Autóipar

Repülőgépipar

Fogyasztási cikkek

Építészet

Védelmi ipar

Szórakoztatóipar

Oktatás

Egészségügy

Digitális fogászat

Kereskedelmi célú termékek

 

3D nyomtatás alkalmazása különböző iparágakban

Autóipar

3D nyomtatással olyan precíziós prototípusokat és szerszámokat készíthet, amelyek ellenállnak a külső hatásoknak.

A Stratasys által kínált 3D nyomtatási technológiákkal az autógyártók előtt szabaddá válik az út az innováció felé. A tartós koncepciómodellek, prototípusok, szerszámok és alacsony darabszámú végfelhasználói alkatrészek házon belüli előállításának köszönhetően a mérnökök és tervezők több ismételt műveletet végezhetnek, alaposabban tesztelhetik a termékeket, és magabiztosan léphetnek tovább a gyártási fázisba.

A nagy teljesítményű, hőre lágyuló mérnöki műanyagokból készülő rugalmas prototípusok és alkatrészek előállításához a Stratasys a szabadalmaztatott FDM technológiát kínálja. A gumiszerű vagy átlátszó anyagokból készülő, sima felületű, esztétikus modellek 3D nyomtatására a PolyJet technológiára épülő 3D nyomtatók alkalmasak.

Kattintson ide, ha szeretne többet megtudni az autóiparban használt additív gyártási megoldásokról.

Repülőgépipar

Az additív gyártás hatékonyabb termelést tesz lehetővé a repülőgép alkatrészek súlyának csökkentésével, a költséghatékony kisszériák közvetlen, szerszám nélküli gyártásával a repülőgépiparban. 2015-ben a Paris Air Show kiállításon mutatták be az iparági újdonságokat, ahol a Stratasys repülőgépipari tanúsítványokkal rendelkező alapanyagait ismertették meg a nagyközönséggel, azokkal a gyártási folyamatokkal együtt, amelyeket az új Airbus A350-es típusú repülőgép gyártása során használtak.

Fogyasztási cikkek

A fogyasztási cikkek versenypiacán a házon belüli 3D nyomtatás elősegíti az együttműködést, csökkenti a piaci bevezetési időt, és biztosítja, hogy az új eszközökkel kapcsolatos információk az eszközök bemutatásáig ne kerüljenek nyilvánosságra.

Az ipari formatervezők, gépészmérnökök, csomagolástervezők, grafikus tervezők és marketingszemélyzet is prototípusokat használ a termékek esztétikus megjelenésének és működőképességének megismeréséhez. A 3D nyomtatással ragyogó ötletei a kellő gyorsasággal valósulhatnak meg.

A Stratasys PolyJet 3D nyomtatók számos különböző anyaggal, többek közt átlátszó, rugalmas és merev anyagokkal képesek dolgozni, így a 3D nyomtatással készült modell lenyűgözően valósághű lehet. A terváttekintéseket és fókuszcsoportos találkozókat termelékenyebbé tehetik az élethű prototípusok.

Az ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagokból készülő prototípusok előállításához a Stratasys a szabadalmaztatott FDM technológiát kínálja. Az FDM technológiát alkalmazó 3D nyomtatók ABS, polikarbonát és más hőre lágyuló műanyagok használatára képesek, így a késztermékkel megegyező anyagból készíthet prototípusokat.

Építészet

A Stratasys által kínált 3D nyomtatási technológiák segítségével az építészirodák összetett, tartós modelleket készíthetnek házon belül, közvetlenül CAD-adatokból. A PolyJet 3D nyomtatási technológiával lenyűgözően sima, részletgazdag építészeti modellek készíthetők számos különféle anyagból, többek közt azonnal festhető, merev, fényérzékeny polimerekből is. Külső hatásokat jól tűrő modellekhez magas teherbírású elemek FDM technológiával gyárthatók, ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagokból.

Védelmi ipar

Ha a személyre szabott berendezések készítése létfontosságú, és a határidők kötöttek, a 3D nyomtatás szabad kezet nyújt a kormányzati, katonai és védelmi eszközök gyártói számára, hogy egyetlen végfelhasználói alkatrészt tervezzenek, gyorsan állítsanak elő alacsony példányszámú szerszámokat, vagy összetett, pontos prototípusokat hozzanak létre.

A sima felületű, rugalmas anyagokból álló, kiemelkedően részletgazdag prototípusok esetében a Stratasys PolyJet digitális anyagok lehetővé teszik a védelmi ipari mérnökök és tervezők számára az egyes alkatrészekhez szükséges pontos tulajdonságok meghatározását. A többféle anyagot felhasználó 3D nyomtatók egyetlen nyomtatótálcán állítanak elő több különféle anyagból álló alkatrészeket.

Az erőteljes, a szigorú funkcionális tesztelésnek is ellenálló prototípusok, valamint a vegyi hatásokat és szélsőséges hőmérsékletet is tűrő végfelhasználói alkatrészek és gyorsan cserélhető pótalkatrészek előállításához a Stratasys FDM technológiát alkalmazó 3D nyomtatókat kínál. Ezen berendezések ipari felhasználású anyagokat használnak, többek között olyan nagy teljesítményű, hőre lágyuló műanyagokat, mint a polikarbonát és az ULTEM™ 9085 resin.

