FDM technológia

Tartós elemek 3D nyomtatása valódi hőre lágyuló műanyagból

Az FDM (Fused Deposition Modeling) technológia hatékony, a Stratasys által szabadalmaztatott, additív gyártási módszer. Az FDM segítségével koncepciómodellek, működőképes prototípusok és végfelhasználói alkatrészek készíthetők normál, mérnöki felhasználású és nagy teljesítményű hőre lágyuló műanyagból. Ez az egyetlen olyan professzionális 3D nyomtatási technológia, amely ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagot használ, így az elkészült elemek egyedülálló mechanikai, hő- és vegyi ellenállással bírnak.

Alapanyagok

Az FDM technológiával ugyanazokból az erős műanyagokból készíthet elemeket, amelyeket a fröccsöntés és más hagyományos gyártási folyamatok során is használnak. Kihasználhatja a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket, és közben az ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagok megbízhatóságára támaszkodhat.

Tervezési szempontok FDM-nyomtatáshoz

Töltse le tervezési útmutatónkat, amelyből megismerheti az FDM technológiai eljárásra vonatkozó tervezési szempontokat!

Stratasys Fortus F900 3D nyomtató

Stratasys F900 3D nyomtató

Nagy méretű, nagy teljesítményű, precíz és folyamatos termelésre tervezve

A Stratasys F900 3D nyomtató az elérhető legpontosabb és legsokoldalúbb FDM rendszer. A Stratasys F900 biztosítja a legnagyobb nyomtatási teret a Fortus rendszerei közül, és a legkomolyabb gyártási kihívásokat is teljesíti. Páratlan pontossága, reproduktivitása és kiszámíthatósága, valamint vezérlőszoftvere biztosítja a kiváló teljesítményt és megbízhatóságot.

Részletes információ

Az F900 3D nyomtató mérnöki szintű hőre lágyuló műanyagokat használ a robusztus alkatrészek, befogószerszámok, szerelő ülékek, gyári szerszámok és működő prototípusok készítéséhez.

Egyszerű munkafolyamatát és könnyebb feladatfigyelését egy belső kamera, a GrabCAD Print szoftver és az MTConnect-csatlakoztathatóság segíti. Tartalmazza a szabványtanúsítványokat, így kevesebb ráfordítással helyezhetők üzembe minősített 3D nyomtatók a gyártósoron.

Ideje mindent újragondolni

A Stratasys F900 3D gyártórendszer tartós, pontos, újra előállítható alkatrészek készítésére képes akár 914 x 610 x 914 mm-es méretben. A kilenc választható alapanyagnak köszönhetően szerelési ülékek, gyári szerszámok és végfelhasználói alkatrészek, valamint a legmagasabb követelményeket támasztó 3D prototípusok gyártására is alkalmas. A maximális megszakítás nélküli gyártás érdekében a gép két alapanyagkamrával rendelkezik.

Az alapanyagok többek között biokompatibilitást vagy elektrosztatikus disszipációt biztosító, illetve hővel és vegyszerekkel szemben ellenálló, nagy teljesítményű, hőre lágyuló műanyagok. A három különböző rétegvastagságnak köszönhetően megtalálhatja a kívánt egyensúlyt a részletgazdagság és az FDM technológia által nyújtott legnagyobb nyomtatási sebesség között.

Elérhető alapanyagok

Az FDM rendszerek közül az F900 rendelkezik a legnagyobb elérhető alapanyag választékkal. A sokoldalúság érdekében alapanyagaink a standardtól a nagyteljesítményűig terjednek, hogy bármilyen alkalmazáshoz megtalálhassa a legmegfelelőbb megoldást.

Standard alapanyagok:

ASA 10 színben elérhető, erős, UV rezisztens alapanyag gyors prototípus- és alkatrészgyártáshoz.
ABS-M30A normál ABS-nél erősebb alapanyag, amely ideális koncepció-modellezésre, funkcionális prototípusok, gyártószerszámok és kész termékek gyártására.
ABS-M30iBiokompatibilis, sterilizálható alapanyag, ideális gyógyászati vagy élelmiszer-csomagolási felhasználásra.
ABS-ESD7Strapabíró, elektrosztatikusan disszipatív alapanyag végfelhasználói elektronikai alkatrészek, gyártástámogató eszközök és üzemanyag-tartályok gyártásához.

