Hírek, események

Júniusi 3D Digitális Gyárlátogatások

Júniusban két látogatást is szervezünk 3D Digitális Gyárunkba, ahol egy-egy külön napot szentelünk a különböző 3D nyomtatási technológiáknak.

Tovább olvasom

3D TECH BRUNCH – Szombathely

Kedves Partnerünk! Tisztelt Érdeklődő! Szeretettel meghívjuk tavaszi, 3D technológiákat felvonultató 3D TECH BRUNCH programunk első vidéki állomására, a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központba! Időpont:      2023. április 19., szerda, 9:00-12:00 Helyszín:    ELTE Savaria Egyetemi Központ B épület (tanácsterem)                      9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. Szűkkörű összejövetelünkön kiderül, hogyan alkalmazhatók költséghatékony prototípusok és végfelhasználásra szánt minőségi…

Tovább olvasom

3D TECH BRUNCH – Budapest

Milyen előnyökkel járna az Ön számára, ha a termékfejlesztés idejét a felére tudná csökkenteni? Mennyivel lesz hatékonyabb a tervezői és mérnökei munkája, ha elérhető, megbízható 3D nyomtatókkal és egyszerű munkamenettel dolgozhatnának?

Tovább olvasom

Falk György is zsűritag a GyártásTrend magazin “Év gyára” projektversenyében

A Gyártástrend Év Gyára projektverseny zsűrizése kapcsán készült interjúban a VARINEX alapítója egyebek közt az additív gyártás kihívásairól és az ipari jó gyakorlatok széleskörű megismerésének fontosságáról beszél. 

Tovább olvasom

MOME – Ugrás a jövőbe! 2023 pályázat – a VARINEX támogatásával

Hiszünk benne, hogy a ma diákjai, ha felnőnek, a 3D nyomtatás egyre szélesebb alkalmazási területeit fedezik fel. Idén is szívesen ajánlottuk fel a verseny egyik díját, egy MakerBot Sketch 3D nyomtatót.

Tovább olvasom

Kiállítóként várjuk a 21. eCon Konferencián

A kiállítótérben működő 3D nyomtatókkal, szkenner-bemutatóval és számtalan 3D nyomtatott modellel, szakmai tanácsadással várjuk az érdeklőket.

Tovább olvasom

A Stratasys bemutatja új fogászati 3D nyomtatóját

A Stratasys J3 Dentajet belépő szintű, több anyaggal működő 3d nyomtató lehetővé teszi a fogászati laboratóriumok számára, hogy egy tálcán egyidejűleg különböző alkalmazású, rendkívül pontos modelleket készítsenek.

Tovább olvasom

Sajtóhír: Az Xact Metal és a VARINEX közösen hozza Magyarországra a megfizethető fém 3D nyomtatást

'A VARINEX-szel való értékesítési- és szervizpartnerség kiegészíti a Xact Metal azon célját, hogy helyben támogassa az ügyfeleket Magyarországon.'

Tovább olvasom

Stratasys sajtóhír: automatizált utókezelő rendszer bemutató a Formnext-en

Bővülő alapanyag portfóliót, valamint az Origin One 3D nyomtatóflották hatékonyságát javító automatizált gyártócellát mutat be a Formnext-en a Stratasys

Tovább olvasom

TECHtogether 2022 kiállítás

A TECHtogether kiállításon mutattuk be először Magyarországon a Stratasys F370CR, kompozitgyártásra optimalizált 3D nyomtatót!

Tovább olvasom

Többezer 3D nyomtatott alkatrészt használ a McLaren Racing

A McLaren Racing Stratasys Neo 3D nyomtatói segítségével drámaian le tudta csökkenteni az aerodinamikai szélcsatorna-alkatrészek és projektek átfutási idejét. Már nem csupán prototípusokat, hanem számos alkatrészt és szerszámot is 3D nyomtatással készítenek.

