Blog

Az FDM és a PolyJet: a professzionális 3D nyomtatási technológiák

Honnan tudhatja, hogy alkatrészeihez Önnek melyik a megfelelő technológia? A lehetőségek jobb megértéséhez fontos ismerni a folyamatok menetét.

Tovább olvasom

7 kérdés 3D nyomtatás előtt

A dinamikusan változó additív gyártási piacon gyakran nehéz eligazodni, különösen akkor, ha még csak most ismerkedik a technológiával.

Tovább olvasom

Szuperautó 3D nyomtatási technológiával

A Briggs Automotive Company a Stratasys FDM 3D nyomtatási technológiáját használja egy légbeszívó prototípusának elkészítéséhez.

Tovább olvasom

3D nyomtatással készült befogó készülékek és ülékek: egy hatékony gyártási megoldás

A befogó készülékek és ülékek kulcsfontosságú szerepet játszanak a gyártásban.

Tovább olvasom

Egy 3D nyomtató, ami termelésre és gyártásra is kész?

Sokan rajongunk a 3D nyomtatásért, de sokszor nehéz eldönteni, hogy ezzel a 30 éve töretlenül fejlődő és változó technológiával kapcsolatban melyek a valós, és melyek a túlzó állítások.

Tovább olvasom

Alkatrészek igény szerint – PolyJet technológia

Páratlan felbontású és részletességű prototípusokat, modelleket és mintákat hozhat létre a PolyJet technológia segítségével.

Tovább olvasom

Alkatrészek igény szerint – FDM technológia

Az FDM eljárás a 3D nyomtatással történő gyártás tervezési szabadságát kínálja, emellett felgyorsítja a fejlesztési és gyártási folyamatokat.

Tovább olvasom

A 3D nyomtatás nem csodamódszer, de óriási előnyei vannak

Legyen az az autó- vagy repülőgépipar, az oktatás vagy egészségügy, a 3D-nyomtatás rohamos léptekkel hódítja meg ezeket a felhasználási területeket.

Tovább olvasom

Ismerje meg a STRATASYS mérnöki FDM alapanyagait: Polikarbonát, PC-ABS, Nylon

Ismertetjük a STRATASYS FDM mérnöki alapanyagait (Polikarbonát, PC_ABS, Nylon), amellyel támpontot szeretnénk adni az alkalmazásokhoz megfelelő műanyagok kiválasztásában.

Tovább olvasom

Ismerje meg a STRATASYS sztenderd FDM alapanyagait: ABS, ASA és PLA

Ismertetjük a STRATASYS FDM sztenderd alapanyagait (ABS, PLA, ASA), amellyel támpontot szeretnénk adni az alkalmazásokhoz megfelelő műanyagok kiválasztásában.

Tovább olvasom

Jobb végeredmény elasztomer 3D nyomtatással

A STRATASYS F123 3D nyomtató rendszer nagy építési szabadságot, könnyű kezelhetőséget és oldható támaszanyagot kínál. Ez lehetővé teszi nagyobb, komplexebb elasztomer alkatrészek gyors és költséghatékony előállítását.

Tovább olvasom

Áttörés a fémnyomtatott alkatrészek gyártásában

A professzionális, ipari fémnyomtatók szabályozott és ellenőrzött környezetben, lézerrel történő szinterezés segítségével, egy lépésben készítik az alkatrészeket.

Tovább olvasom

Az Eckhart is 3D nyomtatással optimalizálja gyártósori megoldásait

"Az Ipar 4.0 valóban egy intelligens ökoszisztéma, amely összefogja a gyár valamennyi rendszerét, hogy segítsen a folyamatot irányítóknak, és a gyárban dolgozó alkalmazottaknak a jobb tájékozódásban."

Tovább olvasom

Egyedi tömeggyártás 3D nyomtatással

Az évek során egyre összetettebb feladatokra képes 3D nyomtatókat dobtak piacra. A legújabbak már képesek több színt és különböző anyagokat párosítani, vagy extrém vékony felületet nyomtatni.

Tovább olvasom

SLS 3D nyomtatás – sorozatgyártásra is

Az 1990-es évek elején indult fejlesztéseinek köszönhetően az EOS világszerte az SLS 3D nyomtatók piacvezető gyártójává vált.

Tovább olvasom

Az EOS additív gyártási folyamatával optimalizálható a műholdgyártás

Az Airbus Defence and Space repülőgépipari vállalat additív gyártást alkalmaz a műholdak alkatrészeinek elkészítése során.

Tovább olvasom

Többdimenziós áramkörhordozók additív gyártás segítségével

Új, nyomtatott áramkörök EOS technológiával készített prototípusai

Tovább olvasom

New Balance – jobb futóteljesítmény az EOS ipari 3D nyomtatási technológiájával

Jobb futóteljesítmény: A New Balance személyre szabja a szöges talplemezeket az EOS ipari 3D nyomtatási technológiájával

Tovább olvasom