Mérési jegyzőkönyv a világ legmodernebb szoftverével és egy különösen pontos 3D szkennerrel

A 3D-s szkennelési eljárások fejlődése és az adatfeldolgozás sebességének növekedése miatt a méréstechnikai iparban egyre nagyobb teret hódít a 3D szkennerrel történő adatgyűjtés. Ez a megoldás különleges helyzetekben is lehetőséget biztosít nagy pontosságú mérések elvégzésére, mivel adatgyűjtés közben az adott tárgyat nem kell megérinteni vagy speciális pozícióban rögzíteni. Ennek köszönhetően alkalmazható 800-900°C-os öntvények, valamint különleges, szabad felületekkel határolt, akár több méter hosszúságú és szélességű testek (pl. hajótest) bemérésére is.

A 3D szkennerek előnyei a koordináta-mérőgépekkel szemben
  • A koordináta-mérőgépekkel ellentétben, egy 3D szkenner alkalmazása esetén a mérendő tárgy tetszőleges helyzetben lehet a mérés során, azaz nem szükséges előre meghatározni a mérendő pontok normálisainak irányát és az origótól való távolságát.
  • Koordináta-mérőgépnél nehézséget okozhat tapintójának átmérője, mely esetlegesen nagyobb, mint a mérendő furatok átmérője, egyes nyílások/rések szélessége. A 3D szkennerek lézerfényének átmérője azonban kb. 0,1 mm, amivel a legkisebb rések is mérhetők.
  • A mérőgépes eljárásnál mind az előkészítés, mind pedig a mérés felkészült szakembert és sok időt követel, míg 3D szkennerrel végzett munka során a legtöbb időt maga a szkennelés veszi igénybe, amihez nem szükséges emberi jelenlét.

3D szkennelési szolgáltatásunk a ScanTech és a 3D Systems által gyártott 3D szkennerekre épül. Termékeink között megtalálja ezen szkennerek technológiai paramétereinek részletezését.

Amennyiben Önt érdekli 3D szkennelési szolgáltatásunk, kérjen tájékoztató ajánlatot a 3dp@varinex.hu email címen!

Kapcsolattartók:

Dúzs Miklós
3D applikációs mérnök
+36 30 350 1346
duzs@varinex.hu
Keresztury Gábor
értékesítési tanácsadó mérnök
+36 30 530 8442
keresztury@varinex.hu