Sajtóközlemény: Megállapodást írt alá a Stratasys a Covestro additív gyártási alapanyag üzletágának felvásárlásáról 

Az értéknövelő felvásárlás lehetővé teszi, hogy a Stratasys szélesebb körű megoldásokat kínáljon ügyfeleinek, és felgyorsítsa a következő generációs gyártási alapanyagok fejlesztését 

A Stratasys, a polimer 3D nyomtatási megoldások piacvezető vállalata bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a Covestro vállalattal, annak additív gyártási alapanyag üzletágának felvásárlásáról. Az értéknövelő akvizíció kiterjed kutatás-fejlesztési létesítményekre és tevékenységekre, globális fejlesztési és értékesítési csapatokra Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Kínában, egy körülbelül 60 additív gyártási alapanyagból álló portfólióra, valamint egy kiterjedt szellemi tulajdon-portfólióra, amely több száz szabadalomból és függőben lévő szabadalmakból áll. A vételár hozzávetőlegesen 43 millió euró, plusz további leltárkészletek, csökkentve bizonyos kötelezettségekkel. Emellett akár 37 millió eurós bevétel is lehetséges, a különböző teljesítménymutatók elérésétől függően. 

A Covestro kulcsfontosságú része volt a Stratasys harmadik féltől származó alapanyag rendszerének, és az akvizíció a több Stratasys 3D nyomtatási platformot, köztük az Origin P3™, a Neo® sztereolitográfiás és a H350™ 3D nyomtatókat használó ügyfelek számára előnyös. A Stratasys eddig is forgalmazta a Covestro Somos® gyantáit, ezek már elérhetők a Neo és az Origin® One 3D nyomtatókhoz. 

Somos WaterShed alapanyagból 3D nyomtatott autóipari alkatrész
KÉP: A Covestro additív gyártási alapanyag üzletágába tartozik a világ egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb fotopolimer márkája, a Somos. A képen átlátszó Somos WaterShed CX 11122 alapanyagból, Stratasys Neo800 sztereolitográfiás rendszeren 3D nyomtatott autóipari rács látható. (Fotó: Business Wire) 

„Az innovatív anyagok az additív gyártás üzemanyagai, és közvetlenül a 3D nyomtatás új felhasználási lehetőségeit tárják fel, különösen a végfelhasználású alkatrészek, például a fogszabályzók és az autóipari alkatrészek gyártásában” – mondta Dr. Yoav Zeif, a Stratasys vezérigazgatója. „A Covestro nagyra becsült additív gyártási üzletágának felvásárlása lehetővé teszi számunkra, hogy tovább erősítsük legújabb technológiáink alkalmazását. Mostantól lehetőségünk lesz felgyorsítani a 3D nyomtató alapanyagok élvonalbeli fejlesztéseit, és továbbfejleszteni stratégiánkat, hogy az iparág legjobb és legteljesebb polimer 3D nyomtatási portfólióját biztosítsuk.” 

Az akvizíció várhatóan 2023 első negyedévében zárul le, és a tranzakció feltétele a hatósági engedélyek megszerzése és az egyéb szokásos feltételek teljesítése. A felvásárolt vállalkozás alkalmazottainak többsége továbbra is Geleen-ben (Hollandia) és Elgin-ben (USA) folytatja munkáját.