Categories Menu

Blog – 3D világ

Üdvözöljük a 3D nyomtatás világában!

Blog-olvasóink naprakész információkat olvashatnak a 3D nyomtatás alkalmazási lehetőségeiről. Sikertörténetekről vagy éppen olyan tervekről, melyek – figyelembe véve az iparág szédületes tempóját – lehet, hogy már holnap megvalósulnak! Elsősorban a 3D nyomtatás ipari felhasználására fókuszálunk. Tartson velünk, értesüljön mindenről időben!

Kövesse Facebook oldalunkat és YouTube csatornánkat is:

Facebook YouTube

MakerBot Z18 promóció

MakerBot Z18 promóció

MakerBot Replicator Z18 3D nyomtató ajándék Tough PLA alapanyaggal.

Jövőre új dimenziók nyílhatnak meg Ön előtt, ha még idén él kedvező ajánlatunkkal és megvásárolja MakerBot Z18 típusú 3D nyomtatónkat, melyhez most a legmagasabb minőségű, rendkívül erős PLA alapanyagot és plusz egy speciális Smart Extruder nyomtatófejet adunk ajándékba.

(tovább…)

Betekintettünk a 3D nyomtatás jövőjébe a Formnexten

Nemrég ért véget a Formnext, a világ egyik legnagyobb 3d nyomtatással foglalkozó szakmai kiállítása, melynek a Messe Frankfurt adott otthont. Fantasztikus élményekkel és tapasztalatokkal tértünk haza, olyan újdonságokat ismertünk meg, mind a 3D nyomtatók, mind a 3D nyomtatási alapanyagok fejlesztésével kapcsolatban, amelyek jelentős hatással lesznek a gyártásra. Olvassa el beszámolónkat, és ismerje meg a számunkra legizgalmasabb technológiai újdonságokat.

(tovább…)

Automotive Hungary 2017. október 18-20.

AUTOMOTIVE HUNGARY 2017

Várjuk Önt az Automotive Hungary 2017 kiállításon, az 5. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon!

Ismerje meg a 3D technológiák újdonságait, a legfrissebb trendeket, amelyeket a vezető járműipari cégek diktálnak! Regisztráljon előadásunkra és látogasson el kiállítói standunkra is.

TOVÁBB OLVASOM

REGISZTRÁCIÓ

ELŐADÁSAINK

2017. október 19. csütörtök ÚJ TRENDEK A TERVEZÉSBEN ÉS A 3D NYOMTATÁSBAN AZ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK SZEMSZÖGÉBŐL NÉZVE HELYSZÍN: HUNGEXPO 3. KAPU, III. FOGADÓCSARNOK
13:00ÚJ Gépészeti tervező- és gyártástámogató szoftvercsomag, Autodesk Product Design and Manufacturing Collection
13:20Költségcsökkentés a termelésben. Befogókészülékek és méréstechnikai segédeszközök, robotkarok gyártása 3D nyomtatással
13:40Fröccsöntési folyamat és szerszámoptimalizálás – Autodesk Moldflow
14:00Kávészünet
14:30Fémporos additív gyártás az EOS DMLS technológiájával
14:50Hatékony tervezés és kollaboráció: a felhőben! – Autodesk Fusion 360
15:10A 3D nyomtatás és az Ipar 4.0 törekvéseinek kapcsolata
15:30Kérdések, válaszok, kötetlen beszélgetés
2017. október 20. péntek AZ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK SZÁMÁRA FEJLESZTETT ÚJ, 3D TERVEZÉSI- ÉS GYÁRTÁSI MEGOLDÁSOK HELYSZÍN: HUNGEXPO, „A” PAVILON, TÜRKIZ TEREM
11:00Költségcsökkentés a termelésben – Befogókészülékek és méréstechnikai segédeszközök, robotkarok gyártása 3D nyomtatással
11:20Gépipari tervező-, gyártástámogató- és szimulációs megoldások az Autodesk portfóliójában
11:40Új trendek a 3D nyomtatásban az autóipari beszállítók szemszögéből
12:00Fröccsöntési paraméterek optimalizálása - Autodesk Moldflow
12:20Kávészünet
12:50Fémalkatrészek additív gyártásának szimulációja
13:10Megmunkálás felsőfokon – hyperMILL® MAXX Machining
13:30Ipar 4.0 – Autóipari prototípusok és közvetlen digitális gyártás 3D nyomtatással
13:50Kávészünet
14:20A jövő terméktervezői platformja – Autodesk Fusion 360
14:40Fémporos 3D nyomtatás a járműiparban, proto alkatrészektől a sorozatgyártásig
15:00Makerbot asztali 3D nyomtatók nagy lehetőségekkel
15:20Kérdések, válaszok, kötetlen beszélgetés

NYERJEN 3D NYOMTATÁSI SZOLGÁLTATÁST VAGY AUTODESK FUSION OKTATÁST!

