5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat

Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. Bemutatunk öt meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást. 

1. Fém alkatrészek cseréje vagy fejlesztése szénszálas 3D nyomtatással

Az egyik gyakori aggodalom a gyártás során, hogy a hőre lágyuló műanyagból készült szerszámok valóban elérik-e fém társaik szilárdságát. A meglepő valóság az, hogy az FDM Nylon12CF bevezetésével, amely Nylon 12 és aprított szénszál keveréke, az így kapott hőre lágyuló műanyag rendelkezik a legnagyobb merevség-tömeg aránnyal az összes FDM anyag közül. Ezáltal kiválóan alkalmas a fém alkatrészek helyettesítésére, mivel az alumíniummal vagy acéllal szemben 3-7-szer könnyebb alternatívát kínál, több mint 900 bar nyomószilárdsággal. A legnagyobb előnye? 50-70%-os költségmegtakarítás érhető el vele!

2. A szénszálas 3D nyomtatás előnyeinek kihasználása

A szénszállal megerősített kompozit anyagok a merevség és a szilárdság egy magasabb dimenzióját nyújtják, miközben a teljes súly jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos fém opciók esetében. Az ABS-CF10, amely 10%-os darabolt szénszál és ABS műanyag keveréke, egy olyan 3D nyomtatási anyagot mutat be, amely 50%-kal merevebb és 15%-kal erősebb, mint a hagyományos ABS. Ez a kombináció olyan robusztus szerszámokat eredményez, amelyek megfelelnek a gyári szerszámozási alkalmazások követelményeinek, és leküzdik a hagyományos gyártású szerszámoknál felmerülő ütemezési és költségproblémákat. 

3. A Stratasys F190CR és F370CR 3D nyomtatói és kompozit anyagai felülmúlják a versenytársakat

Ha megbízhatóságról és pontosságról van szó, a Stratasys F190CR és F370CR 3D nyomtatói és kompozitanyagai páratlanok. A lenyűgöző 99%-os rendelkezésre állási idővel és 99%-os méretismétlési teljesítménnyel megbízhat ezekben a gépekben, amelyek konzisztens, kiváló minőségű alkatrészeket készítenek az Ön gyártási igényeihez. 

4. Gyorsítsa fel a termelést és javítsa a munkavállalók biztonságát

A szénszálas alapanyaggal történő kompozit 3D nyomtatás alkalmazásával jelentősen csökkentheti a szerszámok gyártásához szükséges átfutási időt. A hagyományos fémszerszámok gyakran időigényes megmunkálási folyamatokra és külső beszállítókra támaszkodnak, ami meghosszabbodott gyártási ütemterveket eredményez. Emellett a 3D nyomtatott szerszámok előnye, hogy lényegesen könnyebbek, mint fém társaik, így könnyebben kezelhetők, és ezáltal csökken a munkavállalók terhelésének mértéke és sérüléseinek kockázata. 

5. Alkalmazza az innovációt és biztosítsa a jövőre nézve a működését

A gyártási technológia folyamatos fejlődésével a kompozit 3D nyomtatás és a szénszálak integrálása stratégiai lépés, hogy versenyelőnyt szerezzen. A Stratasys által kínált élvonalbeli megoldásokba való befektetéssel Ön olyan eszközökkel és anyagokkal ruházza fel vállalkozását, amelyek szükségesek ahhoz, hogy hatékonyan és eredményesen oldja meg a mindennapi kihívásokat a gyártásban. 

2023 év végi akció: Stratasys FDM 3D nyomtatók akár 20% kedvezménnyel!

Év végi akciónk keretében a fenti cikkben említett Stratasys F370CR szénszálas 3D nyomtató és a hozzá tartozó mosóberendezés 15% kedvezménnyel, a Stratasys F370 FDM 3D nyomtató pedig 20% kedvezménnyel vásárolható meg.

Ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget, kezdje vállalkozása előnnyel a 2024-es évet!

Amennyiben a kedvezményes ajánlat felkeltett érdeklődését, töltse ki az ajánlatkérő űrlapot, és kollégánk hamarosan jelentkezik, és megosztja Önnel az ajánlat részleteit! Ha bizonytalan benne, melyik 3D nyomtató lenne az Ön számára a legmegfelelőbb, válassza a „segítséget kérek” opciót, és együtt megkeressük az optimális berendezést!

Az ajánlat korlátozott ideig, 2023. november 24. és december 8. között érvényes.

A CSOMAG TARTALMA:

  • Stratasys F370CR szénszálas 3D nyomtató 15% kedvezménnyel + SCA 3600 mosóállomással
Black Friday 2023: Stratasys F370 20% kedvezménnyel

A CSOMAG TARTALMA:

  • Stratasys F370 3D nyomtató 20 % kedvezménnyel
  • 3 év gyártói garanciával

AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP

Melyik ajánlat keltette fel érdeklődését?

Név:* Munkahely neve:* E-mail cím:* Munkahelyi telefonszám:* Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!