CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

Xact Metal-Uddeholm együttműködés a Corrax szerszámacél por forgalmazásáról

Az Xact Metal™ célja, hogy bővítse a kis- és közepes méretű vállalatok számára a megfizethető fém 3D nyomtatáshoz való hozzáférést és decentralizálja az additív gyártást. Ennek érdekében a cég bejelentette együttműködését az Uddeholmmal, a Voestalpine egyik vállalatával arról, hogy Corrax szerszámacélt szállít additív gyártáshoz, támogatva a vállalat terjeszkedését a szerszám- és öntvénygyártás területén. 

Az Xact Metal célja, hogy megszüntesse a porágyas fúziós technológia akadályait azáltal, hogy nagy teljesítményű fémnyomtatókat kínál alacsony áron. Az Uddeholm által kínált Corrax for AM bevezetésével az Xact Metal hozzáférést biztosít ügyfelei számára egy korrózióálló, kobaltmentes szerszám- és formaacélhoz, amely polírozás után A1 felületminőség képzésére képes.

„Büszkék vagyunk az Uddeholm-mal való együttműködésünkre, amely lehetővé teszi számunkra, hogy forradalmi Corrax fémporukat kínáljuk” – mondta Juan Mario Gomez, a Xact Metal vezérigazgatója. „A megfizethető, nagy teljesítményű 3D nyomtatási technológiánk ötvözve az Uddeholm anyagismeretével olyan metszéspont, ahol az additív gyártás bevezetése elkezdheti kiszolgálni a szerszám- és öntőipart. Az Uddeholm komoly múltja és gyakorlati tudása az acéliparban a kiválóság és az innováció örökségét hozza együttműködésünkbe.”

Hagyományosan az öntvény- és a szerszámkészítők a tradicionális gyártási módszerek kötöttségei miatt korlátokba ütköztek az öntőformák optimális belső szerkezetének kialakításában. Az additív gyártás bevezetése a szerszámgyártásba és az öntvénygyártásba jelentős mérföldkő mind az additív gyártás, mind a szerszámgyártás és az öntőipar területén, mivel a fémnyomtatás eddig nem látott képességekkel ruházza fel az öntvény- és szerszámgyártókat.

Xact Metal-Uddeholm együttműködés

„Izgatottan várjuk a Xact Metal-lal való együttműködést” – mondta Kevin Rochford, az Uddeholm értékesítési alelnöke. „Ez a partnerség nemcsak az additív gyártás mérföldkövét jelenti, hanem a lehetőségek új korszakát is elhozza a szerszám- és öntőipar számára, ahol a komplexitás találkozik a hatékonysággal, a hagyomány pedig az innovációval. Az acéliparban szerzett komoly múltunkkal ez egy természetes lépés az Uddeholm számára.”

A technológiai fejlesztések mellett a Corrax por környezetvédelmi előnyei is figyelemre méltóak. Az Uddeholm fenntartható termelési gyakorlata a fosszilis energiaforrásoktól mentes áram használatát helyezi előtérbe a fosszilis energiaforrásoktól mentes porgyártási folyamat elérése érdekében.

A Xact Metal és az Uddeholm ezt az úttörő együttműködést az NPE 2024 műanyagipari kiállításon mutatja be, ahol a résztvevőknek lehetőségük lesz alaposabban megismerni a Corrax szerszámacélport és annak a szerszám- és öntőiparra gyakorolt átalakító hatását.

XACT METAL

Az Xact Metal™ a fémnyomtatás alapvető specifikációit ötvözi forradalmi technológiával, hogy új ár- és teljesítményszintet hozzon az additív gyártás területére. Azzal a szándékkal, hogy minél több tervező, fejlesztő és gyártó számára lehetővé tegye a kiváló minőségű fémnyomtatás előnyeinek megtapasztalását a lehető legjobb áron, a Xact Metal célja, hogy megváltoztassa azt a felfogást, miszerint az additív gyártás csak a tőkeerős vállalatok számára elérhető. A vállalat magánfinanszírozású, és a pennsylvaniai State College-ban található. További információkért látogasson el a www.xactmetal.com weboldalra.

UDDEHOLM

Az Uddeholm, amely a Voestalpine egyik vállalata, csaknem egy évszázada kiemelkedő szerepet tölt be az Egyesült Államok műanyagiparának piacán, és a legmodernebb megoldásokat kínálja az ipar változó igényeinek kielégítésére. A minőség és az innováció iránti elkötelezettségéről ismert Uddeholm a műanyag-feldolgozás egyedi kihívásaira szabott, nagy teljesítményű szerszámanyagok biztosítására specializálódott. A cég szerszámacélok változatos választékát kínálja, biztosítva a tartósságot és a pontosságot öntőformák, présszerszámok és egyéb kritikus alkatrészek gyártása során. Az Uddeholm a fejlett kohászat és az ügyfélközpontú megközelítés révén különbözteti meg magát, szorosan együttműködve az ügyfelekkel a személyre szabott megoldások kidolgozásában. A hatékonyság fokozására és az állásidő csökkentésére összpontosítva megoldásaik ma már az additív gyártást, a fémporokat és a PVD bevonatokat is magukban foglalják, amelyek lehetővé teszik a gyártók számára, hogy optimális teljesítményt és következetességet érjenek el a műanyaggyártásban. Legyen szó a szerszámok élettartamának javításáról, a karbantartási költségek minimalizálásáról vagy az általános termelékenység fokozásáról, az Uddeholm megbízható partner azok számára, akik a műanyagipar folyamatosan változó színterén keresik a csúcsminőségű anyagokat. #1 a nagyteljesítményű szerszámacélok terén.