Tovább olvasom

Forbes Money Summit – kerekasztalbeszélgetés Falk György stratégiai igazgató részvételével

Forbes Money Summit kerekasztalbeszélgetés az ipari digitalizációról, a metaverzum és az ipar házasságáról

Tovább olvasom

Innovációs kiállítás és szakmai napok a Közszolgálati Egyetemen

A kompozit 3D nyomtatás a védelmi ipar számára is számos alkalmazási területet kínál! Innovációs napok az NKE szervezésében

Tovább olvasom

31. VARINEX konferencia

2022. szeptember 22-én került sor a 31. VARINEX konferenciára. Az "Additív gyártás 5 ipari Stratasys technológiával" alcímet viselő rendezvényen az előadások mellett működő 3D nyomtatókkal és rengeteg 3D nyomtatott modellel ismerkedhettek meg a látogatók.

Tovább olvasom

Az ipari méretekben folyó 3D-s nyomtatás ma már nem a jövő, de hol tart valójában?

Az ipari méretekben folyó 3D-s nyomtatás ma már nem a jövő, de hol tart valójában? A jövő anyagai címmel rendeztek konferenciát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 

Tovább olvasom

Mérnök értékesítő állás

Nyitott, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkező gépészmérnök vagy? Légy részese sikereinknek, mutassuk meg együtt a hazai vállalkozásoknak a Stratasys 3D nyomtatók kiemelkedő technológiai előnyeit és gyors megtérülését!

Tovább olvasom

Sajtóközlemény: Stratasys – Covestro megállapodás

Megállapodott a Stratasys a Covestro additív gyártási alapanyag üzletágának felvásárlásáról. Ezzel a lépéssel a Stratasys teljesebb megoldásokat kínálhat ügyfeleinek, és felgyorsíthatja a következő generációs gyártási alapanyagok fejlesztését 

Tovább olvasom

Stratasys Platinum Partnerek lettünk 2022-ben is!

Büszkék vagyunk rá, hogy idén is sikerült elérnünk a Stratasys Platinum Partner címet, amely a legmagasabb elérhető partneri fokozat! 

Tovább olvasom

SAJTÓKÖZLEMÉNY: 16 új alapanyaggal bővíti kínálatát a Stratasys

A Stratasys új alapanyagokat jelentett be három különböző 3D nyomtatási technológiához. A 16 új alapanyag jelentősen kibővíti a Stratasys által kezelni képes használati esetek körét, a gyártási beállítások széles köre esetében.

Tovább olvasom

Ipar Napjai 2022 kiállítás

2022 május 10-13. között az Ipar Napjai kiállításon vártuk az érdeklődőket. A Stratasys alkalmazásmérnökeivel kiegészülve, működő 3D nyomtatókon és 3D nyomtatott modelleken keresztül mutattuk be a Stratasys öt 3D nyomtatási technológiáját.

Tovább olvasom

Blog

Stratasys technológiával 3D nyomtatott párnákkal mutatja be óráit a Breitling a Milánói Design héten

"Találkozásunk a Stratasys-szal szerelem volt első látásra: ez egy olyan élvonalbeli vállalat, amely lehetővé teszi, hogy különlegességeket adjunk a párnáinkhoz"

Tovább olvasom

A Stratasys-Ricoh USA megállapodás igény szerint nyomtatható orvosi modellekről​

Az együttműködés szélesebb körű hozzáférést jelent a páciens-specifikus 3D nyomtatott modellekhez, amelyek javíthatják az eredményeket és a betegélményt, miközben az orvosok oktatását és képzését is elősegítik

Tovább olvasom

A VARINEX már az űriparban is jelen van

A BME Aerospace Team 3D nyomtatott alkatrészeket is tartalmazó Aether S kutatórakétája akár 9000 méter feletti magasságban is képes haladni.

Tovább olvasom

Sztereolitográfiával bővíti 3D nyomtatóinak sorát a Team Penske

A Team Penske, az autósport egyik legsikeresebb csapata egy új Stratasys Neo800 3D nyomtatót vásárolt az aerodinamikai teszteléshez szükséges méretarányos modellalkatrészek gyors 3D nyomtatására

Tovább olvasom

Az ipari méretekben folyó 3D-s nyomtatás ma már nem a jövő, de hol tart valójában?

