CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!
GrabCAD Print Pro szoftver újdonságok

A Stratasys tovább javítja az additív gyártás hatékonyságát és csökkenti annak költségeit az új GrabCAD szoftvercsomagokkal

A GrabCAD Streamline szoftvercsomag csökkenti a nyomtatóflotta kezelésével járó terheket, lehetővé téve az ügyfelek számára a termelés intelligens skálázását az additív gyártás segítségével. A Stratasys új GrabCAD Print Pro PolyJet verziója az FDM és SAF verzió sikerére épül, amely egyes ügyfeleknél 30-50 százalékos hardverhasználat-növekedést eredményezett.

A Stratasys, a polimer 3D nyomtatási megoldások piacvezető vállalata bejelentette, hogy két új szoftvercsomagot dob piacra, a GrabCAD Print Streamline-t és a GrabCAD Print Pro for PolyJet verziót. Ezek a csomagok a Stratasys GrabCAD szoftverének képességeit további ügyfelek számára teszik elérhetővé, hogy a munkafolyamatok javításával növeljék hatékonyságukat és csökkentsék költségeiket.

A GrabCAD Print Pro FDM-hez és SAF-hoz készült első verziója egyes felhasználók körében 30-50 százalékkal növelte a hardverhasználatot. Segítségével az ügyfelek jobban meg tudják szervezni az alkatrészek mozgatásának és feldolgozásának frontend és backend részét, így több lehetőségük nyílik additív gyártási képességeik bővítésére.

A gyors tervezési iterációk megkönnyítésével és a hagyományos gyártáshoz szükséges drága szerszámok és prés- vagy öntőformák kiküszöbölésével csökkenthetik a költségeket, és olyan komplex geometriákat hozhatnak létre, amely a hagyományos eljárásokkal nem megvalósíthatók.

Az új szoftvercsomagok segítségével a felhasználók több iparágban, többek között az autóiparban, a repülőgépiparban és az egészségügyben is kihasználhatják a Stratasys teljes hardver-, szoftver- és anyagmegoldás-kínálatának előnyeit.

„Szoftverünk nélkülözhetetlen képességeket biztosít az additív gyártási munkafolyamatok kiterjesztéséhez” – mondta Victor Gerdes, a Stratasys szoftverért felelős alelnöke. „A felhasználókat egy központosított platformmal kapcsoljuk össze, több információt biztosítunk számukra az adatvezérelt döntések meghozatalához, és olyan pontosságot és részletességet nyújtunk számukra, amely csak az additív gyártásból eredhet. A gyártókapacitás, a hatékonyság és az alkalmazhatóság kulcsfontosságú a gyártás szempontjából, és ezek a GrabCAD szoftvercsomagok segítik az additív gyártás további elterjedését azáltal, hogy mérhető, valós üzleti értéket megjelenítő eredményeket biztosítanak.”

GrabCAD Streamline Pro

Az új GrabCAD Streamline Pro egy teljes körű, munkacsoportok számára készült szoftvercsomag, amely a GrabCAD Print segítségével működik. A szakemberek, alkatrészek és nyomtatók összekapcsolására tervezett Streamline Pro támogatja, hogy a vállalatok a teljes Stratasys 3D nyomtatóflottájukat egyetlen platformról kezeljék. Lehetőséget teremt a biztonságos, központosított szoftveres munkafolyamatokra a hatékony alkatrészgyártás érdekében bármilyen méretben, függetlenül a nyomtatók számától vagy a nyomtatott alkatrészek típusától. A Streamline Pro emellett lehetővé teszi a Stratasys nyomtatók és a GrabCAD Print integrálását a GrabCAD szoftverpartnerekkel és a vállalat üzleti rendszereivel. Ez ezáltal nagyobb hatékonyságot, költségcsökkentést és az üzleti folyamatok automatizálását eredményezi.

A GrabCAD Streamline néhány fő jellemzője:

  • Fejlett eszköztárak és analitika az AM menedzserek számára, hogy betekintést nyerjenek a nyomtató és az alapanyaghasználatba.
  • Valós idejű felügyelet és testreszabható értesítések, melyek folyamatosan tájékoztatást nyújtanak a nyomtató eseményeiről.
  • Egyszerűsített eszközök a 3D nyomtatási kérelmek beküldéséhez, nyomon követéséhez és összesítéséhez.
  • Automatikus becslés és gyártás-előkészítés a operátori munka minimalizálása és a mérnökök és tervezők gyorsabb alkatrészgyártása érdekében.
  • Kibervédelmi képességek a Stratasys nyomtatók védelmére a hálózati sebezhetőségek, kibertámadások és potenciális üzleti zavarok ellen.
  • Nyílt alkalmazásprogramozási interfész (API) és rugalmas platform más üzleti rendszerekkel való integrációhoz, ami fokozza az átjárhatóságot és a bővíthetőséget.

A GrabCAD Streamline Pro maximalizálja a termelékenységet, növeli a kiberbiztonságot és optimalizálja a szoftveres munkafolyamatokat, ezáltal nélkülözhetetlen a 3D nyomtatás skálázhatóságának. Tudjon meg többet a GrabCAD Streamline Pro programról itt.

GrabCAD Print Pro for PolyJet

A GrabCAD Print Pro FDM-hez és SAF-hoz való sikeres bevezetésére építve a Stratasys a Print Pro csomagot elérhetővé teszi a PolyJet technológiához is. A PolyJet egyre elismertebbé válik a gyártásban, mivel kiváló minőségű készterméket állít elő.

A Print Pro segítségével a gyártók olyan fejlett képességekhez jutnak, amelyek nagyobb léptékű additív gyártást tesznek lehetővé. A GrabCAD Print Pro olyan fejlett funkciókkal is rendelkezik, amelyek támogatják a munkafolyamatok automatizálását, ami fenntarthatóbb megismételhetőséget, következetesebb alkatrészpontosságot és kevesebb előkészítési időt eredményez. Tudjon meg többet a GrabCAD Print Pro programról itt.

„Sok gyártó nehézségekkel küzd az additív gyártás integrálásával a gyártási ökoszisztémába” – mondta Ryan Martin, az ABI Research kutatási igazgatója. „A nagyobb fokú elterjedéshez olyan továbbfejlesztett szoftvermegoldásokra van szükségük, amelyek biztosítják számukra a szükséges minőségellenőrzést, megismételhetőséget és skálázhatóságot. A szoftver a kulcs ahhoz, hogy az additív gyártás az általános gyártásban nagyobb teret nyerjen.”

„Arra összpontosítunk, hogy az additív technológiát az ügyfeleink számára hasznossá tegyük” – mondta Rich Garrity, a Stratasys ipari üzletágvezetője. „Olyan megoldásokra van szükségük, amelyek minőséget, megbízhatóságot, bővíthetőséget és a befektetésük egyértelmű megtérülését biztosítják. Szoftvereink valódi üzleti értéket nyújtva segítenek abban, hogy az additív gyártás életképes lehetőséggé váljon a mai gyártók számára.”

Iratkozzon fel most a VARINEX hírlevélre!

Érdeklik a 3D nyomtatással és 3D szkenneléssel kapcsolatos hírek?

Értesüljön elsőként a 3D technológiákat érintő legfrissebb szakmai hírekről, ipari trendekről, aktuális rendezvényeinkről, kedvezményes ajánlatainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre most!