Automotive Hungary 2017

Regisztráljon előadásainkra és nyerjen 50.000 Ft értékű 3D nyomtatási szolgáltatást! A szerencsés nyertesek nevét az előadások végén hirdetjük ki, és e-mailben is értesítjük őket.

Autodesk Fusion 360

Regisztráljon előadásainkra és megajándékozzuk egy Autodesk Fusion oktatási kuponnal, amit az Autodesk új, felhő alapú terméktervezői platformjának elsajátítására válthat be. Kezdő és haladó csoportokat is indítunk.

LÁTOGASSON EL STANDUNKRA ÉS IGÉNYELJEN INGYENES BELÉPŐJEGYET!

varinex stand
VARINEX stand: A pavilon, 202 F stand  

Kiállítói standunkon megnézheti működés közben a Stratasys F370, az Objet30 Prime valamint a Makerbot Replicator+ és Z18 asztali 3D nyomtatókat!

 

Automotive Hungary 2017
Igényelje ingyenes belépőjegyét ITT 

A sikeres regisztrációt követően e-mailben kapja meg elektronikus belépőjegyét, rajta a belépéshez szükséges vonalkóddal. Kérjük, hogy a jegyet nyomtassa ki, és hozza magával, így sorban állás nélkül juthat be a kiállításra.

Találkozzunk a VARINEX standnál: HUNGEXPO, A pavilon, 202 F stand

 

Dental World 2017. október 12-14.

Dental World 2017 3D nyomtatási szolgáltatás

A Dental World 2017-ben 15.000 négyzetméteren, 13 kongresszussal, 30 továbbképzéssel és számos szakmai programmal, workshoppal várja az újdonságok iránt érdeklődő fogászati szakmát Budapesten, a HUNGEXPO G-pavilonjában.

A modern fogtechnikában egyre gyakrabban alkalmazzák a 3D nyomtatást, amelynek hatékonyságáról és felhasználási lehetőségeiről Ön is megbizonyosodhat a VARINEX Zrt. digitális fogászathoz kapcsolódó előadásán és kiállítói standján.

TOVÁBB OLVASOM

REGISZTRÁCIÓ és INGYENES belépőjegy

► Töltse ki űrlapunkat a dental.varinex.hu weboldalunkon 2017. október 14-én 12 óráig, és nyerjen 50 000 Ft értékű 3D nyomtatási szolgáltatást!

► Igényeljen ingyenes belépőjegyet a Dental World kiállításra, így ingyenesen és sorban állás nélkül juthat be a kiállításra!

VARINEX stand: Hungexpo “G” pavilon, Árkövy József sétány 5.

Várjuk szeretettel a 3D nyomtatás fogászati alkalmazásai iránt érdeklődőket előadásunkon és kiállítói standunkon is, ahol az elméletben elhangzott 3D nyomtatási technológiákat és referenciákat élőben is megtekintheti.

VARINEX Informatikai Zrt. 25 éve 3 dimenzióban

MakerBot 3D nyomtatási csomagok

MakerBot 3D nyomtatási csomagok

A MakerBot asztali 3D nyomtatóival gyorsan kinyomtathatja terveit, és kész mintadarabokat mutathat be kollégáinak, megbízóinak. Nyári akciónk keretében most rendkívül erős Tough PLA alapanyagot adunk ajándékba, amelyekkel tartós, ütésálló prototípusokat készíthet.

TOVÁBB OLVASOM

Válasszon kedvező csomagajánlataink közül:

Vásárolja meg 2017. szeptember 22-ig a Replicator+ Dupla vagy a Replicator Z18 3D nyomtatási csomagot és ajándékba adunk 3 db rendkívül erős Tough PLA alapanyagtekercset és egy speciális nyomtatófejet is.

A MakerBot asztali 3D nyomtatók előnyei:

  • Ipar 4.0 technológia (Ethernet, Wi-Fi, USB, felhő alapú könyvtár, távoli elérés és vezérlés)
  • A Z18 rendkívül nagy építési térfogattal rendelkezik (300 x 300 x 457 mm)
  • Az új, rendkívül erős Tough PLA alapanyagból tartós prototípusokat nyomtathat
  • A MakerBot Print szoftver közvetlenül importálja a natív CAD fájlokat, több mint 20 fájlformátumot kezel
  • A felhasználóbarát beállításoknak köszönhetően akár 30 percen belül kezében tarthatja első 3D nyomtatott alkatrészét.
  • Hasonlítsa össze a MakerBot asztali 3D nyomtatókat ITT!