Mérnöki szintű alapanyagok

PC-ABSIdeális funkcionális prototípusok és kis darabszámú alkatrészek gyártásához
PC-ISOBiokompatibilis, hőálló műanyag, amely felhasználható élelmiszer-csomagolásokhoz, gyógyászati eszközök gyártásához és gyógyszeripari alkalmazásra
PCIdeális választás igényes prototípusok, szerszámok és szerelési készülékek gyártására.
FDM Nylon 6Rendkívül hajlékony, mégis szilárd alapanyag olyan befogókhoz és ülékekhez, amelyeknek merevnek kell lenniük, de bírniuk kell a kemény kezelést és az esetleges elejtést.
FDM Nylon 12Magas szintű fáradási ellenállást igényelő, fejlett prototípusok vagy egyedi szerszámok készítéséhez tökéletes választás.

Nagy teljesítményű alapanyagok:

Antero 800NAPEKK-alapú, kiváló mechanikai tulajdonságokkal és vegyi ellenállóképességgel rendelkező alapanyag.
Antero 840CN03A fémnél szilárdabb és könnyebb, nagy teljesítményű, PEKK-alapú, hőre lágyuló alapanyag.
PPSFÖtvözi a nagy szilárdságot a hő- és vegyi ellenállással, kiválóan alkalmas funkcionális teszteléshez és gyártási alkalmazásokhoz.
ULTEM™ 9085FST-minősítése, magas szilárdság-tömeg aránya és meglévő tanúsításai miatt ideális repülőgép- és autóipari, katonai alkalmazásokhoz, valamint fejlett, működőképes prototípusok és végfelhasználói alkatrészek 3D nyomtatásához.
ULTEM™ 1010ULTEM™ 1010 resin Kiemelkedő mechanikai, hő és vegyianyag álló tulajdonságokkal bíró, hőre lágyuló műanyag.
FDM Nylon 12CFSzénszál erősítésű, ellenálló, nagy szakítószilárdsággal bíró és magas fáradási ellenállást biztosító alapanyag.
ST-130Oldható támaszanyag üreges kompozit alkatrészek könnyű létrehozásához.

Műszaki adatok

Támaszanyaga legtöbb anyag esetén oldható; PC-ISO, ULTEM és PPSF esetén törhető; PC esetén oldható vagy törhető
Anyagbetöltési lehetőségekAnyagonként és támaszanyag-tartályonként 2-2 kamra
Rétegvastagság0,330 mm; 0,254 mm; 0,178 mm; 0,127 mm
PontosságAz elemek +/-0,09 mm-es vagy +/-0,0015 mm/mm-es pontossággal készülnek attól függően, hogy melyik a nagyobb. (A pontosság a geometria függvényében változik.)
Tápellátási követelmények230 V/AC névleges feszültségű háromfázisú szolgáltatás 5%-os szabályozással 230 V/AC fázistól fázisig mérve; 50 vagy 60 Hz; 40 A áramkör
TanúsítványokCE

Szoftver

Minden egyes Fortus rendszer tartalmazza az Insight és a Control Center feladatfeldolgozó és felügyeleti szoftvert.

Insight szoftver

Az Insight szoftver automatikus szeleteléssel, valamint a támasztószerkezetek és az anyagextrudálási útvonalak létrehozásával előkészíti a CAD program STL-kimenetét a Fortus gépeken történő 3D gyártáshoz. A lehető legnagyobb mértékű vezérlés érdekében a felhasználók manuálisan szerkeszthetik az elemek kinézetét, erősségét és pontosságát meghatározó paramétereket, továbbá megadhatják az FDM folyamat sebességét és anyaghasználatát.

