CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!
Oreck esettanulmány

Egyedi összeszerelési megoldások

Az Oreck Manufacturing minden egyes porszívószériához 40-50 azonos összeszerelő palettát gyárt. Ez volt a helyzet a vállalat Titanium sorozatánál, az XL21 álló háztartási porszívónál is. Ez a csúcskategóriás készülék olyan funkciókat biztosít a felhasználó számára, mint a hipoallergén szűrés, az állítható kétsebességes motor és a fejlett hangcsillapító technológia.

A gyártósori paletták pontos pozícióban rögzítik a porszívó felső burkolatát, így a készülék gyorsan és egyszerűen összeszerelhető. Miután a motort, a ventilátorházat és az egyéb tartószerkezeti elemeket elhelyezték az rögzített felső fedélbe, az alsó fedelet ráillesztik.

„Néhány hagyományos befogó készülék projekt több mint 100 000 dollárba kerül, így a megtakarítás jelentős lehet.”

Bill Fish
Oreck

Egyszerűsített összeszerelés

Mindegyik összeszerelő befogó készülék négy műanyag oszlopból áll, amelyek egy szabványos Bosch összeszerelő palettához rögzíthetők. Amellett, hogy a befogó készülék alkatrészei kifejezetten a burkolat rögzítésére szabottak, 0,076 mm tűréssel rendelkeznek, így a burkolatot szilárdan a helyén tartják.

Az Oreck mérnöki csapata szabványos CAD-eszközökkel tervezi meg az egyes befogó készülékekhez szükséges alkatrészeket. Az Oreck vezető modellkészítője, Bill Fish szerint: „A befogó készülékek alkatrészeinek tervezése meglehetősen egyszerű. Már van egy fájlunk a szabványos tartóoszlopokhoz. Ehhez hozzáadjuk a 3D-s felső burkolatot, beágyazzuk a tartóoszlopba, majd eltávolítjuk a burkolatot. Az egész munka körülbelül másfél órát vesz igénybe.”

Korábban az Oreck kizárólag hagyományos módszereket használt az összeszerelő befogó készülékek gyártásához. Ezek közé tartoztak a szilikon- vagy epoxiformák és a betétekkel ellátott uretánöntvények. Néhány évvel ezelőtt az Oreck két FDM technológiájú Fortus 3D gyártási rendszerrel gyarapodott. Az FDM technológia segítségével lehetőségük nyílt a befogó készülékek additív gyártására, amit minden lehetséges alkalommal ki is használnak.
„Az additív gyártás alkalmazása akár 65 százalékkal csökkenti a befogó készülékek gyártási költségeit, mivel a azokat házon belül gyártjuk” – mondta Fish. „Néhány hagyományos befogó készülék projekt több mint 100 000 dollárba kerül, így a megtakarítás jelentős lehet.”
Ilyen arány mellett a gépek már kisszámú projekt esetén is megtérülhetnek.

3D nyomtatott befogó készülék - Oreck esettanulmány
Az Oreck additív gyártást alkalmaz az egyedi összeszerelő paletták gyártásához. Az összeszerelés során a palettába fejjel lefelé helyezik a porszívó felső burkolatát.

A paletta összeszerelő befogó készülék 3D nyomtatása csak a kezdet. A paletták karbantartása szigorú termelési körülmények között legalább olyan fontos, mint az eredeti alkatrészek beszerzése. „Ha valamilyen okból kifolyólag egy befogó készülék használat közben lepattan vagy eltörik, gyorsan és egyszerűen ki tudjuk cserélni házon belül. Bármi, ami miatt egy paletta kiesik a gyártásból, pénzünkbe kerül. A Fortus rendszereket a nap 24 órájában működtetjük” – mondta Fish. 

A befogó készülékek gyártása mellett az Oreck széles körben használja az FDM technológiát prototípusok, valamint a marketingfotókhoz és reklámokhoz szükséges modellek előállítására.
„A gépeket speciális összeszerelő szerszámok, koordináta mérőgépekhez (CMM), mérnöki ellenőrzésekhez  és CNC marószerkezetekhez használatos befogó készülékek gyártására is használjuk. Teljes mockupokat is készítünk. A gépeinknek csak a képzelőerőnk szab határt”.

Eljárás Költség
Hagyományos préselés és öntés
100 000 USD
FDM gyártás
35 000 USD
Megtakarítás
65 000 USD (65%)
Oreck 3D nyomtatott befogó készülék
3D nyomtatott befogó készülék - Oreck esettanulmány
Töltse le a befogóeszközök gyártásáról szóló megoldási útmutatót!

Ismerje meg, hogyan hozhat az additív gyártás új lendületet a befogó készülékek gyártási folyamatába, miközben növeli az idő- és költségmegtakarítást!

Töltse le a 12 oldalas, magyar nyelvű 
Megoldási útmutatót!