csökkenteni az aerodinamikai szélcsatorna-alkatrészek és projektek átfutási idejét. Már nem csupán prototípusokat, hanem számos alkatrészt és szerszámot is 3D nyomtatással készítenek.

Tovább olvasom

Forbes Money Summit – kerekasztalbeszélgetés Falk György stratégiai igazgató részvételével

Forbes Money Summit kerekasztalbeszélgetés az ipari digitalizációról, a metaverzum és az ipar házasságáról

Tovább olvasom

Innovációs kiállítás és szakmai napok a Közszolgálati Egyetemen

A kompozit 3D nyomtatás a védelmi ipar számára is számos alkalmazási területet kínál! Innovációs napok az NKE szervezésében

Tovább olvasom

31. VARINEX konferencia

2022. szeptember 22-én került sor a 31. VARINEX konferenciára. Az "Additív gyártás 5 ipari Stratasys technológiával" alcímet viselő rendezvényen az előadások mellett működő 3D nyomtatókkal és rengeteg 3D nyomtatott modellel ismerkedhettek meg a látogatók.

Tovább olvasom

Az ipari méretekben folyó 3D-s nyomtatás ma már nem a jövő, de hol tart valójában?

Az ipari méretekben folyó 3D-s nyomtatás ma már nem a jövő, de hol tart valójában? A jövő anyagai címmel rendeztek konferenciát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 

Tovább olvasom

Zehavit Reisin Stratasys alelnök a MOME Future Materials konferencián

A MOME Future Materials konferencián Zehavit Reisin, a Stratasys alelnöke előadást tartott, a VARINEX pedig 3D nyomtatás kiállítással várta az érdeklődőket

Tovább olvasom

Sajtóközlemény: Stratasys – Covestro megállapodás

Megállapodott a Stratasys a Covestro additív gyártási alapanyag üzletágának felvásárlásáról. Ezzel a lépéssel a Stratasys teljesebb megoldásokat kínálhat ügyfeleinek, és felgyorsíthatja a következő generációs gyártási alapanyagok fejlesztését 

Tovább olvasom

Stratasys Platinum Partnerek lettünk 2022-ben is!

Büszkék vagyunk rá, hogy idén is sikerült elérnünk a Stratasys Platinum Partner címet, amely a legmagasabb elérhető partneri fokozat! 

Tovább olvasom

SAJTÓKÖZLEMÉNY: 16 új alapanyaggal bővíti kínálatát a Stratasys

A Stratasys új alapanyagokat jelentett be három különböző 3D nyomtatási technológiához. A 16 új alapanyag jelentősen kibővíti a Stratasys által kezelni képes használati esetek körét, a gyártási beállítások széles köre esetében.

Tovább olvasom