Stratasys Origin One 3D nyomtató

Az Origin One™ egy forradalmi 3D nyomtató, amely lehetővé teszi a végfelhasználású alkatrészek tömeggyártását, nagy teljesítményű anyagok széles választékával. A P3™ programozható fotópolimerizációs technológia iparágvezető: a pontosság, a megismételhetőség, a részletesség és az építési sebesség tekintetében.

A biokompatibilis orvostechnikai eszközöktől kezdve a repülőgépekhez használt alkatrészeken át, az Origin One átütő gyártási alkalmazásokat tesz lehetővé.

Az Origin One P3 technológiája a számítógépes felügyelet mellett több, mint 25 környezeti szenzort használ a nyomtatási folyamat paramétereinek ellenőrzésére, és ezeket valós időben optimalizálja.

Kérjen ajánlatot!

A folyamatos elemzések az automatikus nyomás-, húzóerő- és hőmérséklet-szabályozással kombinálva biztosítják, hogy az első alkatrész pontosan megegyezzen az utolsóval. A rendszeresen érkező, online elérhető szoftverfrissítések olyan hatékony termékfejlesztéseket biztosítanak majd a jövőben, amelyek új, fejlett alapanyagokat és munkafolyamat-optimalizálásokat tesznek elérhetővé.

Programozható fotópolimerizáció, azaz ​P3™

Az Origin One a DLP 3D nyomtatási eljárás továbbfejlesztésére épül, az új eljárás neve P3. A tökéletesen szinkronizált nyomtatási folyamat magában foglalja a pneumatikus vezérlőket, amelyek csökkentik a húzási erőket a nyomtatási folyamat során, kivételes felületminőséget eredményezve – a sebesség vagy az izotrópia feláldozása nélkül. A fejlett 4K projektorral párosítva a P3 technológia az ipar legjobb 3D nyomtatott alkatrészminőségét és teljesítményét nyújtja.

Az Origin One képes bonyolult geometriák támaszanyag nélküli 3D nyomtatására finom részletekkel és tömör falakkal, a fröccsöntéshez hasonló kiváló felületi minőséggel. Akárcsak a hagyományos gyártási eljárásoknál, itt is vannak iránymutatások, amelyek magas termelékenységet és tökéletes minőséget eredményeznek, minimalizált utómunkával.

Stratasys Origin One 3D nyomtató munka közben

Origin One alapanyagok

A Stratasys vezető vegyipari vállalatokkal működik együtt a legszélesebb körben használható innovatív fotópolimerek kifejlesztésén. Válasszon az egykomponensű, ipari minőségű alapanyagok széles választékából, amelyeket az Origin One-ra fejlesztettek és validáltak. A gyantákat úgy tervezték, hogy könnyen kezelhetők és egyszerűen utókezelhetők legyenek, hosszú eltarthatósággal. A fejlesztéseknek köszönhetően az elkészült termékek közvetlenül a felhasználókhoz kerülhetnek.

HőállóErős, ellenállóÁltalánosGumiszerűGyógyászati
Alkalmazás-specifikus követelményeknek megfelelő anyagok, például lánggal, füsttel vagy vegyszerekkel szembeni ellenállást vagy nagy hőtűrést igénylő alkalmazásokra.Ütésálló gyanták funkcionális alkalmazásokhoz, amelyeknek mostoha körülmények és nagy terhelés mellett kell teljesíteniük.Gyorsan 3D nyomtatható alapanyagok, amelyek szép felületeket, részletgazdag kidolgozást és nagy pontosságot igénylő végfelhasználói alkalmazásokhoz használhatók.Rugalmas, nagy felbontású elasztomerek, akár nagy szakadási nyúlást igénylő alkalmazásokhoz.Orvosilag tanúsított alapanyagok olyan eszközökhöz, ahol az esztétika, a tartósság és a biokompatibilitás kritikus fontosságú.

Az Origin One erősségei

Mennyiségi termelés


Az optimalizált munkatér kihasználás, a kompakt méretek és az alacsony fogyasztás lehetővé teszi a gyártók számára, hogy hatékonyan maximalizálják az egy négyzetméterre jutó gyártási kapacitást. A modulokból álló hardverrel növelhető a gyártókapacitás, az utómunkálatok pedig órák helyett csak perceket vesznek igénybe.

Nyomtathat nagyot vagy kicsit


Érjen el maximális gyártási rugalmasságot rövid vagy hosszú 3D nyomtatásokkal és gyors alapanyagcserével. Könnyen nyomtathat apró, hajszálvékony alkatrészeket, vagy az építési területet teljesen kitöltő tömör, nagyméretű öntőformákat, ugyanolyan kivételes pontossággal és állandó megismételhetőséggel.

A beruházás megtérülése


Érjen el alacsony alkatrészenkénti költséget, rövid gyártási idővel, megfizethető egykomponensű alapanyagokkal, minimális utókezelési igénnyel, kevés hulladékkal és magas termelési hozammal. Zökkenőmentesen, ugyanazon a platformon juthat el a prototípuskészítéstől a gyártásig.

Letölthető dokumentumok

Dokumentum nevetípusanyelveletöltés
Stratasys Origin One ismertető prospektuspdfangol

Ha további részletekre kíváncsi a Stratasys Origin One 3D nyomtatóval kapcsolatban, olvassa el a megjelenésről szóló bejegyzésünket ITT!
A Stratasys 2021 április 28-án 3 új 3D nyomtató online világpremierét tartotta, amely regisztráció után visszanézhető ITT!

Stratasys Origin One 3D nyomtató munka közben
Stratasys Origin One 3D nyomtatóval, hőálló alapanyagból  készült alkatrészek
Stratasys Origin One 3D nyomtatóval készült mintavételi pálcák
Stratasys Origin One 3D nyomtatóval készült mintadarab

Kapcsolattartó:

Fehér Zoltán
Managing Director
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu