SAF technológia

A Selective Absorption Fusion, röviden SAF™ technológia egy poralapú additív gyártási folyamat, amellyel kiemelkedő minőségű végfelhasználói alkatrészek állíthatók elő. A SAF rejlik a Stratasys H sorozatú gyártási platformja mögött, széles körű lehetőséget biztosítva Önnek a nyomtatási folyamat irányítására, hogy pontos, következetes gyártást érjen el, versenyképes alkatrészköltségekkel.

Ez a technológia infravörös-érzékeny folyadékot (HAF = High Absorbing Fluid) használ a polimer por részecskéinek rétegekben történő összeolvasztásához. A saját fejlesztésű Big Wave™ porkezelő rendszer hajtja végre a por eloszlatását a nyomtatóágyon, míg az ipari minőségű piezo-elektromos nyomtatófejek folyadékot fecskendeznek a megadott területekre az alkatrész rétegeinek létrehozásához. Az így átitatott porréteg fölött elhaladó infravörös lámpa által kibocsátott hő összeolvasztja az adott magasságú réteg területét, a nyomtatóágy teljes hosszán egységes termikus feltételeket és az alkatrészek egyenletes minőségét biztosítva.

A SAF ipari minőségű additív gyártási technológia két fázisban, de azonos irányban hajtja végre a nyomtatóágyon a 3D nyomtatás kulcsfontosságú lépéseit, ezáltal az összes nyomtatott alkatrész számára egyenletes hőeloszlást és konzisztenciát biztosít, függetlenül attól, hogy hol helyezkednek el a nyomtatóágyon. A SAF emellett hozzájárulhat az alacsonyabb működési költségekhez és növelheti azok kiszámíthatóságát. A Big Wave™ porkezelő rendszer csökkenti a por öregedését, míg a garanciális, ipari piezo-elektromos nyomtatófejeket úgy tervezték, hogy ne igényeljenek rendszeres cserét.

A SAF technológiával működő H-sorozatú 3D nyomtatók ipari teljesítményt és egyenletes minőséget nyújtanak a végfelhasználói alkatrészek számára, versenyképes és kiszámítható alkatrészköltséget garantálnak, és ellenőrzött körülményeket biztosítanak a tömeges alkatrészgyártáshoz.

A SAF technológia legfőbb előnyei

Ipari minőségTermelési teljesítményVégfelhasználói alkatrészek
Ipari piezoelektromos nyomtatófejek és innovatív porkezelés a tartósság és a magas üzemidő érdekében.Minimális állásidő és nagy alkatrész sűrűség a gyártási idők minimalizálása érdekében.Valós idejű porfűtés, egyedi hőkezelés és széles porválaszték az alkatrésztulajdonságok széles skálájához.

SAF technológiával működő 3D nyomtatók

Kapcsolattartók:

Fehér Zoltán
műszaki igazgató
+36 30 241 7813
feher.zoltan@varinex.hu
Hermán Balázs
értékesítési tanácsadó
+36 30 358 3695
herman@varinex.hu