CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

A Stratasys-Ricoh USA megállapodás igény szerint nyomtatható orvosi modellekről

Az együttműködés segít több 3D nyomtatott anatómiai modellhez juttatni a kórházakat és klinikákat

Az új együttműködéssel az ügyfelek orvosi fájlokat tölthetnek fel egy biztonságos felhőalapú szolgáltatásba, ahol az Axial3D mesterséges intelligenciával működő szoftvere automatikusan átalakítja az orvosi szkenneléseket 3D nyomtatható fájlokká. Az állományokat ezután a Ricoh ISO 13485 tanúsítvánnyal rendelkező létesítményében Stratasys 3D nyomtatókon készítik el, a modelleket pedig közvetlenül az ellátó intézménybe szállítják. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a rendszerint hetekig tartó folyamatot napok alatt elvégezzék, anélkül, hogy szükség lenne helyszíni 3D nyomtató berendezésre vagy additív gyártási szakértelemre. 

A 3D nyomtatott anatómiai modellek a beteg kórrajzának valósághű, konkrét megjelenítései, amelyek lehetővé teszik a gyakorló orvosok számára bonyolult műtétek tervezését és gyakorlását, valamint javítják az egészségügyi dolgozók, a betegek és családtagjaik közötti kommunikációt. A Stratasys Digital Anatomy™ technológiája még azt is lehetővé teszi, hogy ezek a modellek biomechanikailag is valósághűek legyenek, a valódi csontok és szövetek érzetével és reakciókészségével. 

3D nyomtatott orvosi modell
A 3D nyomtatott anatómiai modellek lehetővé teszik az egészségügyi szakemberek számára, hogy gyakoroljanak és tervezzék a műtéteket.

Egyre nagyobb a kereslet a személyre szabott megoldások iránt

Az új megoldás a szakorvosok és a betegek számára nagyobb hozzáférést biztosít a páciens-specifikus 3D nyomtatott modellekhez a műtét előtti sebészeti tervezéshez, diagnosztikai alkalmazásokhoz és sebészeti oktatáshoz. A modellek segítségével az orvosok demonstrálhatják kezelési döntéseiket a betegeknek és a sebészeti személyzet tagjainak. A beteg-specifikus 3D modellekkel történő sebészeti tervezés javíthatja a klinikai eredményeket és a termelékenység javításával jelentős megtakarításokat is eredményezhet.

"A képalkotási technikák és a 3D nyomtatás fejlődésével egyre nagyobb keresletet tapasztalunk a személyre szabott megoldások iránt. Egyszerűsített és bővíthető, átfogó megoldást kínálunk, amely az idő töredéke alatt növeli a hozzáférést a páciens-specifikus 3D nyomtatott modellekhez, így segítve a rendkívül személyre szabott kezelést és ellátást."
Ben Klein
a Stratasys betegspecifikus megoldásokért felelős általános igazgatója

A partnerség a két vállalat bizonyítottan sikeres együttműködésére épül: a Ricoh minőségellenőrzési folyamatait, gyártási szakértelmét és egészségügyi tapasztalatát a Stratasys fejlett 3D nyomtatási technológiájával ötvözi. 

Lehetőséget biztosítunk az egészségügyi szolgáltatók számára, hogy hozzáférjenek a legmodernebb, precíziós additív gyártáshoz anélkül, hogy a rezsiköltségeket magukra kellene vállalniuk. Ez a megoldás demokratizált, szélesebb körű hozzáférést jelent a páciens-specifikus 3D nyomtatott modellekhez, amelyek javíthatják az eredményeket és a betegélményt, miközben az orvosok oktatását és képzését is elősegítik.
Gary Turner
a Ricoh USA additív gyártásért felelős ügyvezető igazgatója

Ismerje meg a kifejezetten orvosi felhasználásra tervezett Stratasys J850 Digital Anatomy 3D nyomtatót! Töltse le 8 oldalas ismertetőnket!