Hírek, események

Stratasys Neo 3D nyomtató bemutató kit – golf

Megérkezett hozzánk a legújabb Stratasys Neo sztereolitográfiás 3D nyomtató kit, amely golf eszközökön keresztül mutatja be a Neo-hoz elérhető alapanyagokat, és a berendezés kifinomult nyomtatási képességeit.

Tovább olvasom

Egyedi 3D nyomtatott befogó készülékek – Oreck esettanulmány

A porszívógyártással foglalkozó Oreck Manufacturing-nek az FDM technológia segítségével lehetősége nyílt a befogó készülékek additív gyártására, amit minden lehetséges alkalommal ki is használ.

Tovább olvasom

A Holdon tesztelik a Stratasys 3D nyomtatott alapanyagait

A Stratasys 3D nyomtatott alapanyagokat biztosít egy közelgő Hold-misszióhoz, hogy teszteljék azok teljesítményét a Hold felszínén.

Tovább olvasom

Trade in: 3D nyomtató beszámítás

Új Stratasys 3D nyomtató vásárlása esetén a VARINEX most beszámítja az Ön meglévő 3D nyomtatóját! Az akcióban nem csak Stratasys, hanem más márkájú 3D nyomtatóját is kedvezményre válthatja!

Tovább olvasom

3D nyomtatott befogó készülékek és ülékek gyorsabb gyártása

A befogó készülékek, a szerelési segédeszközöktől kezdve az ellenőrző szerszámokig, kulcsfontosságú szerepet játszanak a stabilitás, az igazítás és a minőség biztosításában a gyártás során. Az egyik innovatív megközelítés, amely forradalmasítja a rögzítési módszereket, a 3D nyomtatási technológia integrálása a befogó készülékek és ülékek gyártásába.

Tovább olvasom

Új GrabCAD szoftver-csomagok: nagyobb hatékonyság és költségek csökkentése

A GrabCAD Streamline szoftvercsomag csökkenti a nyomtatóflotta kezelésével járó terheket, lehetővé téve a termelés intelligens skálázását az additív gyártás segítségével.

Tovább olvasom

3D nyomtatott partfalak az emelkedő tengerek ellen

Az éghajlatváltozás felgyorsulásával és a tengerszint emelkedésével a tengerparti települések világszerte példátlan fenyegetéssel néznek szembe. A Kind Designs által fejlesztett 3D nyomtatott partfalak jelentősen átalakíthatják a partok védelmének módját.

Tovább olvasom

A gyermekkor visszaadása a legmodernebb 3D nyomtatási technológiával

Emma egy ízületi rendellenességgel született kislány, de egy lelkes fejlesztőcsapatnak és a 3D nyomtatásnak köszönhetően visszakaphatta a gyermekkorát.

Tovább olvasom

Stratasys F370CR kompozit 3D nyomtatóval bővíti az oktatást a Weber State University

Az F370CR nyomtatóval a Weber State University egy korszerű technológiájú 3D nyomtató lehetőségeit veheti igénybe, szélesebb körű alapanyagválasztékkal, beleértve a fejlett kompozit polimereket is.

Tovább olvasom

A McLaren évente 9000 alkatrészt gyárt Stratasys 3D nyomtatóival

A McLaren Racing Stratasys Neo 3D nyomtatói segítségével drámaian le tudta csökkenteni az aerodinamikai szélcsatorna-alkatrészek és projektek átfutási idejét. Már nem csupán prototípusokat, hanem számos alkatrészt és szerszámot is 3D nyomtatással készítenek.

Tovább olvasom

A GPAINNOVA-Xact Metal együttműködés: átfogó fém 3D nyomtatási megoldások

A GPAINNOVA-Xact Metal együttműködés célja, hogy a két vállalat által kifejlesztett innovatív technológiákkal teljes körű megoldást kínáljon a tervezési, nyomtatási és felületkezelési folyamatokra.

Tovább olvasom

9 dolog, amit a szénszálas 3D nyomtatásról tudni kell

A kompozit anyagok szilárdságuk, merevségük, hőállóságuk és tartósságuk miatt a 3D nyomtatásban a teljesítmény határait feszegetik, íme 9 fontos tudnivaló

Tovább olvasom

Úton az első fém 3D nyomtató a Nemzetközi Űrállomásra

A technológiai demonstrációs projekttel az a cél, hogy bemutassák a fém 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket az űrben.

