Automatizált utókezelő rendszert mutat be additív gyártáshoz a Formnext-en a Stratasys

A Stratasys, a polimer 3D nyomtatási megoldások egyik vezető gyártója a 2022. november 15-18. között, Frankfurtban megrendezésre kerülő Formnext rendezvényen “Let’s Talk Manufacturing” (Beszéljünk a gyártásról) címmel a termék értéklánc minden szakaszára vonatkozó additív gyártási megoldásokat mutat be. Ez magában foglalja a bővülő alapanyag portfóliót, valamint a P3 automatizált gyártócellát, ami az Origin® One 3D nyomtatóflották üzemeltetésének hatékonyságát hivatott javítani.

Covestro Somos® PerFORM gyantával nyomtatott alkatrészek Neo® sztereolitográfiás 3D nyomtatóval.
A Stratasys jelentősen bővítette az ügyfelei számára elérhető polimer anyagválasztékot, többek között megállapodott a Covestro additív gyártási anyagokkal foglalkozó üzletágának felvásárlásáról. Ennek a stratégiának az eredményei a Formnext kiállításon lesznek láthatóak.

A gyártás jövőjének valóra váltása

A Stratasys standján (12.1. csarnok, D121 stand) működő demonstrációs gyártó cella lényege, hogy automatizálja az alkatrészek mozgatását több 3D nyomtató és a tisztítást, szárítást és szilárdítást végző utófeldolgozó berendezések között. A cél az, hogy a 3D nyomtatás gyártóüzemi elterjedésével jelentősen csökkentse a munkaerőigényt.

A városi közlekedés elősegítése

A Stratasys a standon egy új járműkategóriával bizonyítja elkötelezettségét a városi közlekedés innovációja mellett. A működő prototípust a Stratasys egyik ügyfele, az nFrontier fejlesztette ki 3D nyomtatás és hagyományos gyártás segítségével. 

Alapanyagok a termelékenység szolgálatában

A Stratasys azzal a céllal, hogy gyártó ügyfelei gyorsabban és hatékonyabban tudjanak új, igényes alkalmazásokkal foglalkozni, tovább bővítette az anyagkínálatát új partnerkapcsolatokkal és harmadik féltől származó alapanyagokkal.

A kiállított anyagok között lesznek Stratasys Preferred (ajánlott) és Validated (hitelesített) anyagok, a Stratasys mind az öt különböző 3D nyomtatási technológiáján – sztereolitográfia, SAF™, FDM®, P3™ és PolyJet™ – alapuló 3D nyomtatókhoz. Az alapanyagokat olyan partnerek biztosítják, mint az Arkema/Kimya, a Victrex és a Covestro.

“Az elmúlt két és fél év során a hardverportfóliónk kiépítéséről a legfontosabb ipari partnerekkel való együttműködésre helyeztük a hangsúlyt, hogy a felhasználási esetekre szabott megoldások széles skáláját dolgozzuk ki.  Ezek hardvert, szoftvert, alapanyagokat és szolgáltatásokat magukban foglaló, teljes körű megoldások, amelyek új üzleti lehetőségeket teremtenek ügyfeleink számára” – mondta Andy Langfeld, a Stratasys EMEA elnöke. “Folyamatosan gyorsítjuk az additív gyártás élvonalbeli fejlesztéseit, és továbbfejlesztjük a stratégiánkat, hogy az iparág legjobb és legteljesebb polimer 3D nyomtatási portfólióját kínáljuk.”