Funkciói:

 • A nyomtatandó elem elhelyezkedésének optimalizálása a maximális erő és a lehető legsimább felület elérése érdekében
 • A támaszanyagok testreszabása a gyors és egyszerű eltávolítás, valamint a legjobb anyagkihasználás érdekében
 • Szünetek programozása a nyomtatási folyamatba, például hardverek vagy áramkörök behelyezése céljából
 • Az eszközútvonalak módosítása az elemek tulajdonságainak részletes szabályozása érdekében

Az Insight részét képezi a Control Center szoftver is

Ez a kifinomult szoftveralkalmazás a felhasználó munkaállomásaival és a Fortus rendszerekkel kommunikálva kezeli a feladatokat és figyeli a gyártás állapotát. A tervező-, mérnök- és gyártócsapatok a maximális hatékonyság és teljesítmény érdekében hálózatba kapcsolhatják és megoszthatják 3D gyártási kapacitásukat.

Letölthető dokumentumok

Dokumentum neveformátumanyelveletöltés
Stratasys F900 3D nyomtató prospektuspdfmagyar
Stratasys F900 3D nyomtató részletes prospektuspdfangol
FDM 3D nyomtatók és alapanyagok tájékoztatópdfangol

Megbízhatóság, pontosság, sokoldalúság

A Stratasys F900 3D nyomtató nagy gyártási volumene és bizonyított pontossága következetes eredményeket nyújt a termelési igény kielégítéséhez. A mérnöki minőségű hőre lágyuló műanyagoktól a nagy teljesítményű polimerekig terjedő anyagválasztéknak köszönhetően alkalmazások széles köréhez nyújt megoldást.

Tudja meg, hogyan maximalizálhatja termelési kapacitását az F900 3D nyomtatóval!

Töltse le 14 oldalas, angol nyelvű mélyreható ismertető anyagunkat!

Név:*
E-mail cím:*

Munkahely neve:

Telefonszám:*

 Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

 Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Stratasys Fortus 450mc 3D nyomtató

Szerezze be a legújabb FDM technológiát a fejlett prototípus készítéshez és gyártáshoz!

Használja ki a fejlett additív gyártás nyújtotta sebességet, agilitást és tervezési szabadságot az FDM technológia legújabb fejlesztései mellett. A Fortus 450mc 3D nyomtatóval jó minőségű prototípusokat, tartós befogószerszámokat, szerelő ülékeket, valamint egyedi gyártási alkatrészeket készíthet ipari minőségű, hőre lágyuló műanyagokból.

Ezt a 3D nyomtatót könnyű használni, mert a zökkenőmentes munkamenetet egy teljesen új, intuitív érintőképernyős kezelőfelület biztosítja. Az alapanyagok kiválaszthatók külön-külön, vagy gazdaságos csomagokban is.

Műszaki adatok

Nyomtatási méret:450mc: 406 x 355 x 406 mm
Modellanyag:ABS-M30 tíz színben
ABS-M30i
ABS-ESD7
ASA fekete és elefántcsont színben
PC-ISO fehér és áttetsző
PC
PC-ABS
ULTEM® 9085 fekete és krémszínű
ULTEM 1010 arany
FDM Nylon 12
Nylon 12 CF
ST-130
Támaszanyag:Oldható: ABS-ESD7™, ABS-M30™, ABS-M30i™, ASA, FDM Nylon 12™, FDM Nylon 12CF™, PC-ABS
Törhető: PC-ISO, ULTEM® 9085, ULTEM® 1010, ST-130
Oldható vagy törhető: PC
Anyagszállítási lehetőségek:450mc: anyagonként és támasztóanyag-tartályonként 2-2 kamra
Rétegvastagság:0,330 mm; 0,254 mm; 0,178 mm; 0,127 mm
Pontosság:Az elemek +/-0,127 mm-es vagy +/-0,0015 mm/mm-es pontossággal készülnek attól függően, hogy melyik a nagyobb. (A pontosság a geometria függvényében változik.)

Letölthető dokumentumok

Dokumentum neveformátumanyelveletöltés
Fortus 450mc adatlap(2 oldal)pdfangol
Fortus 450mc tájékoztató prospektus (8 oldal)pdfangol
FDM 3D nyomtatók és alapanyagok tájékoztatópdfangol

A Continental speciális Stratasys FDM additív gyártással erősíti a termelési képességeit

A Continental AG, az autóipari technológiák egyik meghatározó vállalata már több, mint 20 éve sikerrel alkalmazza az additív gyártást. A németországi Karbenben található Additív Design és Gyártási Kompetencia Központja a teljes tervezési és a gyártási folyamatába integrálja a technológiát.