Szórakoztatóipar

A 3D nyomtatás egy, a képzelet és a valóság között húzódó mágikus kapu, amely segítségével az ötletekből nap mint nap valósággá válnak különféle karakterek és kellékek formájában. Valószínűleg már Ön is látott 3D nyomtatással készült karaktereket a vásznon anélkül, hogy tudott volna róla. Egy olyan üzletágban, ahol minden termék egyedi és megismételhetetlen, a 3D nyomtatás gyors, rugalmas gyártást biztosít. A különböző effektusokért felelős stúdiók, filmkészítők és játéktervezők általában a legnagyobb kihívásokat jelentő projektek során alkalmazzák ezt a technológiát.

Oktatás

A jövő mérnökei, tervezői és problémamegoldó szakemberei számára kulcsfontosságú, hogy minden lehetséges eszköz a rendelkezésükre álljon, amellyel a jövőt építhetik. A 3D nyomtatás a kreativitás szabadságát biztosítja a diákok számára, hiszen ötleteiket a valóságban is megtekinthetik, felfedezhetik és tesztelhetik. Azzal, hogy a 3D nyomtatás az oktatás részévé válik, a diákok azokkal a modern technológiákkal ismerkedhetnek meg, amelyekkel karrierjük során találkozhatnak majd. Így felkészültebbek lesznek a jövő kihívásaival szemben. A 3D nyomtatás páratlan anyagkezelési képességeivel, többek között a lenyűgöző részletességgel, pontossággal és tartóssággal segít a kutatóknak átvenni az előttük álló akadályokat.

Egészségügy

Egy olyan területen, ahol az innováció életeket menthet, a 3D nyomtatás gyorsabb munkavégzést, alapos ellenőrzést és soha nem látott testreszabási lehetőségeket biztosít az orvosok, a kutatók és az egészségügyi eszközök gyártói számára.

A kész egészségügyi eszközök kinézetét és tapintását idéző, átlátszó és gumiszerű anyagokból álló, kiemelkedően pontos sebészi sablonok és prototípusok készítéséhez a Stratasys a PolyJet 3D nyomtatási technológiát ajánlja.

A digitális anyagok kezelésére képes PolyJet 3D nyomtatók számos különféle felületi textúrájú, valamint anyagkeménységű modellek előállítására képesek, a merevtől a rugalmasig. A strapabíró szerszámok, valamint az egyedi készülékek és végfelhasználói alkatrészek készítéséhez ideális az FDM technológia, amely ipari felhasználású anyagokhoz, többek között nagy teljesítményű, hőre lágyuló műanyagokhoz használható. Mindkét technológia biokompatibilis anyagokat is kínál, így a páciensek kezelése és az összetett kísérleti feladatok során kihasználhatja a 3D nyomtatás könnyed méretezhetőségét és geometriai képességeit.

Digitális fogászat

A 3D nyomtatásnak köszönhetően a digitális fogászat ma már valóság.

Egyre több fogászati laboratórium a digitális fogászat korát éli. Azon fogászati és fogszabályozási laboratóriumok, amelyek üzleti stratégiájuk részeként bevezetik a 3D nyomtatást, felgyorsíthatják a termelést, és közben javíthatják a termékek minőségét. A 3D nyomtatás kiterjeszti a digitális tervezés hatékonyságát a gyártási fázisra. Az orális szkennelés, a CAD-/CAM-tervezés és a 3D nyomtatás kombinálásával a fogászati laboratóriumok pontosan és gyorsan állíthatnak elő koronákat, hidakat, fogászati modelleket és számos különböző fogszabályozási készüléket. Mivel a 3D nyomtató elvégzi a munka oroszlánrészét, a fogászati laborok elkerülhetik a kézi modellezés jelentette nehézségeket, ami elősegíti a vállalkozás növekedését.

Világvezető technológia az Ön igényeire szabva

A Stratasys a digitális fogászat jövőjének egyik elkötelezett támogatója. Így akár egy kisebb fogászati vagy fogszabályozási praxissal rendelkezik, akár a legnagyobb fogtechnikai laborral, nálunk megtalálja a vállalkozásához illő fogászati 3D nyomtatási megoldást.

Kattintson ide, ha szeretne többet megtudni a fogászatban használt additív gyártási megoldásokról.

Kereskedelmi célú termékek

Az additív gyártási eljárás agilitást biztosít az előállított mennyiségtől függetlenül.

Amikor az ügyfelek magas követelményeket támasztanak, a 3D nyomtatási technológiát alkalmazó kereskedelmi gyártók több lehetőséget használhatnak ki. A tervezők és a mérnökök átugorhatják a drága és időigényes megmunkálási folyamatokat, és bármikor végezhetnek módosításokat a terméken. A Stratasys 3D nyomtatók lehetővé teszik koncepciómodellek, prototípusok, szerszámok és végfelhasználói alkatrészek készítését közvetlenül a CAD-adatokból.

Az alacsony példányszámú szerszámok és tartós végfelhasználói alkatrészek készítéséhez a Stratasys a szabadalmaztatott FDM technológiát kínálja, amely olyan ipari felhasználású anyagokhoz, többek között nagy teljesítményű, hőre lágyuló műanyagokhoz használható, mint a polikarbonát és az ULTEM™ 9085 resin. A Stratasys PolyJet technológiája kiemelkedően részletes prototípusok és öntőformák, illetve sima felületű, merev, átlátszó és rugalmas anyagból készült mintadarabok előállítására is képes. A többféle anyagot felhasználó PolyJet 3D nyomtatók egyetlen nyomtatótálcán állítanak elő több különféle anyagból álló alkatrészeket.

Kapcsolattartó:

Hermán Balázs
értékesítési tanácsadó
+36 30 358 3695
herman@varinex.hu