Categories Menu

Blog – 3D világ

Üdvözöljük a 3D nyomtatás világában!

Blog-olvasóink naprakész információkat olvashatnak a 3D nyomtatás alkalmazási lehetőségeiről. Sikertörténetekről vagy éppen olyan tervekről, melyek – figyelembe véve az iparág szédületes tempóját – lehet, hogy már holnap megvalósulnak! Elsősorban a 3D nyomtatás ipari felhasználására fókuszálunk. Tartson velünk, értesüljön mindenről időben!

Kövesse Facebook oldalunkat és YouTube csatornánkat is:

Facebook YouTube

3D nyomtatás az autóiparban

A STRATASYS által kínált technológia lehetővé teszi az alapanyagok valós időben történő keverését.  Az Audi ezzel a 3D nyomtatási technológiával fejleszti és teszi gyorsabbá az autóipari tervezést.

Az Audi a prototípus-készítés átfutási idejének jelentős csökkenésére számít a járműveinél használt hátsó lámpaburák tervezését illetően. A hagyományos módszerekhez képest akár 50%-kal is csökkenhet a fejlesztési idő.

A STRATASYS J750 3D nyomtató élénk színeinek köszönhetően az Audi olyan átlátszó, többszínű alkatrészeket gyárthat – a digitális CAD modell színezett, textúrázott változatából közvetlenül – 3D nyomtatással, amelyek megfelelnek a szigorú tervezési és jóváhagyási folyamat textúrára és színekre vonatkozó követelményeinek.

Az Audi 3D műanyagnyomtatási központja az egyedülálló STRATASYS J750 3D nyomtatóval egy darabban, közvetlenül a digitális modellből nyomtatja ki az ultrarealisztikus, többszínű és átlátszó hátsó lámpaburákat.

(tovább…)

Elkészült az ezredik SLS 3D nyomtatásunk

A VARINEX Zrt.-nél 2013 óta alkalmazzuk az SLS, azaz szelektív lézer szinterezés 3D nyomtatási technológiát. Első SLS 3D nyomtatónk, az EOS FORMIGA P 110 már több száz nyomtatáson van túl. Az évek során megbizonyosodtunk róla, hogy ez a gép nem csak kiváló és konzisztens minőségű termékek előállítására képes, de rendkívül megbízható is.

(tovább…)

Ipar Napjai 2018: Nagydíjas a Stratasys J750 3D nyomtató

2018. május 15-én nyitotta meg kapuit az Ipar Napjai 2018 szakkiállítás. A rendezvény, csakúgy, mint az előző években, most is rengeteg, az ipari újdonságok, trendek, innovációk iránt érdeklődő látogatót vonzott.

Az első nap eseményeiről forgattunk egy rövid videót, amit alább nézhetnek meg:

Az Ipar Napjai 2018 szakkiállítási NAGYDÍJ pályázatának győztese a Stratasys J750 3D nyomtató lett, a világ első, full-colour, hatféle alapanyagot kombináló színes 3D nyomtatója!
A Stratasys európai képviselői vették át a díjat, amellyel a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt, legkiemelkedőbbnek tartott innovációt jutalmazták.

Amennyiben szeretne alaposabban megismerkedni ezzel az egyedülálló, full-colour 3D nyomtatóval, kattintson a linkre: https://3dnyomtatas.varinex.hu/termek/stratasys-j750/

A McLaren Racing az élre tör a Stratasys 3D nyomtatási technológiáival

A Surrey-központú McLaren Racing csapat, amely 12 versenyzői és 8 konstruktőri bajnokságot nyert eddig a Forma-1-ben, a Stratasys 3D nyomtatási technológiáit alkalmazza a tervváltozatok elkészítésének felgyorsítására és a McLaren versenyautó súlyának csökkentésére.

(tovább…)

3D-nyomtatott robot-virágok menthetik meg a méheket

Egy ausztrál művész újszerű ötlettel állt elő a csökkenő méh populációk megmentésére. “Mesterséges Beporzó” elnevezésű koncepcionális projektje 3D-nyomtatott robot-virágokkal és mesterséges beporzással ösztönözné szaporodásra a méheket.

A 3D nyomtatott, repcére hasonlító virágszirmok vonzzák a méheket

(tovább…)

Újdonság a fogászati 3D nyomtatásban

Egy forgalmas héten vagyunk túl a 3D nyomtatás és a fogtechnika világában. Mind a LMT Labor Day, mind a Chicagoi Fogászati ​​Társaság az előző héten tartott Midwinter Meeting találkozót. Folyamatosan új bejelentések érkeztek termékekről és partnerségekről. A legújabb pedig a Stratasys-tól származik, amely több új fogászati ​​3D nyomtatót és alapanyagot hirdetett meg. A cég legfőbb célja a 3D technológia széleskörű felhasználásának elősegítése a digitális fogászatban, a gyártási idő és költségek csökkentése, és a laboratóriumi szolgáltatások megkönnyítése.

A Stratasys PolyJet TripleJet technológián alapuló Objet260 fogászati ​​3D nyomtatója

(tovább…)

3D nyomtatás az Oscar szobor előállításában is

Idén már 90. alkalommal rendezik meg az Oscar gálát, melyre március 4-én, a Dolby Színházban, Los Angelesben kerül sor. 2017-es év legjobb filmjeit és filmeseit díjazzák, melyek között az előző évekhez hasonlóan magyar alkotásért is szurkolhatunk. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje a legjobb idegen nyelvű alkotás kategóriában indul.

Az eredeti Oscar szobor

(tovább…)

Egyedülálló fejlesztés: 3D nyomtatott talpú cipő az Adidastól

Izgalmas hírek a cipő-fanatikusoknak: az Adidas a sokáig tartó hitegetés után végre piacra dobta legújabb termékét, az AlphaEDGE 4D LTD-t, ami már február 17.-től kaphatóvá vált az eredeti májusi időpont helyett.

Az Adidas várva várt, 3D nyomtatott talpú cipője

(tovább…)

A VARINEX 3D nyomtatással vett részt a Magyar Parasport Napján

Színes programokkal ünnepelték meg csütörtökön az első Magyar Parasport Napját, melynek megrendezéséről tavaly decemberben döntött az országgyűlés. A dátum nem véletlen, hiszen 48 éve ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja.

(tovább…)

3D nyomtatás a szuperhős filmekben is

Január végén jelent meg a talán eddig legjobban várt szuperhős film, a Fekete Párduc. A film óriási sikert aratott és ez részben köszönhető Ruth E Carternek, aki Hollywoodban nagy tiszteletnek örvendő jelmeztervező, többek között a Malcolm X (1992) és a Selma (2014) című filmekben végzett munkája által ismerik, de sok más filmben jelenített meg nagyon egyedi és bámulatosan szép öltözékeket.

Ebben a filmben is remek munkát végzett, ahol a múlt és a jelen afro-amerikai kultúráját kellett ötvöznie. Ryan Coogler (rendező) világában a legfejlettebb ország Wakanda, melynek lakosai erősen kötődnek gyökereikhez, ebben a futurisztikus technológiával rendelkező, azonban látszólag harmadik világbeli országban.

Ramonda királynő (Angela Bassett) 3D nyomtatóval készített válldísze (Fotó: Marvel Studios)

(tovább…)