Tovább olvasom

Evolve AI: a cipő, amely tanulmányozza viselőjét és fejlődik

Az „Evolve AI” cipő egy új biometrikus evolúciós lábbeli, amelyet a Stratasys technológiával, 3D nyomtatással készítettek. Szenzorok segítségével figyeli viselőjét, és folyamatosan fejlődik.

Tovább olvasom

Gyors folyékony fém 3D nyomtatáson dolgoznak az MIT kutatói

Folyékony fémnyomtatási technológia fejlesztésén dolgoznak az MIT kutatói. Eljárásukkal percek alatt képesek bútor méretű alumínium alkatrészeket előállítani - akár újrahasznosított vagy fémhulladékból is.

Tovább olvasom

Wolfskin hátizsák 3D nyomtatással

A 100%-ban újrahasznosított poliamidból készült hátizsák a 3D nyomtatásnak köszönhetően nem csak a hulladékot minimalizálja, de a testreszabhatóságot is fokozza, kényelmesebb, emellett hozzájárul a terhelés hatékonyabb elosztásához.

Tovább olvasom

Új fejlesztésekkel bővülnek a Stratasys F900 3D nyomtató gyártási képességei

A Stratasys F900 3D nyomtató folyamatosan új funkciókkal és képességekkel bővül, és hozzáadott értéket kínál a felhasználók változó igényeinek kielégítésére

Tovább olvasom

Akadozó ellátási lánc? Az ipari 3D nyomtatás segíthet! 

Az elmúlt években az ellátási láncok instabillá váltak, amely megnehezíti a vállalkozások életét. A megbízható ipari 3D nyomtatás lehetővé teszi a cégek számára, hogy gyorsan reagáljanak az ellátási zavarokra. 

Tovább olvasom

The Pragmatic Innovators virtuális eseménysorozat

Vadonatúj, "The Pragmatic Innovators" címmel induló virtuális eseménysorozatában a Stratasys az additív ipar vezető elméit hozza össze, bemutatja ügyfelei figyelemre méltó eredményeit, és az iparági vezetők és innovátorok szerepét.

Tovább olvasom

Additív gyártás trendek 2024

2023-ban az ipar továbbra is innovatív és virágzó volt, a globális feldolgozóipar továbbra is pozitív növekedési pályán van. Az additív gyártás továbbra is szerepet játszik ebben a növekedésben.

Tovább olvasom

A Birminghami Egyetemi Kórház 3D nyomtatott, testreszabott műtéti sablonokkal fejleszti a tumorsebészetet

"A 3D nyomtatás, amellett, hogy akár három óra műtéti időt is megtakaríthatunk általa, sokkal jobb sebészeti tervezést is lehetővé tesz. A sebészcsapat is sokkal felkészültebb, és a beteg is sokkal nyugodtabb, mivel a műtőbe lépés előtt át tudjuk beszélni a folyamatot és a várható eredményeket."

Tovább olvasom

Stratasys-Siemens Healthineers együttműködés az orvosi képalkotás fejlesztéséért​

A Stratasys partnerségre lépett a Siemens Healthineers-szel egy mérföldkőnek számító kutatási projekt megvalósítása érdekében. A program célja új, korszerű orvosi képalkotó fantomok fejlesztése CT-hez.

Tovább olvasom

Új Stratasys alapanyagok

A Stratasys négy új alapanyagot jelentett be a P3™ DLP platformhoz és két új alapanyagot, valamint új színeket a Stratasys F900 3D nyomtatóhoz

Tovább olvasom

5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat 

Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. Bemutatunk öt meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást.

Tovább olvasom

Az ipari 3D nyomtatás élvonalában – TDK Hungary Components Kft.

"A jövőbeni bővítés során mindenképpen célszerű az ipari gépek irányába gondolkodni, hiszen 4-8-szor gyorsabbak, mint a kisgépek, tehát egészen más volumenre képesek."

Tovább olvasom

A Toyota fejlesztéseit támogatja majd az első eladott Stratasys F3300 3D nyomtató

A Toyota új gyártásai támogatására, többek között alkatrészek és rögzítőelemek gyártására, valamint prototípusgyártási alkalmazásokra fogja használni az F3300 3D nyomtatót, annak érdekében, hogy az új termékek gyorsabban piacra kerüljenek.

Tovább olvasom