CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

Új színekkel bővült a Stratasys F770 3D nyomtató alapanyagkínálata

A színek alapvető kommunikációs eszközök, bár ritkán gondolunk így rájuk. A művészettől a közlekedési lámpákig az élet számos területén alkalmazunk színeket az információ közvetítésére, és a körülöttünk zajló események és tárgyak kategorizálására. Ez az egyik fő oka annak, hogy a Stratasys F770 3D nyomtató alapanyag kínálata hat új színnel bővült.

Piros ASA alapanyagból 3D nyomtatott fúrósablon

A színkódolást az iparban is használják megkülönböztetésre és kommunikációra. Lehet ez termék-megkülönböztetés, biztonsági osztályozás vagy szerszámok közötti különbség jelzése, hogy csak néhányat említsünk. A szín gyorsan és egyértelműen képes információt közvetíteni a folyamatvezérelt gyártókörnyezetben. Nem meglepő tehát, hogy az ügyfelek kiemelt érdeklődést mutatnak a színes 3D nyomtató alapanyagok iránt, hiszen sokan használják az additív gyártást olyan alkalmazásokhoz is, ahol a szín fontos szerepet játszik. 

A repülőgépiparban például a repülés előtt eltávolítandó eszközöket pirosra színezik. Ha ezeket a felszereléseket eleve piros ASA-val nyomtatjuk, elhagyható a festési fázis, így az alkatrészek gyorsabban kézbe vehetők. Ugyanígy a gyártóeszközök különböző színekkel történő 3D nyomtatása hatékony vizuális eszközt biztosít az osztályozáshoz és a rendszerezéshez, és szükségtelenné teszi a festést vagy más utólagos jelöléseket. A fehér, a szürke és a fekete színeket leggyakrabban a prototípusok és a mérnöki munkák különböző fázisaiban használják, hogy gyorsan és világosan bemutassák a végső termék látványtervét.

A hétféle színes ASA alapanyaggal a tágas munkaterű Stratasys F770 javítja a hatékonyságot a feszített ütemű gyártókörnyezetben, és új lehetőségeket nyújt nagyméretű alkatrészek gyártására – legyen szó akár egy gépkocsi sárvédő prototípusáról vagy egy nagy méretű készülék koncepciójához szükséges alkatrészről.

Stratasys F770 3D nyomtató

Ideje NAGYban gondolkodni!

Tudta, hogy a Stratasys F770 a piacon elérhető legnagyobb fűtött munkaterű, legjobb ár-érték arányú FDM 3D nyomtató?

Ismerje meg ezt a nagy formátumú additív gyártóberendezést!