Amennyiben szeretné megtekinteni a 3D nyomtatásról és prototípusgyártásról szóló prospektusunkat, kattintson ide.

3D nyomtatás Stratasys FDM és PolyJet technológiával

Az olvasztott huzallerakás, más néven FDM technológia a Stratasys szabadalmaztatott additív gyártási eljárása, amely koncepciómodellek, funkcionális prototípusok és közvetlenül felhasználható alkatrészek nyomtatására is alkalmas, nagy teljesítményű, hőre lágyuló műszaki műanyagokból.

A Stratasys PolyJet technológiája a világ legkorszerűbb 3D nyomtatási eljárása, amelyben a nyomtatófej a végleges modell anyagát egymásra épülő rétegekből állítja elő. Az alapanyag fényérzékeny műgyanta, amelynek szilárdítását egy UV lámpa oldja meg. Ki tudunk nyomtatni bármilyen bonyolult geometriájú 3D-s CAD modellt, hogy Ön egy valóságos, kézzelfogható mintát vehessen a kezébe!3D nyomtatás SLS és DMLS technológiával

A szelektív lézer szinterezés, vagyis az SLS eljárás egy rétegről rétegre építkező gyors prototípusgyártási megoldás. Az eljárás lényege, hogy a rétegről rétegre automatikusan terített porszemcséket a 3D nyomtató egy lézer segítségével olvasztja össze. Ennél az  eljárásnál poliamid (PA) porszemcséket használunk a fizikai modellek előállítására. A PA porszemcsék összeolvasztását a pontosan szabályozott lézer végzi, így a kész modell szilárdsági paraméterei megközelítik a fröccsöntött PA alkatrészek tulajdonságait. Az SLS technológiával gyártott modelleket nem csak bemutatódarabként lehet használni, hanem különböző fizikai, funkcionális tesztek elvégzésére is alkalmas. Egyes termékek tekintetében lehetővé teszi a közvetlen, szerszám nélküli gyártást is.

A közvetlen gyártás lehetőségével elhagyható a költséges, hosszú átfutási idejű szerszámgyártás. Ez azt jelenti, hogy ha felmerül egy adott alkatrész gyártásának igénye, akkor annak 3D-s CAD modelljét betöltjük az SLS berendezés vezérlésébe, és az adott mennyiséget „kinyomtatjuk” . Ennek a megközelítésnek a termelékenysége egyedülálló.

DMLS  – 3D fémnyomtatás

A DMLS (direct metal laser sintering) fémpor alapanyag lézer által történő összeolvasztásával épít. Elérhető alapanyagok az alumínium, szerszámacél és a titán. Mivel itt is rétegről rétegre gyártunk, egészen speciális geometriájú, nagy szilárdságú fém alkatrészeket készíthetünk.

Alkalmazási területek

  • Formakövető hűtéssel ellátott fröccsöntő szerszámok
  • Topológiailag optimalizált alkatrészek
  • Egészségügyi protézisek, implantátumok
  • Speciális belső szerkezetű fém alkatrészek

Elérhető alapanyagok: szerszámacél, rozsdamentes acél, alumínium, kobalt króm, titán

Elérhető rétegvastagság: 20, 30, 40 és 60 mikron

Legnagyobb elérhető munkaterületünk mérete: 250x250x325 mm

 

Amennyiben Önt érdekli 3D nyomtatási szolgáltatásunk, kérjen tájékoztató ajánlatot a 3dp@varinex.hu email címen!

Kapcsolattartók:

Meinhardt Linda
rendszermérnök
3D nyomtatás üzletág
+36 30 639 1251
meinhardt@varinex.hu
Pesti Dániel
rendszermérnök
3D nyomtatás üzletág
+36 30 530 8442
pesti@varinex.hu