3D nyomtatás Stratasys FDM és PolyJet technológiával

Az olvasztott huzallerakás, más néven FDM technológia a Stratasys szabadalmaztatott additív gyártási eljárása. A technológia alkalmas koncepciómodellek, funkcionális prototípusok és közvetlenül felhasználható alkatrészek gyártására, nagy teljesítményű, hőre lágyuló műszaki műanyagokból.

A Stratasys másik szabadalmaztatott 3D nyomtatási eljárása a PolyJet technológia, amely akril bázisú műgyantából, 14 mikronos rétegvastagsággal épít fel valósághű, színes, akár textúrázott modelleket. Bármilyen bonyolult geometriájú 3D-s CAD modellt ki lehet nyomtatni a technológiáink segítségével, így ön egy valóságos, kézzelfogható alkatrészt vehet a kezébe.Próbálja ki automatikus online ajánlatadó felületünket! Töltse fel 3D terveit, és kérjen azonnali árajánlatot!

3D nyomtatás SLS és DMLS technológiával

A szelektív lézer szinterezés, vagyis az SLS eljárás lényege, hogy a rétegről rétegre automatikusan terített poliamid port (PA) az additív gyártó berendezés egy lézer segítségével olvasztja össze. A PA porszemcsék összeolvasztását pontosan szabályozott lézer végzi, így a kész modell szilárdsági paraméterei, mechanikai tulajdonságai megközelítik a fröccsöntött PA alkatrészek tulajdonságait. Az SLS technológiával gyártott modelleket nem csak bemutatódarabként lehet használni, hanem különböző fizikai, funkcionális tesztek elvégzésére is alkalmasak. Az eljárás egyes termékek tekintetében lehetővé teszi a közvetlen, szerszám nélküli gyártást is. A közvetlen gyártás lehetőségével elhagyható a költséges, hosszú átfutási idejű szerszámgyártás. Ez azt jelenti, hogy ha felmerül egy adott alkatrész gyártásának igénye, akkor annak 3D-s digitális modelljét betöltjük az SLS berendezés szoftverébe, és az adott mennyiséget a termékből „rétegről-rétegre” felépítve legyártjuk. Ennek a megközelítésnek a hatékonysága egyedülálló.

Próbálja ki automatikus online ajánlatadó felületünket! Töltse fel 3D terveit, és kérjen azonnali árajánlatot!

DMLS  – 3D fémnyomtatás

A DMLS (Direct Metal Laser Sintering) technológia a fémpor alapanyag lézer által történő összeolvasztásával építi fel az alkatrészeket. Az elérhető alapanyagok többek között az alumínium, a szerszámacél és a titán. Mivel itt is rétegről rétegre gyártunk, egészen speciális geometriájú, nagy szilárdságú fém alkatrészeket készíthetünk közvetlenül a digitális 3D-s tervekből.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

  • Formakövető hűtéssel ellátott fröccsöntő szerszámok,
  • Topológiailag optimalizált alkatrészek,
  • Egészségügyi protézisek, implantátumok,
  • Speciális belső szerkezetű fém alkatrészek,

Elérhető alapanyagok: szerszámacél, rozsdamentes acél, alumínium, kobalt króm, titán, nikkel ötvözetek

Elérhető rétegvastagság: 20, 30, 40 és 60 mikron,

Legnagyobb elérhető munkaterületünk mérete: 250x250x325 mm.

 

Próbálja ki automatikus online ajánlatadó felületünket! Töltse fel 3D terveit, és kérjen azonnali árajánlatot!