Amennyiben kíváncsi rá, hogy a Continental hogyan illesztette be gyártási folyamataiba a Stratasys Fortus 450mc 3D nyomtatót, töltse le 4 oldalas, magyar nyelvű esettanulmányunkat!

Név:*

E-mail cím:*

Munkahely neve:

Telefonszám:*

 Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

 Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!3D nyomtatott robotkarok
3D nyomtatott robotkar

Stratasys F770 3D nyomtató

Ipari 3D nyomtatás, nagy méretben, egyszerűen

Az F770 3D nyomtató áthidalja az additív gyártási megoldások hiányosságait: lehetővé teszi nagy méretű, komplex alaktrészek megbízható, pontos és megfizethető 3D nyomtatását, javítva a gyártóüzemek termelékenységét.

A Stratasys F770™ elérhetővé, megfizethetővé és egyszerűvé teszi a nagy, összetett alkatrészek 3D nyomtatását. Használja ki a Stratasys FDM technológia™ közismerten pontos nyomtatási eredményeit, megbízhatóságát és megismételhetőségét, miközben a precíziós vezérlésű, fűtött munkatérben akár egy méter hosszú alkatrészeket is nyomtat.

Kérjen ajánlatot!

Az oldható támaszanyag lehetővé teszi, hogy ön valóban azt nyomtassa ki, amit szeretne, nem úgy más módszereknél, ahol behatároltak a lehetőségei. Gyártson komplex geometriákat a középszerű képességű 3D nyomtatók korlátozásai nélkül.

A felhasználóbarát GrabCAD Print™ szoftver egyszerűvé teszi a közvetlenül CAD állományokból történő 3D nyomtatás folyamatát. Azon felhasználók számára, akik igénylik a mélyebb szintű beállítási lehetőségeket, az Insight™ szoftver is rendelkezésre áll. Az F770 3D nyomtató szünet nélküli gyártást tesz lehetővé a nagy huszonnégy órájában, a hét minden napján. Nincs szükség a nyomtatás folyamatos ellenőrzésére, a több, mint 3200 köbcentiméteres alapanyag-kaniszter pedig akár 140 óra felügyelet nélküli nyomtatást tesz lehetővé. A beépített kamerának köszönhetően bármikor ellenőrizhető a nyomtatás, akár mobil eszközről is.

Műszaki adatok

Rendszerméret és -tömeg175 x 124 x 196 cm; 658 kg
Nyomtatási méret1000 x 610 x 610 mm; átlós elhelyezés esetén a maximális hossz: 1171 mm
Modellanyag– ASA elefántcsont színben
– ABS-M30 fekete színben
3277 cm3 alapanyag kaniszterben
TámaszanyagSR-30™ oldható támaszanyag
Rétegvastagság0,330 mm; 0,254 mm; 0,178 mm
Nyomtatási felbontásXY alkatrész pontosság: +/- 0.254 mm vagy +/- 0.002 mm/mm, amelyik érték nagyobb
Z alkatrész pontosság: +/- 0.200 mm vagy +/- 0.002 mm/mm, plusz 1 réteg magassága
SzoftverGrabCAD Print, Insight, Control Center™, MTConnect
Tápellátási követelmények3 fázis, 208V, 30A, 5 vezeték, 47-63 Hz frekvencia

Letölthető dokumentumok

Dokumentum nevetípusanyelveletöltés
Stratasys F770 prospektuspdfangol
Stratasys F770 Adatlappdfangol
FDM 3D nyomtatók és alapanyagok tájékoztatópdfangol

Készítsen nagy alkatrészeket - kis munkával

Az F770 nyomtató képes megbirkózni a nagy 3D nyomtatási feladatokkal, hiszen elegendő kapacitással rendelkezik méretes alkatrészek gyártásához. A 13 köbméteres (372 literes) építési térfogattal rengeteg hely nyílik nagy gyártási eszközök, prototípusok és végfelhasználói alkatrészek nyomtatására.

