Működőképes prototípusok készítése

Kemény, precíz teszteléssel ellenőrizheti és tökéletesítheti terveit

A fejlett 3D nyomtatás ismétlődő műveletek végzését lehetővé tévő, agilis termékfejlesztést tesz lehetővé. A mérnöki, hőre lágyuló műanyagok vagy digitális anyagok használatával készített működőképes prototípusok révén jóval a gyártószerszám-készítés megkezdése előtt megtudhatja, hogyan teljesít jövőbeni terméke.

Találja meg az Önnek megfelelő működőképes prototípus-készítési alkalmazást

A prototípusok gyors, házon belüli készítésével csökken a termékek piaci bevezetési ideje. A hibák kijavítását és a fejlesztéseket már a tervezési folyamat korai fázisában elvégezheti, amikor az még nem jelent nagy költséget. Az ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagokból (például ABS vagy PC) álló működőképes prototípusok, valamint a hő-, vegyi és mechanikai ellenállású, nagy teljesítményű prototípusok készítéséhez a Stratasys FDM technológiája kínál megfelelő megoldást.

Az ellenálló prototípusok és a teszteléshez használható egyedi szerelési készülékek segítségével új szintre emelheti a funkcionális tesztelést a kiváló teljesítményadatok és a szükséges tanúsítás megszerzése érdekében.

Ha lenyűgözően valósághű prototípusokat kíván készíteni, amelyek visszaadják a végső termék kinézetét és tapintását, beleértve a puha tapintású részeket, az átlátszó vagy áttetsző összetevőket, a működő zsanérokat és a lengéscsillapítást, használja a Stratasys PolyJet technológiáját. Mivel több anyagot képes egyetlen automatizált feladatban nyomtatni, és különféle Shore értékű gumiszerű alapanyagokat biztosít, páratlanul valósághű prototípusokkal végezheti a tesztelést, és élvezheti a nagyobb szabadságot a kísérletezésben.

Amennyiben érdekli Önt prototípusgyártás szolgáltatásunk, kérjen tájékoztató ajánlatot a 3dp@varinex.hu email címen!

 

Koncepciómodellezés

Kommunikálja egyértelműen az ötleteit, kövesse a megérzéseit

A 3D nyomtatásnak köszönhetően a mérnökök és tervezők bepillantást nyerhetnek a jövőbe, hiszen ötleteikből csupán néhány óra vagy nap leforgása alatt kész terméket gyárthatnak. A házon belüli koncepciómodellezés révén a valóságban is tesztelheti következő termék- ötletét, korán elvégezheti a javításokat, előbb megkezdheti a marketingtevékenységet, és még azelőtt megszüntetheti a hibákat, hogy azok jelentős költségeket okoznának.

Találja meg az Önnek megfelelő koncepciómodellezési alkalmazást

A koncepciómodellezés révén a kisebb tervezőirodák és mérnöki vállalatok több ötlet tesztelése által, csak a legjobbnak bizonyuló projektek fejlesztése révén könnyebben bővíthetik lehetőségeiket. Nagyvállalatok esetében az egyes részlegeken vagy akár az irodában végzett koncepciómodellezés segítségével az ötletek még az előtt tökéletesíthetők, hogy a vezetőknek bemutatnák azokat.

A 3D nyomtatással készített koncepciómodellek értékes kommunikációs eszközök, amelyek segítségével olyan hatékonyan adhatók át az ötletek a kollégáknak, az ügyfeleknek és az értékesítési szakembereknek, amire egy számítógépes modell nem képes.

A Stratasys FDM technológiájával költséghatékony, tartós koncepciómodellek állíthatók elő ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagokból. Az irodában is könnyedén elhelyezhető FDM 3D nyomtatók a kisméretű modelleket órák, a nagy méretű modelleket napok alatt elkészítik. Az FDM technológiával készített koncepciómodellek igény szerint fúrhatók, csiszolhatók vagy festhetők.

A Stratasys PolyJet 3D nyomtatási technológiával készíthetők a legvalósághűbb modellek a 3D nyomtatási technológiák közül. Több anyagot is felhasználhat egyetlen automatizált nyomtatási feladatban, így kinézetre és tapintásra is a végső terméket idéző modelleket készíthet finom részletekkel, sima felületekkel, merev borításokkal, puha tapintású gombokkal, feliratokkal, gumiszerű tömítésekkel és átlátszó összetevőkkel.

Amennyiben érdekli koncepciómodellezés szolgáltatásunk, kérjen tájékoztató ajánlatot a 3dp@varinex.hu email címen!

Kapcsolattartók:

Dúzs Miklós
3D applikációs mérnök
+36 30 350 1346
duzs@varinex.hu
Keresztury Gábor
értékesítési tanácsadó mérnök
+36 30 530 8442
keresztury@varinex.hu