Kérje árajánlatunkat!

Ismerje meg, hogy miben rejlik az FDM 3D nyomtatási technológia páratlan ereje!

Az FDM technológiát nem véletlenül használják széles körben az ipar számos területén, az űrhajózástól az autóiparig. Kiemelkedően erős és mérnöki pontosságú prototípusok, alkatrészek nyomtathatók ki ezzel a technológiával. A Stratasys most egy olyan videót készített, amivel még a 3D nyomtató belsejébe is belenézhetünk, az alapanyagrekeszektől a nyomtatófejig.

TOVÁBB OLVASOM

Az FDM (Fused Deposition Modeling) egyesíti a hőre lágyuló műanyagok tulajdonságait az additív gyártás tervezési szabadságával. Az FDM-et előszeretettel alkalmazzák a repülőgép-és járműiparban és sok más ipari területen is.

Az FDM egy olyan additív gyártási technológia, amely rétegről rétegre építi fel a modellt hőre lágyuló szálakból. Ez az egyetlen olyan 3D nyomtatási eljárás, amelyik olyan speciális alapanyagokat használ, mint például az ABSi, a PC-ISO és az ULTEM 9085.

Ezekből az alapanyagokból olyan kiemelkedő termikus és kémiai tulajdonságokkal bíró alkatrészeket és prototípusokat hozhatunk létre, amelyek nagy ellenálló képességgel, magas szakítószilárdsággal rendelkeznek. Az FDM tökéletes választás mind a koncepció modellek, mind pedig a kész termékek, alkatrészek gyártására.

További információk: FDM technológia  l  FDM alapanyagok

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, csatlakozzon Facebook oldalunkhoz, vagy nézze meg YouTube csatornánkat!

 

 

 

Ipar Napjai 2017 – Összefoglaló

Ipar Napjai 2017

Az előzőnél is sikeresebb négy napot zárt a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítás-együttes május 9–12. között. A kiállításon több fontos gazdasági bejelentés is elhangzott. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a kiállítás megnyitóján újabb 15 milliárd forintos keretet jelentett be a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programhoz (NBT) és kiemelte, hogy az ipar 4.0 megváltoztatja a teljes gondolkodásunkat.

TOVÁBB OLVASOM

“A KÖZELI JÖVŐBEN A MUNKAHELYEK CSAKNEM TIZEDE A DIGITALIZÁCIÓVAL MEGSZŰNIK VAGY ÁTALAKUL, AMI KOMOLY FELADAT ELÉ ÁLLÍTJA AZ OKTATÁSSAL, AZ ÁT- ÉS TOVÁBBKÉPZÉSSEL FOGLALKOZÓ INTÉZMÉNYEKET.”

Magyarország legnagyobb ipari seregszemléjén valamennyi olyan ágazat részt vett, amely vezető szerepet játszik az ipari digitalizáció, más néven az ipar 4.0 térhódításában. A szerszámgépes és más gépipari szereplők, a robotgyártók, az elektronikai vállalatok, a logisztika képviselői, a vezérlések megvalósítói egyaránt nagy számban voltak jelen a Budapesti Vásárközpontban.

Az Ipar Napjai szakkiállítás számokban:

19 ország 430 kiállító 16 500 látogató

Ekkora érdeklődés már rég nem volt a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítások iránt, ami elsősorban az iparban zajló forradalmi változásoknak tudható be.

“HA MAGYARORSZÁG FENNTARTHATÓ, A FELZÁRKÓZÁST BIZTOSÍTÓ ÜTEMŰ GAZDASÁGI NÖVEKEDÉST KÍVÁN ELÉRNI, AZ ERŐFORRÁSOKAT AZ INNOVATÍV IPARÁGAKBA KELL IRÁNYÍTANI.”

– mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára. Ipari 3D nyomtatás a gyártásban

Több tucat konferencia, kerekasztal és szakmai program is kapcsolódott a kiállításhoz, és nagy figyelem irányult a 3D nyomtatásra is. Kiállítói standunkon sokan rácsodálkoztak arra, hogy mire képes a 3D nyomtatás, a tapasztaltabb érdeklődők viszont konkrét kérdésekkel kerestek fel bennünket a felhasználható 3D nyomtatási alapanyagok tulajdonságaival és gyártástechnológiai eljárásokkal kapcsolatban. Legtöbben a fémnyomtatás, a gumiszerű alapanyagok, a 3D nyomtatási precizitás és a sorozatgyártási lehetőségek iránt érdeklődtek.

