WSS-150 vízben oldható támaszanyag

A Stratasys új, vízben oldódó támaszanyaga, a WSS150 a J35 Pro és a J55 Prime PolyJet technológiájú 3D nyomtatókhoz érhető el. Lehetővé teszi, hogy egyszerűen, kézi munka nélkül, csapvízzel vagy hagyományos mosogatógéppel, további vegyszerek felhasználása nélkül tisztítsuk le a 3D nyomatokat.

Az új támaszanyag elérhetővé teszi finom, összetett szerkezetű vagy bonyolult részletekkel és csatornákkal rendelkező modellek készítését anélkül, hogy aggódni kellene, hogyan távolítjuk el a támaszanyagot. A WSS150 ideális nagy volumenű gyártáshoz is, mivel egyszerre akár több alkatrész vagy modell is tisztítható kézi munka nélkül, szemben a korábbi eljárásokkal, amikor az egyes nyomatok külön-külön kezelést és utófeldolgozást igényeltek. A támaszanyag eltávolításához a 3D nyomtatott modelleket egyszerűen csapvízbe meríthetjük, vagy a támasz gyorsabb eltávolítása érdekében professzionális vagy hagyományos mosogatógépbe helyezhetjük.

Alkalmazási területek

Építészeti modellekFigurák, szobrok sorozatgyártásaKomplex mérnöki alkatrészekFinom, aprólékos modellek
Az építészeti modellek vékony, törékeny részeket és szűk réseket tartalmaznak, így a hagyományos támaszanyag manuális eltávolítása nagy tapasztalatot és szakértelemet igényel.A támaszték kézi eltávolítása rendkívül időigényes és munkaigényes folyamat. Tisztítás közben a munkadarabok sérülhetnek, ami kihat a termelési hozamra. A modellek kialakítása olyan belső üregeket is tartalmazhat, amelyeket nehéz, vagy lehetetlen vízsugárral tisztítani.A nagy mennyiségű támasztanyag eltávolítása az összetett műszaki alkatrészek üregeiből időigényes. A motor remek példa erre, hiszen kimerítő kézi munkát igényel a támaszanyag eltávolítási folyamat.Gyakran nehézségekbe ütközik a támasztanyag eltávolítása a 3D nyomtatott modellekről. A vízsugárral történő leoldás vagy a kézi eltávolítás gyakran töréseket okoz a kényes részeken.
A WSS150 vízben oldható támaszanyag egyszerűen, egyetlen lépésben, a modell sérülésének veszélye nélkül eltávolítható. Az építészeti modelleket csupán normál csapvízzel töltött edénybe kell helyezni, amíg a támaszanyag fel nem oldódik.A WSS150 vízben oldható támaszanyag használata lehetővé teszi a támaszték egyszerű, egyetlen lépésből álló eltávolítását, akár egy szabványos mosogatógépben – a figurák sérülésének veszélye nélkül. A kis- és közepes szériás gyártások (akár több száz vagy ezer alkatrész egyszerre letisztítható.A WSS™150 vízben oldódó hordozóanyag használata lehetővé tette a hordozóanyag gyors, kéz nélküli eltávolítását egyetlen lépésben, anélkül, hogy az alkatrészeket egy szabványos mosogatógépbe helyezné a kihangosított automatizált folyamat érdekében. Az alkatrészeket a mosogatógépbe helyezték, hogy a támasztékot gyorsan, probléma nélkül eltávolítsák.A Stratasys® WSS™150 használata lehetővé teszi a hordozóanyag egyszerű, kéz nélküli eltávolítását egyetlen lépésben. A kényes modelleket egy normál csapvízzel töltött edénybe helyezzük, és megvárjuk, míg a támaszanyag magától leoldódik. Az aprólékosabb alkatrészek és modellek is 3D nyomtathatók anélkül, hogy a támaszték eltávolításakor eltörnének.
A támaszanyag egyszerűbb eltávolításával és az utómunka csökkenésével kisebb tervezési megkötések nagyobb hozamot és csökkentett alkatrészkárosodás kockázatát eredményezik, mivel nincs szükség kézi munkára a modellek tisztításához. A sorozatgyártás folyamata egy egyszerű munkafolyamattal bővült. A 3D nyomtatott alkatrészeket szabványos mosogatógépbe helyezetjük, minimalizálva a gyártási időt és a munkaigényt. Ha vízben oldódó támaszanyagot használunk, nincs szükség különleges eszközökre vagy szaktudásra.A hagyományos vagy asztali mosogatógéppel végzett egyszerű támaszték eltávolítása értékes időt takarít meg a kihangosított, automatizált folyamatnak köszönhetően, amely működőképes 3D nyomtatott alkatrészeket eredményez kiváló felületkezeléssel. Ezen túlmenően a nem veszélyes, szilárd hulladék ártalmatlanítása a helyi előírásoknak megfelelően növeli a hatékonyságot és a fenntarthatóságotHa a támaszanyag leoldása csapvízzel töltött edénybe áztatással történik, kibővül a most gyártható kényes alkatrészek köre: a
papírvékony, finom részek is sértetlenek és tökéletesek maradnak. Nincs szükség különleges eszközökre vagy szaktudásra.

Kompatibilis 3D nyomtatók

Letölthető dokumentumok

Dokumentum nevetípusanyelveletöltés
WSS150 alapanyag adatlappdfangol
WSS150 alapanyag biztonsági adatlappdfmagyar