Ipari 3D nyomtató, FDM technológia

Megerősített, kompozitgyártásra kifejlesztett, szénszálas 3D nyomtatás

Végfelhasználói alkatrészek, befogószerszámok, szerelési ülékek és más munkadarabtartó szerszámok nyomtatása

Szélesebb alapanyagválaszték, oldható támaszanyag

Pontos és megismételhető nyomtatási eredmények, fűzött, zárt munkatér

Erősebb alkatrészek kompozitgyártásra optimalizált 3D nyomtatókkal

Az F123 sorozatú kompozit 3D nyomtatók szénszálas és mérnöki hőre lágyuló műanyagokat kínálnak erős rögzítőelemek, szerszámok és alkatrészek gyártásához. A nyitott alapanyagrendszer növeli az alkalmazás sokoldalúságát. Egészítse ki a megmunkálást szénszálas 3D nyomtatással!

A nagy szilárdságú kompozit anyagok használata csak a kezdet! A kompozitgyártásra optimalizált F123 sorozat sokkal többet kínál az ipari megmunkálók és gyártók számára: szélesebb alapanyagválaszték, nagyobb megbízhatóság – jobb képességek, mint más hasonló nyomtatóknál.

Hogyan alkalmazzák a kompozit 3D nyomtatást a nagy nemzetközi gyártóknál?

Töltse le magyar nyelvű esettanulmányunkat!

Két nagy gyártó – a Caterpillar és a General Motors – a kompozit 3D nyomtatott szerszámok alkalmazása mellett döntött ahelyett, hogy elfogadta volna a hagyományosan gyártott eszközökkel járó tipikus időbeli és költségbeli akadályokat.

A jó hír az, hogy ugyanez a megoldás bármely gyártó számára elérhető, legyen az nagy vagy kicsi!

Töltse le "A gyártási műveletek hatékonyabbá tétele kompozit 3D nyomtatással" ismertetőt!

Töltse le 13 oldalas, magyar nyelvű ismertetőnket!

Név:* Munkahely neve:* E-mail cím:* Munkahelyi telefonszám:*  Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – visszavonásáig érvényes.

* Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kompozitgyártásra kifejlesztett, megerősített 3D nyomtatók

A Stratasys F190CR és F370CR 3D nyomtatók kiemelkedő merevségű és strapabíróságú anyagokkal is dolgoznak, megerősített, kompozitgyártásra kifejlesztett gépek. Gyártók és ipari gépkezelők számára készültek azzal a céllal, hogy a hagyományos gyártási technológiákat nagy teherbírású kompozit anyagok 3D nyomtatásával egészítsék ki. A nyomtatók segítségével gyorsabban és költséghatékonyabban gyárthatók végfelhasználói alkatrészek, ideálisan használhatók befogószerszámok, szerelési ülékek és más munkadarabtartó szerszámok előállításához.

A kompozitgyártásra optimalizált F123 sorozatú 3D nyomtatók részét képezik a többször használható nyomtatótálcák, a távoli megfigyelést szolgáló beépített kamera és a közel 18 centiméteres vezérlő érintőképernyő. A Stratasys F370CR 3D nyomtató emellett automatikus alapanyagcserét is biztosít, ami azt jelenti, hogy nem szükséges megszakítani a nyomtatást az anyagok cseréjéhez – a rendszer egyszerűen behelyez egy új kazettát, és a nyomtatás folytatódik.

Megbízható kompozit 3D nyomtatás

Más nyomtatókkal szemben a Stratasys kompozitgyártásra optimalizált F190CR és F370CR 3D nyomtatói több fajta alapanyagot kínálnak nagyobb nyomtatási kapacitás mellett, oldható támasztóanyagokkal és alacsonyabb nyomtatási költségekkel a nagyobb nyomtatótérnek köszönhetően. Továbbá a más nyomtatókhoz képest nagyobb, teljes mértékben fűtött nyomtatókamra lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy magasabb alkatrészeket nyomtathassanak, kiváló mechanikai és esztétikai minőségben.

Alkalmazási területek

Erős munkadarab-befogó készülékek

A szénszálas anyagok lehetővé teszik a megmunkált fém helyettesítését erős és merev 3D nyomtatott puha tokmánypofákkal, rögzítőelemekkel és gyártási segédeszközökkel.

Tartós alkatrészek

A kompozit anyagok biztosítják a tartós, kis mennyiségben gyártott alkatrészek mechanikai tulajdonságait.

 

Funkcionális prototípusok

Használja ki a kompozit 3D nyomtatás nagy szilárdságú képességeit, hogy gyors, iteratív funkcionális prototípuskészítéssel felgyorsítsa a gyártást.

 

F190CR és F370CR szénszálas 3D nyomtatók összehasonlítása

Stratasys F190CR 3D nyomtató Stratasys F370CR 3D nyomtató
F190CR 3D nyomtató
F370CR 3D nyomtató
Maximális építési terület
305x254x305mm
355x254x355 mm
Alapanyagkazetták száma
2
1 modell
1 támaszanyag
4
2 modell
2 támaszanyag
automatikus alapanyagcsere
Alapanyagok
Szoftver

Letölthető dokumentumok

3D nyomtatott puha tokmánypofa Nylon-CF10 alapanyagból
Nylon-CF10 alapanyagból 3D nyomtatott befogó

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolattartók:

Fehér Zoltán
műszaki igazgató
+36 30 241 7813
feher.zoltan@varinex.hu
Hermán Balázs
értékesítési tanácsadó
+36 30 358 3695
herman@varinex.hu