A teljes cikket beszámolót itt olvashatja el: Ipar Napjai 2017 – Forradalmi változások az iparban

Ipar Napjai 2017. május 9-12.

Ipar Napjai 2017

A VARINEX Zrt. idén is várja az érdeklődőket az Ipar Napjai szakkiállításon széleskörű mérnöki szolgáltatásaival, és a legújabb ipari 3D nyomtatási technológiák bemutatásával.

TOVÁBB OLVASOM

  • Érdekli Önt a 3D nyomtatás és az Ipar 4.0 kihívásaival lépést tartó újgenerációs termékfejlesztési platform?
  • Szeretné elsőként, működés közben látni a legújabb, irodai felhasználásra tervezett Stratasys F370 3D nyomtatót?
  • Szeretné élőben látni az Objet30 Prime valamint a MakerBot Z18 3D nyomtatókat?
  • Szeretné megismerni a digitális prototípusgyártás és termékalkotás legújabb eszközeit, az Autodesk Inventor és Fusion 360 alkalmazásokat?

KIÁLLÍTÁS

Látogasson el Ön is a VARINEX Zrt. standjához, és tartsunk együtt lépést az Ipar 4.0 technológiai kihívásaival! Várunk minden kedves érdeklődőt az F pavilon 104 A standján!

IPAR NAPJAI – 2017. május 9-12. HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest, Albertirsai út 10. VARINEX stand: G pavilon 104 A

ELŐADÁS

Jöjjön el előadásunkra is és ismerje meg az ipari 3D nyomtatás és az újgenerációs termékfejlesztés jelentőségét! Az előadás címe:

Az ipari 3D nyomtatás jelentősége a gyártás napi gyakorlatában. #nextgen termékfejlesztés Autodesk Fusion 360 szoftverrel. 2017. május 12. péntek, 11:00-12:00 F pavilon, Türkiz terem

Előadók: Falk György, stratégiai igazgató és Maródi László, rendszermérnök, VARINEX Zrt.

INGYENES BELÉPŐJEGY

Egyszeri, ingyenes belépést biztosítunk partnereinknek az IPAR NAPJAI szakkiállításra. Regisztráljon és igényelje ingyenes belépőjegyét itt:

Belépőjegy Ipar Napjai 2016

A sikeres regisztrációt követően e-mailben kapja meg elektronikus belépőjegyét, mellyel ingyenesen és sorban állás nélkül juthat be a kiállítási területre.

Várjuk szeretettel az IPAR NAPJAI szakkiállításon a VARINEX Zrt. standján: G pavilon 104 A stand

Üdvözlettel, VARINEX Informatikai Zrt.

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!

 

Digitális Prototípus Fórum 2017. május 4.

Digitális Prototípus Fórum 2017

Digitális Prototípus Fórum 2017 – Az Alkotás Jövője
Időpont: 2017. május. 4. csütörtök 9:00-15:00

TOVÁBB OLVASOM

Helyszín: Budapest, Sugár Mozi Cím: 1148 Budapest, Örs vezér tere 24., Sugár Üzletközpont, II. emelet

PROGRAM ÉS REGISZTRÁCIÓ

Szeretettel meghívjuk Önt és kollégáit Digitális Prototípus Fórumunkra, amelynek fókuszában a célgép- és terméktervezői megoldások állnak! A részletes programért kattintson ide!

Rendezvényünk ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Foglalja le helyét még ma, az itt található regisztrációs lap kitöltésével.

Az Alkotás jövője – 3D tervezéstől a 3D nyomatatásig

StartUpSafary 3D nyomtatás gyárlátogatás

Időpont: 2017. április 20. 10:00-12:00
Helyszín: VARINEX Zrt. 1106 Budapest, Fehér út 10. 36. épület.
Regisztráció: budapest.startupsafary.com

A workshop során a résztvevők megismerkedhetnek a terméktervezés fő lépéseivel, a különböző 3D nyomtatási technológiákkal, a felhasználható alapanyagokkal és a kész, 3D nyomtatott modellekkel.

TOVÁBB OLVASOM

Rövid bevezető előadás után a 3D nyomtatási bemutatótermünkben négy különböző gyártási technológián alapuló 3D nyomtatót tekinthetnek meg munka közben, valamint bemutatjuk a Autodesk Fusion 360 felhő alapú újgenerációs termékfejlesztési platformot is, amely gyorsan elsajátítható, bárki számára könnyen elérhető megoldást nyújt az ötlettől a tervezésen át a gyártásig.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a cookie-k használatát, vagy zárja be az oldalt! További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat használ. A cookie-k olyan ártalmatlan file-ok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Amennyiben elfogadja a cookie-k használatát, kérjük kattintson az "Engedélyezem" gombra!

Bezár