TissueMatrix  alapanyagból 3D nyomtatott anatómiai szív modell

Stratasys TissueMatrix™
3D nyomtató alapanyag

A kereskedelemben kapható leglágyabb 3D nyomtató anyag lehetővé teszi olyan modellek létrehozását, amelyek erőbehatásra úgy viselkednek, mint a natív szervszövetek.

A TissueMatrixTM puha és rugalmas, emellett elég tartós a varráshoz, vágáshoz, eszközök behelyezéséhez és beültetéséhez. Az Agilus30-cal kombinálva szimulálja a zsírszövetet, a rostos szövetet, a lágy szerveket és a daganatokat.

A sertésszövet és a 3D nyomtatott szívizom biomechanikai tulajdonságait összehasonlító tanulmány szerint a Digital Anatomy 3D nyomtatóval készített modellek jobban utánozzák a valódi szöveteket, mint bármely más anyag.

Kérjen ajánlatot!

Ezzel az anyaggal biomechanikailag pontos és rendkívül funkcionális strukturális szív- és egyéb lágy szervmodellek készíthetők. Lágy, egészséges egészségügyi modelleket vagy merev, beteg modelleket egyaránt létrehozhat. Ezzel az anyaggal biomechanikailag pontos és rendkívül funkcionális felépítésű szív- és egyéb lágy szervmodelleket hozhat létre.

Alkalmazási területek

Műtét előtti tervezésOktatás és képzésOrvostechnikai eszközök fejlesztése
Jobban megérthető a betegspecifikus anatómia, amely a páciensekről készült képalkotó eljárásokkal (2D szkennelések) és a betegről készült felvételek számítógépes 3D rekonstrukcióival nehezen láthatóvá válhat. A 3D orvosi modellek javíthatják a betegségek diagnosztizálását, egyértelműbbé tehetik a kezelési döntéseket, és segíthetnek jobban felkészülni a beavatkozásra, mivel a műtőbe lépés előtt a sebészi beavatkozást a modellen gyakorolhatják.Gyakorlati sebészeti képzést biztosít kockázatmentes környezetben a célzott patológia legpontosabb ábrázolásával történő gyakorlással. Megtanítja az egészségügyi szakembereknek, hogyan végezzenek komplex eljárásokat. Megmutatja nekik, hogyan működik egy új sebészeti eszköz vagy készülék abban az adott anatómiai helyzetben, amelynek kezelésére tervezték, miközben hasonló jellegű visszajelzést kapnak, mintha a valóságos eszközön gyakorolnának.Az új eszközök és technológiák valós emberi anatómiával történő tesztelésével és tökéletesítésével számos betegségben előremozdítja az innovációt. Hozzon létre egységes tesztelést a termékminőség javítása, a költségek csökkentése és a piacra kerülési idő felgyorsítása érdekében. A 3D nyomtatott modellek nagyfokú megismételhetőséget biztosítanak a mintadarabok között, minimalizálják a zavaró változókat, és lehetővé teszik a klinikailag releváns laboratóriumi tesztelést.

Kompatibilis 3D nyomtatók

Stratasys J850 Digital Anatomy Printer

Letölthető dokumentumok

Dokumentum nevetípusanyelveletöltés
TissueMatrix tájékoztatópdfangol
TissueMatrix-A biztonsági adatlappdfmagyar
TissueMatrix-B biztonsági adatlappdfmagyar
TissueMatrix-C biztonsági adatlappdfmagyar
3D Printing Synthetic Myocardiumpdfangol

Kapcsolattartó:

Meinhardt Viktória
after sales igazgató
+36 20 556 7068
vmeinhardt@varinex.hu