Az additív gyártás ipari alkalmazásában támasztott egyre magasabb elvárások kielégítésére a Stratasys legújabb 3D nyomtatója még nagyobb pontosságot, rendelkezésre állási időt és legalább kétszeres gyártási kapacitást biztosít

Az iparban elsősorban a teljesítmény számít. A pontosság, az ismétlési pontosság és a megbízhatóság a legfontosabb a profittermeléshez. A gyártó- és fejlesztő vállalkozások tudják ezt leginkább, nekik készült az F3300 3D nyomtató, amely kibővíti az additív gyártás alkalmazhatóságának körét, és a legjobb FDM 3D nyomtató az ipari kategóriában.

A Stratasys, a polimer 3D nyomtatás és az additív gyártási megoldások piacvezető vállalata a 2023. november 7-10. között Frankfurtban megrendezésre kerülő Formnext kiállításon és konferencián mutatja be új F3300 Fused Deposition Modeling (FDM) 3D nyomtatóját. Ez az innovatív 3D nyomtató páratlan értéket kínál a gyártás területén tevékenykedő vállalkozások számára a csökkentett munkaerő-igény, a maximalizált üzemidő, valamint a magasabb alkatrészminőség és gyártási kapacitás révén.

Az FDM feltalálói által gyártóipari felhasználásra készített F3300 a legfejlettebb ipari 3D nyomtató lesz a piacon. Kialakítása és fejlett funkciói átalakítják az additív gyártás alkalmazását a legmagasabb igényeket támasztó iparágakban is, mint például a repülőgépiparban, az autóiparban, a hadiiparban és a bérgyártással foglalkozó vállalkozásokban. Az F3300 2024-től lesz elérhető.

Az additív gyártás az alábbi fejlesztésekkel vált egyre inkább versenyképessé a többi gyártási technológiával szemben:

  • Gyorsabb nyomtatás: megnövelt portálsebességgel, nagyobb extrudálási kapacitással és automatikus kalibrációval, minimalizált állásidővel.
  • Magasabb alkatrészminőség és nagyobb gyártási kapacitás: akár 25%-kal növelt gyártási kapacitás, javított pontossággal és ismétlési pontossággal, valamint a nyomtató automatikus kalibrációjával együtt.
  • Maximalizált üzemidő: távoli gépfelügyelettel, extruder redundanciával és egy olyan felhasználói felület kialakításával, amely a könnyű kezelhetőséget helyezi előtérbe.
  • Alacsonyabb költségek: 25-45%-kal alacsonyabb gyártási költség alkatrészenként más Stratasys FDM megoldásokhoz képest.
A legújabb Stratasys 3D nyomtató: F3300
Stratasys F3300 3D nyomtató

„Ez az újgenerációs additív gyártási rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára a termelés bővítését, és csökkenti az additív és a hagyományos gyártási megoldások közötti döntésekben a kompromisszumok szükségességét” – mondta Rich Garrity, a Stratasys gyártástámogatási üzletágának vezetője. „A globális ellátási lánc növekvő kihívásai, a hagyományos kapacitáskorlátok és az alkalmazások összetettsége hihetetlen terhet rónak a gyártásra. Az F3300 lehetővé teszi az ügyfeleink számára, hogy felgyorsítsák a termékfejlesztést, így gyorsabban tudják az újításokat bevezetni. A legújabb FDM ipari 3D nyomtató segít leküzdeni a gyártási kihívásokat, ezzel gyorsabban piacra jutnak a vállalatok, és maximalizálják a befektetésük megtérülését.” – tette hozzá.

Az F3300 a Stratasys FDM 3D nyomtatócsaládjának legújabb tagja, amely az F900, F770, F450mc és az F123 sorozatot foglalja magában. Az F3300 kiegészíti a Stratasys F900-as modelljét, amely a megbízhatóságáról, nagy kapacitásáról és a nagy teljesítményű anyagok használatáról ismert.

A Stratasys 2023. november 7-én 17:30-kor (CET) egy különleges élő eseményt tart az F3300 bemutatására. Kérjük, kattintson az alábbi gombra, hogy biztosítsa helyét az eseményen, vagy nézze meg a premier élő közvetítését!

A STRATASYS-RÓL

A Stratasys az additív gyártásra való globális átállás élharcosa, aki olyan iparágak számára kínál innovatív 3D nyomtatási megoldásokat, mint a repülőgépipar, az autóipar, a fogyasztási cikkek és az egészségügyi szektor. Az intelligens és csatlakoztatott 3D nyomtatók, a magas minőségű polimer alapanyagok, a teljeskörű szoftveres ökoszisztéma és az igény szerint gyártott alkatrészek révén a Stratasys megoldásai a termék-életétciklus minden szakaszában versenyelőnyöket biztosítanak. A világ vezető szervezetei a Stratasys-hoz fordulnak a terméktervezés átalakítása, a gyártás és az ellátási láncok agilitása, valamint a betegellátás javítása érdekében.