CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

Sajtóhír

Fenntarthatóság a divatiparban 3D nyomtatással

Tanulmány bizonyítja, hogy az additív gyártás erőforrás-takarékos, és csökkenti a károsanyagkibocsátást a divatiparban

Az AMGTA Lifecyle Research jelentése kiemeli a Stratasys és a Pattern Group vállalatcsoporthoz tartozó Dyloan Bond Factory együttműködését az additív gyártás és a hagyományos gyártási folyamatok összehasonlításában. A tanulmány szerint a Stratasys PolyJet™ eljárásával a fröccsöntéshez képest 24,8%-kal csökkenthető a CO2e-kibocsátás, és 48%-os készletanyag-megtakarítás érhető el az ellátási láncban.

A Stratasys megosztotta az Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) által megrendelt tanulmány eredményeit, amely bemutatja az additív gyártás környezeti előnyeit a divatipar számára.

A „Comparative Analysis: 3D Material Jetting vs Traditional Methods for Designer Luxury Goods” című jelentés az AMGTA, a Stratasys és a DYLOAN Bond Factory egyéves együttműködésének eredményeit mutatja be. Ez utóbbi vállalat a Pattern Group vállalatcsoport tagja, amely a luxus divattervezés és gyártás első olasz központja. Az angol nyelvű összefoglaló itt olvasható: https://www.stratasys.com/en/about-us/sustainability/.

A felhasználási esettanulmány a hagyományos gyártási módszerekről a fejlett additív gyártásra való áttérést vizsgálta: a cél 16 000 darab logó-applikáció készítése volt 8000 pár luxus dizájner-cipőhöz, szövetre nyomtatva, amelyet az innovatív Stratasys J850™ Fashion TechStyle™ nyomtatóval állítottak elő.

 

 

A vizsgálat eredményei az alábbiakat tárták fel:

  • Az additív gyártás (AM) Print-to-textile technológiával 24,8%-kal csökkenti a CO2e-kibocsátást az ügyfél hagyományos eljárásaihoz képest.
  • Ha figyelembe vesszük az ügyfél gyártási volumenét (16 000 nyomtatott logó 8000 pár cipőhöz), az additív gyártás csaknem egy tonna CO2e-t takaríthat meg.
  • Az AM Print-to-textile technológiával a raktárkészlet 49,9%-a megtakarítható a teljes ellátási láncot tekintve, csökkentve és racionalizálva a szállítási igényeket.
  • A J850™ TechStyle™ 3D nyomtatóval közvetlenül a textilre történő nyomtatás vízmentes folyamat a teljes mért ellátási láncban, amellyel több mint 300 000 liter víz takarítható meg.
  • Az additív gyártás több mint 64%-kal csökkenti a villamosenergia fogyasztást.
  • Az additív gyártásra való áttérés az ellátási lánctól való függőséget 4 technológiáról 1-re csökkenti: egyetlen additív munkafolyamat segítségével a szállítás és a logisztika 3 folyamat esetében kimarad.
  • Az additív gyártásra való áttérés 12-ről 2-re egyszerűsíti a termelési és logisztikai „szakaszokat”.

A kutatást a Reeves Insight végezte, és az ACAM Aachen Center for Additive Manufacturing GmbH szakértői véleményezték.

„A fenntartható termelés egyre fontosabbá válik a tervezők számára a luxus világában, és ez különösen fontos a Pattern Group-hoz tartozó Dyloan Bond Factory számára is” – mondta Loreto Di Rienzo, a Pattern Group kutatás-fejlesztési igazgatója. „A Stratasys innovációja a 3D nyomtatás terén, különös tekintettel a TechStyle™ technológiára – lehetővé teszi teszi számunkra, hogy forradalmi megoldásokat kínáljunk a hulladék csökkentése, a természeti erőforrásoktól való függés minimalizálása és a teljes ellátási láncunk környezeti hatásának optimalizálása révén.”

"Amint az a Stratasys és a Dyloan Bond Factory együttműködéséről készült „Comparative Analysis: 3D Material Jetting vs Traditional Methods for Designer Luxury Goods" című jelentésből kiderült, megerősíthetjük és bizonyíthatjuk, hogy az additív technológia valóban javítja a környezeti hatást, miközben a tervezési szabadságot bővíti anélkül, hogy a végeredmény minősége romlana."
Loreto Di Rienzo
a Pattern Group kutatás-fejlesztési igazgatója

Sherri Monroe, az AMGTA ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Örömmel adjuk ki a harmadik kutatási anyagot egy olyan dokumentumsorozatban, amelynek célja, hogy feltárja az additív gyártás bevezetésének környezeti előnyeit. Elkötelezettek vagyunk az olyan kutatások és publikációk létrehozása mellett, amelyek segítenek jobban megérteni az AM technológiák fenntarthatósági értékét a gyártási folyamatokban. A Stratasys-Dyloan Bond Factory Fashion LifeCycle Analysis (LCA), amely a Print-to-textil technológia hatását elemzi, az első polimer vizsgálatunk. Fontos adatokat szolgáltat, amelyek alátámasztják az AM értékét a világ egyik legszennyezőbb iparágának befolyásolásában.”

Ez a jelentés megmutatja a Stratasys elkötelezettségét a Mindful Manufacturing™ mellett, amely egy olyan megközelítés, amely a fenntarthatóság, a hatékonyság és az innováció szószólója a 3D Print a Better Tomorrow™ (3D nyomtatás egy jobb holnapért) érdekében.. A környezetvédelmi szempontok kiemelkedő fontosságúak, és valós hatással lehetnek az üzleti eredményekre. Ügyfeleivel együtt a Stratasys újragondolja, hogyan készülnek a tárgyak; újratervezi a folyamatokat, termékeket és alkatrészeket; és optimalizálja a műveleteket az emberek és a bolygó javára.

"A Mindful Manufacturing™ megközelítésünk az ügyfeleink iránti elkötelezettségünk. A fenntartható gyakorlatok és az innovatív AM-technológiák felkarolásával azon dolgozunk, hogy csökkentsük a globális ökológiai lábnyomot - a sajátunkat és a felhasználóinkét. Ez a tanulmány bemutatja, hogy a fejlett AM kínálatunk bevezetése hogyan teszi lehetővé ügyfeleink számára, hogy olyan gyártási megoldásokat nyújtsanak, amelyek javítják a környezetre gyakorolt hatást, ugyanakkor versenyelőnyhöz juttatják őket a designhoz kapcsolódó gyártás innovációján keresztül."
Dr. Yoav Zeif
a Stratasys vezérigazgatója

A Stratasys felhívja ügyfeleit, partnereit és a 3D Printing a Better Tomorrow™ iránt érdeklődőket, hogy csatlakozzanak a vállalathoz a fenntarthatóbb termelés felé vezető úton. A Stratasysról és a Mindful Manufacturing™ elkötelezettségéről további információkat a https://www.stratasys.com/en/about-us/sustainability/ oldalon talál.

Ismerje meg a direct-to-textile 3D nyomtatást!

Töltse le angol nyelvű, 8 oldalas ismertetőt!

Stratasys J850 Techstyle 3D nyomtatott textil
Név:* Munkahely neve:* E-mail cím:* Munkahelyi telefonszám:* Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!