Szeretné elkerülni a nagy alkatrészek nyomtatásának buktatóit és megtanulni, hogyan optimalizálja az eredményeket? Töltse le e-könyvünket most!

Töltse le 16 oldalas, angol nyelvű e-könyvünket!

Név:*
E-mail cím:*

Munkahely neve:

Telefonszám:*

 Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

 Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

További információkért olvassa el az F770 megjelenésekor készült blogbejegyzésünket is ITT!
A Stratasys 2021. április 28-án élő világpremiere, ahol bemutatásra került az F770 3D nyomtató is, regisztráció után visszanézhető ITT!

Stratasys F370 3D nyomtató

Stratasys F370 3D nyomtató

az F123 sorozat legnagyobb tagja

Készítsen prototípusokat saját irodájában!

FDM technológia

Megérkezett a nagy teljesítményű, megfizethető, professzionális és gyors prototípuskészítő 3D nyomtató kisebb irodák, tervező csapatok számára – a 3D nyomtatás egyik vezető gyártójától. A Stratasys F123 sorozat a nagy teljesítményű FDM technológia és a GrabCAD szoftver nyomtatást támogató funkcióinak segítségével a lehető legsokoldalúbb és legintelligensebb megoldást nyújtja.

ajánlatkérés

Részletes információ

Felhasználó- és irodabarát

A Stratasys F370 3D nyomtató könnyen kezelhető és karbantartható, tapasztalattól függetlenül. Tökéletesen alkalmazható bármely prototípus-készítési szakaszban: a koncepcióterv ellenőrzésétől kezdve a terv jóváhagyásán át egészen a tesztelésig, üzembehelyezésig.

Intelligens szoftver

A GrabCAD Print™ szoftver egy olyan intuitív, CAD-hez hasonló alkalmazással egyszerűsíti le a teljes 3D nyomtatási folyamatot, amit a csapat minden tagja tud használni. Az olyan funkciókkal, mint a részletes jelentés és a távfelügyelet, az irodán kívül is könnyen kezelhetők a 3D nyomtatási feladatok. A projektek zökkenőmentes megosztása a felhasználókkal sokkal egyszerűbb és hatékonyabb munkát eredményez.

Sokoldalúság és hatékonyság

A Stratasys F370 3D nyomtatóval gyorsan és gazdaságosan készíthetők el a kezdeti koncepciótervek. Összetett, bonyolult alkatrészeket és összeállításokat is elkészíthet optimális pontossággal, részletességgel. A még nagyobb hatékonyság és költségmegtakarítás érdekében válassza a megújuló erőforrásokból készült, hőre lágyuló műanyagot, a PLA alapanyagot.

A korlátok áttörése
Stratasys F123 sorozatú 3D nyomtatókkal

Az ipari forradalom a történelem egyik legfontosabb eseménye volt, és még több, mint 250 év elteltével is hatással van a világ működésére. A 3D nyomtatásra is sokan egy újabb ipari forradalom technológiájaként tekintenek.
Ez a technológia már több, mint harminc éve elérhető, fontosságát már számtalan iparágvezető felfedezte.

Letölthető 12 oldalas tanulmányunkban áttekintjük a 3D nyomtatásnak az üzleti világra gyakorolt ​​hatását, és bemutatjuk, hogyan tette a Stratasys intelligensebbé, gyorsabbá és produktívabbá a gyors prototípuskészítést.

Amennyiben szeretne többet megtudni erről a hihetetlen technológiáról, töltse le 12 oldalas, angol nyelvű útmutatónkat!

