CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

Stratasys technológiával 3D nyomtatott párnákkal mutatja be óráit a Breitling a Milánói Design héten

A Stratasys öt additív gyártási technológiája közül a világon a legismertebb és a legelterjedtebb az FDM technológia. Az erős, karbonszálas, masszív ipari alkatrészek gyártásához alkalmazható FDM technológia mellett a sztereolitográfia, a SAF és a P3 technológiák is mind az ipart, elsősorban a gyártást támogatják és váltak annak nélkülözhetetlen gyártástechnológiájává.

Egyre több szálon kapcsolódik egymáshoz az ipar, a formatervezés és a design a luxuscikkek területén is. Emiatt találta meg a helyét a dizájnerek és a divat világában is a Stratasys 3D nyomtatás a színes PolyJet technológiával. Érthető módon a divattervezők és dizájnerek kedvencévé ez a színes technológia vált, amellyel ma már közvetlenül textilre is lehet 3D nyomtatni. A luxus cikkek mellett természetesen az autóipar is aktívan használja ezt a technológiát az egyedi, testre szabott vásárlói igények kiszolgálására.

Az iparban is egyre fontosabb a fenntarthatóság. A textiliparban a díszpárnáiról híres Atelier des Refusés a Stratasys-szal együttműködve új kollekciót indított útjára “Biodiverzitás” néven. Az új kollekciót a gombák egyedisége inspirálta. A gombáknak rendkívül fontos szerepe van a szárazföldi ökoszisztémákban és a regenerációs folyamatokban. A kollekció erre kívánja felhívni a figyelmet.

Zehavit Reisin, a Stratasys alelnöke
Zehavit Reisin, Stratasys Senior Vice President

A két vállalat közös pontja a fenntarthatóság iránti elkötelezettség. Az Atelier des Refusés, amely a történelmi párizsi Salon des Refusés-ről kapta a nevét, minőségi szövetek felhasználásával egyedi díszpárnákat készít és az új kollekciójával az is a célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra és a gyártás során minimalizálja a hulladékot. A Stratasys 3D nyomtatási technológiája fenntartható, exkluzív és kiváló minőségű terméket biztosít, gyártási hulladék nélkül.

“Számunkra az AdR-nél az egyediség fogalma kulcsszó, mert eltávolodtunk a tömeggyártástól és a mennyiségektől, hogy a kézművességet és a korlátozott mennyiségű gyártást helyezzük előtérbe” – számol be a vállalat.

“Találkozásunk a Stratasys-szal, a 3D nyomtatás világvezető vállalatával, szerelem volt első látásra: ez egy olyan élvonalbeli vállalat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy további különlegességeket adjunk a párnáinkhoz, és ez néhány kiemelt értékünkkel, például az egyediséggel és a hulladékmentességgel összhangban történik” – számol be az Atelier des Refusés.

A Biodiversity 3D nyomtatott párnakollekció bársonyszöveteit a C&C Milano és Christian Fischbacher szállítja. Az Atelier des Refusés együttműködik a textilipari vállalatokkal a “hulladék” anyagok, illetve a kereskedelmi felhasználáshoz túl kicsi szövetdarabok újrahasznosítása érdekében, ezzel is elősegítve a körforgásos gazdasági megközelítést.

A Biodiverzitás kollekció a Breitling svájci óragyártó és a Milánói Design Hét partneréne. A párnák megvásárolhatók az Atelier des Refusés weboldalán.

Hogyan lehetséges közvetlenül textilre 3D nyomtatni? Ismerje meg a direct-to-textile 3D nyomtatást biztosító Stratasys J850 Fabrix Kit-et! A Biodiversity kollekcióhoz hasonló, közvetlenül textilre 3D nyomtatott mintákat a 2023. május 16-19. között megrendezésre kerülő budapesti Ipar

Napjain kiállításon is megtekintheti a többi Stratasys ipari technológiával együtt! Várjuk a VARINEX és a Stratasys közös standján (A Pavilon 207C)!