CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!
Stratasys 3d nyomtatott alapanyagok tesztelése a holdon

A Holdon tesztelik a Stratasys 3D nyomtatott alapanyagainak teljesítményét

A földi tesztek 50 százalékos sugárzási dóziscsökkentés lehetőségét sugallják

A polimer 3D nyomtatási megoldások terén vezető Stratasys bejelentette, hogy 3D nyomtatott alapanyagokat biztosít egy közelgő Hold-misszióhoz, hogy teszteljék azok teljesítményét a Hold felszínén. 

A küldetéshez a Stratasys 3D nyomtatott mintadarabokat biztosít, amelyeket egy pilóta nélküli leszállóegység fog a Hold felszínére juttatni, egy szintén ó a Stratasys által 3D nyomtatott hordozószerkezeten. 

A kísérletek az Aegis Aerospace által a Holdon történő kutatás-fejlesztésre létrehozott Űrkutatási és Technológiai Vizsgálati Létesítmény (SSTEF-1) missziójának részét képezik – a NASA Tipping Point program keretében. A projekt célja a Holdon és a földközeli űrben használható infrastruktúra és űrhajózási lehetőségek technológiai fejlesztése.
A Stratasys kísérleteit a Northrop Grumman Corporation szponzorálja.

„Az additív gyártás fontos technológia az űrkutatás számára, ahol minden gramm súly számít és a kiemelkedő teljesítmény elengedhetetlen.”

Rich Garrity, Stratasys ipari üzletágvezető

Három alapanyagot tesztel a Northrop Grumman a Holdon

A Northrop Grumman által vezetett két kísérlet középpontjában három alapanyag áll majd.

Az első kísérlet a Stratasys wolframmal töltött Antero® 800NA FDM® filamentjéből készült mintadarab teljesítményét vizsgálja. Az Antero 800NA egy nagy teljesítményű PEKK-alapú hőre lágyuló műanyag, amely kiváló mechanikai tulajdonságokkal, vegyi ellenállással és alacsony gázképző tulajdonságokkal rendelkezik. A wolfram-tartalom árnyékolást biztosít a káros sugárzással, például a gamma- vagy röntgensugárzással szemben.

A második kísérlet célja kideríteni, hogyan teljesítenek a 3D nyomtatott alapanyagok az űrben. Ez a teszt az Antero 840CN03 FDM filamentet érinti majd, amely ESD tulajdonságokkal rendelkezik, így elektronikai alkalmazásokhoz ideális, és amelyet már az Orion űrhajón is használtak. A kísérletben a Henkel által a Stratasys Origin® One 3D nyomtatókhoz gyártott új ESD fotopolimer is szerepel majd, amelyet kifejezetten magas hőmérsékletű környezetre terveztek. A kísérlet során a 3D nyomtatott anyagmintákat holdpornak, alacsony nyomásnak és a Holdon a légkör hiányából adódóan jellemző gyors hőmérséklet-ingadozásoknak teszik ki.

„Az additív gyártás fontos technológia az űrkutatás számára, ahol minden gramm súly számít és a kiemelkedő teljesítmény elengedhetetlen” – mondta Rich Garrity, a Stratasys ipari üzletágvezetője.
„Ez a kísérletsorozat segít megérteni, hogyan hasznosíthatjuk a 3D nyomtatást az emberek és a berendezések biztonságának megőrzésére, amikor a Holdra és azon túlra utazunk.”

Az alkatrészeket egy pilóta nélküli leszállóegység szállítja a Hold felszínére egy Stratasys által 3D nyomtatott hordozószerkezetben, amely ULTEM™ 9085 hőre lágyuló műanyagból készítenek. Ezt az alapanyagot a kereskedelmi repülőgépek belsejében is gyakran használják.

A Stratasys, mint az additív gyártásra való globális átállás élharcosa, olyan iparágak számára kínál innovatív 3D nyomtatási megoldásokat, mint a repülőgépipar, az autóipar, a fogyasztási cikkgyártás és az egészségügy.
Az intelligens és hálózatba kapcsolható 3D nyomtatók, a polimer alapanyagok, a szoftveres ökoszisztéma és az igény szerinti alkatrészek gyártása révén a Stratasys megoldásai a termék-értéklánc minden szakaszában versenyelőnyöket biztosítanak. 

A világ vezető szervezetei a Stratasys-hoz fordulnak a terméktervezés átalakítása, a gyártás és az ellátási láncok rugalmasságának növelése, valamint a betegellátás javítása érdekében.

Stratasys 3D nyomtatott alapanyagokat tesztelnek a Holdon
Stratasys FDM Antero 840CN03 sugárzásvizsgálati burkolat, piros Stratasys UTLEM 9085 "Remove Before Flight" fedővel, amely védi a tesztmintákat a Holdra szállítás és a felszíni telepítés során. Az anyagok a Stratasys és a Northrup Grumman közötti kísérlet részét képezik, amelynek célja a 3D nyomtatott anyagok viselkedésének tesztelése holdi körülmények között.
Stratasys 3D nyomtatott alapanyagok tesztelése a Holdon
Stratasys FDM Antero 840CN03 sugárzásvizsgálati burkolat, amely a sugárzás elleni védelem tesztmintáit tartalmazza - köztük a Stratasys FDM Antero 800NA wolframmal töltött anyagot (sötétszürke) és az SL Somos PerFORM anyagot (fehér). Az anyagok a Stratasys és a Northrup Grumman közötti kísérlet részét képezik, amelynek célja a 3D nyomtatott anyagok viselkedésének tesztelése holdi körülmények között.
Cserélje mostani 3D nyomtatóját kedvezményre!

Váltson gyorsabb, megbízhatóbb és professzionálisabb 3D nyomtatási megoldásra!

Új Stratasys 3D nyomtató vásárlása esetén a VARINEX most beszámítja az Ön meglévő 3D nyomtatóját! Az ajánlat nem csak Stratasys, hanem más márkájú 3D nyomtatókra is érvényes. 

Töltse ki még ma űrlapunkat, hogy megtudja, mennyit ér most az akcióban meglévő 3D nyomtatója!

Siessen, mert Trade in ajánlatunk korlátozott ideig érvényes! 

Iratkozzon fel most a VARINEX hírlevélre!

Érdeklik a 3D nyomtatással és 3D szkenneléssel kapcsolatos hírek?

Értesüljön elsőként a 3D technológiákat érintő legfrissebb szakmai hírekről, ipari trendekről, aktuális rendezvényeinkről, kedvezményes ajánlatainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre most!