Név:*

E-mail cím:*

Munkahely neve:

Telefonszám:*

 Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

 Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Műszaki adatok

Rendszerméret és -tömeg1626 x 864 x 711 mm; 227 kg (tartozékokkal)
Tálcaméret355 x 254 x 355 mm (max.)
Modellanyag- PLA
- ABS-M30
- ABS-CF10
- ASA
- PC-ABS
- TPU 92A
TámaszanyagQSR™
4 alapanyagtekercs-kamra (2 a modellanyaghoz, 2 a támaszanyaghoz a nyomtató elején található fiókban)
Rétegvastagság0,330 mm; 0,254 mm; 0,178 mm; 0,127 mm
Nyomtatási felbontásAz alkatrészek +/- 0,200 mm-es vagy +/- 0,002 mm/mm-es pontossággal készülnek.
ZajkibocsátásMax. 46 dB a nyomtatás során,
35 dB nyugalmi állapotban
Tápellátási követelmények100–132 V/15 A vagy 200–240 V /7 A. 50/60 Hz

Szoftver

 • GrabCAD Print™ (letölthető)
 • Insight™
 • Rendszerkövetelmények: Windows 7, 8, 8.1 és 10 (kizárólag 64 bit), minimum 4 GB RAM (8 GB vagy több ajánlott)

Letölthető dokumentumok

Dokumentum neveformátumanyelveletöltés
F123 3D nyomtatók prospektuspdfmagyar
F123 3D nyomtatók lookbookpdfangol
FDM 3D nyomtatók és alapanyagok ismertetőpdfangol
FDM – TPU rugalmas alapanyagpdfangol

Stratasys F270 3D nyomtató

Stratasys F270 3D nyomtató

az F123 sorozat középső tagja

Készítsen prototípusokat saját irodájában!

FDM technológia

Megérkezett a nagy teljesítményű, megfizethető, professzionális és gyors prototípuskészítő 3D nyomtató kisebb irodák, tervező csapatok számára – a 3D nyomtatás egyik vezető gyártójától. A Stratasys F123 sorozat a nagy teljesítményű FDM technológia és a GrabCAD szoftver nyomtatást támogató funkcióinak segítségével a lehető legsokoldalúbb és legintelligensebb megoldást nyújtja.

Ajánlatkérés

Részletes információ

Felhasználó- és irodabarát

A Stratasys F270 3D nyomtató könnyen kezelhető és karbantartható, tapasztalattól függetlenül. Tökéletesen alkalmazható bármely prototípus-készítési szakaszban: a koncepcióterv ellenőrzésétől kezdve a terv jóváhagyásán át egészen a tesztelésig, üzembehelyezésig.

Intelligens szoftver

A GrabCAD Print™ szoftver egy olyan intuitív, CAD-hez hasonló alkalmazással egyszerűsíti le a teljes 3D nyomtatási folyamatot, amit a csapat minden tagja tud használni. Az olyan funkciókkal, mint a részletes jelentés és a távfelügyelet, az irodán kívül is könnyen kezelhetők a nyomtatási feladatok. A projektek zökkenőmentes megosztása a felhasználókkal sokkal egyszerűbb és hatékonyabb munkát eredményez.

Sokoldalúság és hatékonyság

A Stratasys F270 3D nyomtatóval gyorsan és gazdaságosan készíthetők el a kezdeti koncepciótervek. Összetett, bonyolult alkatrészeket és összeállításokat is elkészíthet optimális pontossággal, részletességgel. A még nagyobb hatékonyság és költségmegtakarítás érdekében válassza a megújuló erőforrásokból készült, hőre lágyuló műanyagot, a PLA alapanyagot.

Műszaki adatok

Rendszerméret és -tömeg1626 x 864 x 711 mm; 227 kg (tartozékokkal)
Tálcaméret305 x 254 x 305 mm (max.)
Modellanyag- PLA
- ABS-M30
- ABS-CF10
- ASA
- TPU 92A
TámaszanyagQSR™
4 alapanyagtekercs-kamra (2 a modellanyaghoz, 2 a támaszanyaghoz a nyomtató elején található fiókban)
Rétegvastagság0,330 mm; 0,254 mm; 0,178 mm; 0,127 mm
Nyomtatási felbontásAz alkatrészek +/- 0,200 mm-es vagy +/- 0,002 mm/mm-es pontossággal készülnek.
ZajkibocsátásMax. 46 dB a nyomtatás során, 35 dB nyugalmi állapotban
Tápellátási követelmények100–132 V/15 A vagy 200–240 V /7 A. 50/60 Hz

Szoftver

 • GrabCAD Print™ (letölthető)
 • Rendszerkövetelmények: Windows 7, 8, 8.1 és 10 (kizárólag 64 bit), minimum 4 GB RAM (8 GB vagy több ajánlott)

Letölthető dokumentumok

Dokumentum neveformátumanyelveletöltés
F123 3D nyomtatók prospektuspdfmagyar
F123 3D nyomtatók lookbookpdfangol
FDM 3d nyomtatók és alapanyagokpdfangol
FDM – TPU rugalmas alapanyagpdfangol

Stratasys F170 3D nyomtató

Stratasys F170 3D nyomtató

az F123 sorozat legkisebb tagja

Készítsen prototípusokat saját irodájában!