Az ipari méretekben folyó 3D-s nyomtatás ma már nem a jövő, de hol tart valójában? A jövő anyagai címmel rendeztek konferenciát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 

Tovább olvasom

Zehavit Reisin Stratasys alelnök a MOME Future Materials konferencián

A MOME Future Materials konferencián Zehavit Reisin, a Stratasys alelnöke előadást tartott, a VARINEX pedig 3D nyomtatás kiállítással várta az érdeklődőket

Tovább olvasom

Stratasys Platinum Partnerek lettünk 2022-ben is!

Büszkék vagyunk rá, hogy idén is sikerült elérnünk a Stratasys Platinum Partner címet, amely a legmagasabb elérhető partneri fokozat! 

Tovább olvasom

Stratasys FDM additív gyártás a nápolyi tömegközlekedésben

A nápolyi trolibuszok állásideje 12 hónapról mindössze két hétre csökkent a Stratasys F900 ipari 3D nyomtatóval gyártott cserealkatrészek használatával.

Tovább olvasom

A Stratasys az Origin startup megvásárlásával bővíti portfólióját

A Stratasys bejelentette, hogy megállapodást írt alá az Origin start-up felvásárlásáról, amivel megerősíti vezető szerepét a tömeggyártással készülő polimer alkatrészek piacán.

Tovább olvasom

Stratasys J850 3D nyomtatókat vásárolt a Volkswagen

A Volkswagen beruházott két Stratasys J850 3D nyomtatóra az autóipari tervezés továbbfejlesztése érdekében

Tovább olvasom

Gyors segítség Stratasys F370-nel a Szegedi Tudományegyetem mérnökcsapatának

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatóit ma egy gyors 3D nyomtatással segítettük az Ipar Napjai keretében zajló Techtogether versenyen.

Tovább olvasom

Ipar Napjai – Automotive Hungary 2020 szakkiállítás

Az Ipar Napjai - Automotive Hungary 2020 összevont kiállításon szeretettel várjuk az ipari 3D nyomtatás iránt érdeklődőket a 303F standon!

Tovább olvasom

Egyedi, gyors gyártás – 3D nyomtatás

Az egyedi, gyors gyártás iránti igény robbanásszerűen megnövekedett, a 3D nyomtatás egyre népszerűbbé válik a vállalkozók körében. Falk Györggyel, a VARINEX egyik tulajdonosával, Gábor Dénes-díjas mérnökkel a NEW technology magazin beszélt a piac aktuális helyzetéről.

Tovább olvasom

Stratasys 3D nyomtatók kórházi alkalmazása a koronavírus ellen

A Párizsi Egyetemi Kórházat 60 darab Stratasys F123 sorozatú 3D nyomtató segíti a koronavírus elleni küzdelemben

Tovább olvasom

3D nyomtatás az egészségügyi dolgozók támogatására

3D nyomtatott arcvédő pajzsokkal segítjük az egészségügyben dolgozók koronavírus elleni harcát.

Tovább olvasom

Személyre szabott implantátumok

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) nyolc tanszéke ipari partnerével, a 3D-s nyomtatásban évtizedes tapasztalatú Varinex Zrt.-vel konzor­ciumban fejlesztette ki az egyénre szabott orvosbiológiai implantátumok és segédeszközök új generációs gyártási lehetőségeit.

Tovább olvasom

Felpörgeti a fejlesztést a 3D nyomtatás

Legyen szó akár autóiparról, akár háztartási elektronikai cikkekről, amely gyártók nem kezdik el használni ezt a technológiát, hamarosan behozhatatlan lemaradást szenved el.

Tovább olvasom

Autóipari folyamatok leegyszerűsítése additív gyártással

A 3D nyomtatás évek óta nélkülözhetetlen a gépjárművek prototípusának fejlesztési folyamatában, egyedi vagy testreszabott alkatrészek gyártásában.

Tovább olvasom

Kéz a kézben: additív gyártás és a digitális folyamat

Az egyik legfontosabb testreszabási lehetőség az additív gyártás és a digitális folyamat (generatív tervezés) kombinálása.

Tovább olvasom

Az FDM és a PolyJet: a professzionális 3D nyomtatási technológiák

Honnan tudhatja, hogy alkatrészeihez Önnek melyik a megfelelő technológia? A lehetőségek jobb megértéséhez fontos ismerni a folyamatok menetét.

Tovább olvasom