CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

A Toyota fejlesztéseit támogatja majd az első eladott Stratasys F3300 3D nyomtató

A polimer 3D nyomtatási megoldások terén piacvezető Stratasys bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Toyota-val, az autógyártás és innováció globális iparágvezető vállalatával, amely elsőként vásárolja meg az új, csúcstechnológiás Stratasys F3300 3D nyomtatót.

A Toyota új gyártásai támogatására, többek között alkatrészek és rögzítőelemek gyártására, valamint prototípusgyártási alkalmazásokra fogja használni az F3300 3D nyomtatót, annak érdekében, hogy az új termékek gyorsabban piacra kerüljenek.

Az F3300 a Stratasys legújabb FDM (Fusion Deposition Modeling) 3D nyomtatója, amely a  gyártási kapacitás bővítésére készült. Ez az újgenerációs gyártóberendezés képes összetett, nagy pontosságú, a járműtervezés és -felhasználás szempontjából kulcsfontosságú alkatrészek előállítására – prototípusoktól végfelhasználói alkatrészekig. A 3D nyomtató sokoldalú, gyors alapanyagcserét és -betöltést, valamint automatikus kalibrációt tesz lehetővé és nagy gyártási kapacitást biztosít. Ezekkel a képességekkel az F3300 akár 25 százalékkal csökkenti az alkatrészenkénti költséget, akár kétszer gyorsabban nyomtat, mint bármely más, gyártásra szánt FDM 3D nyomtató, és 25 százalékkal nagyobb pontossággal rendelkezik. Az F3300 által kínált lehetőségek és gyártási kapacitás igazodik a Toyota hírnevéhez, miszerint kiváló minőségű, innovatív járműveket szállít az ügyfeleknek világszerte

„A lehetőség, hogy az F3300 3D nyomtatót beépíthetjük additív folyamatainkba, nagy előrelépést jelent vállalati céljaink elérésében” – mondta Eduardo Guzman, a Toyota fejlett technológiákért felelős vezetője. „Az új 3D nyomtató képességei segítenek felgyorsítani az új additív gyártási lehetőségek bevezetését a gyártási műveleteinkbe.”

„Közös érdekünk, hogy innovációval és kiváló minőséggel szolgáljuk ügyfeleinket, és az együttműködés a Toyotával bizonyítja a jobb, intelligensebb és fenntarthatóbb gyártás iránti közös elkötelezettségünket” – mondta Rich Garrity, a Stratasys gyártástámogatási üzletágának vezetője. „A gyártást szem előtt tartva fejlesztett F3300 újradefiniálja az additív gyártást a gyárakban, gyorsaságával, alacsonyabb költségeivel és egyszerű kezelhetőségével.”

A Toyota vásárolta meg az első Stratasys F3300 3D nyomtatót
Dallas Martin, additív alkalmazásmérnök, Toyota (balra) és Scott Crump, a Stratasys innovációs igazgatója az új Stratasys F3300 mellett, amelyet 2023. november 7-én mutattak be a Formnext additív gyártási szakkiállításon, Németországban.
Stratasys F3300 3D nyomtató
A Toyota az új Stratasys F3300-at új gyártástámogató és prototípusgyártó alkalmazásokhoz fogja használni, hogy a termékek gyorsabban piacra kerüljenek.

Kapcsolattartók:

Fehér Zoltán
műszaki igazgató
+36 30 241 7813
feher.zoltan@varinex.hu
Hermán Balázs
értékesítési tanácsadó
+36 30 358 3695
herman@varinex.hu