Jack Wolfskin innovatív 3D nyomtatott hátizsák: környezettudatos kényelem 

A kültéri felszereléseket gyártó Jack Wolfskin bemutatta új túrahátizsákját, a 3D Prelight Rise Backpacket, amely Aerorise névre keresztelt 3D nyomtatott párnázással rendelkezik. 

Jack Wolfskin 3D nyomtatott hátizsák
A Prelight Rise 3D hátizsák 3D nyomtatóval készített párnázást használ. Fotó: Jack Wolfskin.

A 35 literes táska a hagyományos habszerkezet helyett a teherviselő elemekhez 3D nyomtatással készült finom szemcsés műanyagot használ. A Jack Wolfskin a 3D nyomtatás által nyújtott egyedi lehetőségeket kihasználva, egy olyan struktúrát hozott létre, amely egyszerre strapabíró és hatékonyan képes a súlyt megtartani, miközben alkalmazkodik az egyéni testalkathoz. A műanyag technológiára specializálódott Oechsler cég DLP 3D nyomtatási technológiával hozta létre a hátizsákot, amely nagyobb kényelmet és fokozott légáramlást kínál a hosszabb túrák során. 

A 3D Prelight Rise hátizsák olyan opciót kínál a szabadtéri sportok szerelmeseinek, amely ötvözi a technológiát, a fenntarthatóságot és a kényelmet.

Környezettudatos kényelem

A hátizsák gyártása során alkalmazott DLP 3D nyomtatási eljárás a fenntarthatóság szempontjából is kiemelkedő, mivel a hagyományos módszerekkel ellentétben minimálisra csökkenti az anyaghulladékot. Ez egybecseng azzal a szabadidőiparban uralkodó trenddel, miszerint a márkák egyre inkább elmélyülnek a 3D technológiában, hogy olyan termékeket készítsenek, amelyek nem csak a teljesítményt fokozzák, hanem a környezetvédelmi szempontok iránti fokozott elkötelezettséget is demonstrálják. 

A 3D Aerorise Carry System négy, 3D nyomtatással előállított panelt tartalmaz, ennek köszönhetően a hátizsák extrakönnyű, viseléskor a hát hőmérsékletét akár 5°C-kal is csökkentheti. A 100%-ban újrahasznosított poliamidból készült táska a 3D nyomtatásnak köszönhetően nem csak a hulladékot minimalizálja, de a testreszabhatóságot és a kényelmet is fokozza, emellett hozzájárul a terhelés hatékonyabb elosztásához.

Jack Wolfskin 3D nyomtatott hátizsák
A 3D nyomtatási folyamat rendkívül fenntartható, mivel a gyártás során alig kerül anyagpazarlásra. Fotó: Jack Wolfskin.

Érdekli a DLP technológia?
Ismerje meg a Stratasys Origin 3D nyomtatókat!

Iratkozzon fel most a VARINEX hírlevélre!

Érdeklik a 3D nyomtatással és 3D szkenneléssel kapcsolatos hírek?

Értesüljön elsőként a 3D technológiákat érintő legfrissebb szakmai hírekről, ipari trendekről, aktuális rendezvényeinkről, kedvezményes ajánlatainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre most!