Megérkezett a nagy teljesítményű, megfizethető, professzionális és gyors prototípuskészítő 3D nyomtató kisebb irodák, tervező csapatok számára – a 3D nyomtatás egyik vezető gyártójától. A Stratasys F123 sorozat a nagy teljesítményű FDM technológia és a GrabCAD szoftver nyomtatást támogató funkcióinak segítségével a lehető legsokoldalúbb és legintelligensebb megoldást nyújtja.

Részletes információ

Felhasználó- és irodabarát

A Stratasys F170 könnyen kezelhető és karbantartható, tapasztalattól függetlenül. Tökéletesen alkalmazható bármely prototípus-készítési szakaszban: a koncepcióterv ellenőrzésétől kezdve a terv jóváhagyásán át egészen a tesztelésig, üzembehelyezésig.

Intelligens szoftver

A GrabCAD Print™ szoftver egy olyan intuitív, CAD-hez hasonló alkalmazással egyszerűsíti le a teljes 3D nyomtatási folyamatot, amit a csapat minden tagja tud használni. Az olyan funkciókkal, mint a részletes jelentés és a távfelügyelet, az irodán kívül is könnyen kezelhetők a 3D nyomtatási feladatok. A projektek zökkenőmentes megosztása a felhasználókkal sokkal egyszerűbb és hatékonyabb munkát eredményez.

Sokoldalúság és hatékonyság

A Stratasys F170 3D nyomtatóval gyorsan és gazdaságosan készíthetők el a kezdeti koncepciótervek. Összetett, bonyolult alkatrészeket és összeállításokat is elkészíthet optimális pontossággal, részletességgel. A még nagyobb hatékonyság és költségmegtakarítás érdekében válassza a megújuló erőforrásokból készült, hőre lágyuló műanyagot, a PLA alapanyagot.

Műszaki adatok

Rendszerméret és -tömeg1626 x 864 x 711 mm; 227 kg (tartozékokkal)
Tálcaméret254 x 254 x 254 mm (max.)
Modellanyag- PLA
- ABS-M30
- ABS-CF10
- ASA
- TPU 92A
TámaszanyagQSR™
2 alapanyagtekercs-kamra (1 a modellanyaghoz, 1 a támaszanyaghoz a nyomtató elején található fiókban)
Rétegvastagság0,330 mm; 0,254 mm; 0,178 mm; 0,127 mm
Nyomtatási felbontásAz alkatrészek +/- 0,200 mm-es vagy +/- 0,002 mm/mm-es pontossággal készülnek.
ZajkibocsátásMax. 46 dB a nyomtatás során,
35 dB nyugalmi állapotban
Tápellátási követelmények100–132 V/15 A vagy 200–240 V /7 A. 50/60 Hz

Szoftver

 • GrabCAD Print™ (letölthető)
 • Rendszerkövetelmények: Windows 7, 8, 8.1 és 10 (kizárólag 64 bit), minimum 4 GB RAM (8 GB vagy több ajánlott)

Letölthető dokumentumok

Dokumentum neveformátumanyelveletöltés
F123 3D nyomtatók prospektuspdfangol
F123 3D nyomtatók lookbookpdfangol
FDM 3D nyomatatók és alapanyagokpdfangol
FDM – TPU rugalmas alapanyagpdfangol

Stratasys F120 3D nyomtató

Megérkezett. Megfizethető, valóban ipari minőségű 3D nyomtatás

Ipari 3D nyomtató, amely kisebb cégek számára is elérhetővé teszi a megbízható, professzionális 3D nyomtatást. Bemutatjuk az erőteljes és megbízható Stratasys F120 nyomtatót, a Stratasys F123 sorozat legújabb tagját. A Stratasys F123 sorozat tagjai: F120; F170; F270; F370.
Ipari szakértelmünket a 3D nyomtatás belépő szintjén is elérhetővé tevő F120 nyomtató forradalmasítja a profittermelő, felügyelet nélküli asztali 3D nyomtatást. Mert egy 3D nyomtató akkor jó, ha valóban működik.

Ismerje meg részleteiben az F123 sorozatú 3D nyomtatókat!

Győződjön meg a különbségről!

Mi teszi az F120-ast a legmegbízhatóbb asztali 3D
nyomtatóvá? Nézzen be a színfalak mögé, és ismerje meg közelebbről azokat az
anyagokat és minőségi alkatrészeket, amelyek gondoskodnak a Stratasys F123
sorozatú 3D nyomtatók pontosságáról, megbízhatóságáról, valamint biztonságos és
könnyű használatáról.

Egy nyomtató, amely kihívás elé állította versenytársait. És az élre tört.

A Stratasys F120 jobban teljesít, mint az asztali 3D nyomtatók. Mindez nem csak üres beszéd. A Stratasys fejlesztői, több ezer órát fordítottak a legfontosabb nyomtatási tulajdonságok, többek között a jellemzők reprodukálása, az alkatrészszilárdság és a felületi minőség független tesztelésére. Az F123 sorozat túlszárnyalta az asztali 3D nyomtatókat.

Stratasys F123 3D nyomtatók összehasonlítása

Minőség. Megszakítások nélkül.

Az F120 3D nyomtató mindent tud, amit a Stratasystól már megszokott: pontos eredmények, felhasználóbarát felület és munkafolyamat, tartós 3D nyomtatási hardver. Az F120 az ipari 3D nyomtatók megbízhatóságával rendelkezik, így még a legjobb asztali 3D nyomtatókhoz képest is kevesebb karbantartást igényel. Az ABS és az UV stabil ASA alapanyagot is megbízhatóan nyomtatja, bizonyítottan, akár 250 órán át is képes megszakítás nélkül nyomtatni. Az F120 2–3-szor gyorsabban nyomtat, mint az asztali 3D nyomtatók, így befektetése gyorsan megtérül.

Csatlakoztassa, és máris nyomtathat.

Miért kellene várnia a nyomtatással? A Stratasys F120 3D nyomtató üzembe helyezése és használata akkor is egyszerű, ha még nincs tapasztalata a 3D nyomtatás terén, vagy eddig asztali 3D nyomtatót használt. A Stratasys F120 a nagy teljesítményű FDM technológia és a GrabCAD szoftver nyomtatást támogató funkcióinak segítségével egyszerű és hatékony szoftveres előkészítést, könnyen kezelhető és hatékony megoldást nyújt a felhasználóknak. A jelentősen leegyszerűsödött munkafolyamat révén Ön is felfedezheti, miért az F120 számít a legkönnyebben használható asztali 3D nyomtatónak. Nincs szükség különleges képzésre. Nincs szükség külön szakemberre.

Rendszerméret és tömeg adatok: 889 mm x 869.95 mm x 720.59 mm, 124 kg

Munkatér: 254 x 254 x 254 mm (max.)
Modellanyag: ABS – fekete színben, ASA – Ivory, törtfehér színben
Támaszanyag: oldható támaszanyag
Rétegvastagság: 0,330 mm; 0,254 mm; 0,178 mm
Pontosság: az alkatrészek +/- 0,200 mm-es vagy +/- 0,002 mm/mm-es pontossággal készülnek
Zajkibocsátás: max. 46 dB a nyomtatás során, 35 dB nyugalmi állapotban
Tápellátási követelmények: 200–240 V /7 A. 50/60 Hz
Szoftver: GrabCAD Print
Rendszerkövetelmények: Windows 7, 8, 8.1 és 10 (kizárólag 64 bit), minimum 4 GB RAM (8 GB vagy több ajánlott)

Kapcsolattartó:

Fehér Zoltán
Managing Director
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu