Stratasys Validated Material

FDM HIPS (High-Impact Polystyrene) 3D nyomtató alapanyag

3D nyomtatott alkatrész FDM HIPS alapanyagból

Az FDM HIPS nagy ütésállóságú polisztirol 3D nyomtató filament formájában. Mechanikai tulajdonságai a legtöbb tekintetben hasonlóak az ABS-hez, de ahogy a neve is mutatja, sokkal nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az ABS, így a 3D nyomtatott alkatrészek tartósságát biztosítja.

Az FDM HIPS előnyei

A FDM HIPS Stratasys Validated Material kedvező árú lehetőséget kínál az általános, alacsony követelményeket támasztó 3D nyomtatási alkalmazásokhoz. Alacsony fajlagos költsége jó választássá teszi a prototípusgyártási alkalmazásokhoz, ahol a tervezési koncepciók finomításához többszöri iterációkra van szükség. Egyéb alkalmazásai közé tartoznak a nagy terhelésnek ki nem tett jigek, rögzítők, szerelő- és ellenőrző eszközök. Ezek a kisebb szilárdságú 3D nyomtatott szerszámok sokkal gyorsabban és olcsóbban készíthetők el, mint az öntött vagy megmunkált alternatívák.

 

Újrafelhasználható és újrahasznosítható

Az FDM HIPS könnyű alakíthatósága miatt könnyen újrafelhasználható és újrahasznosítható, ami előnyös tulajdonság a nyomtatást követően az anyag környezetre gyakorolt hatásának csökkentése szempontjából.

 

Alkalmazási területek

Végfelhasználású alkatrészek 3D nyomtatással

Prototípuskészítés

Gyors prototípusgyártás, koncepciómodellezés és tervellenőrzés

Szerszámozás - 3D nyomtatással
Szerszámozás

 

Alacsony igényű szerszámok, rögzítők és szerelőeszközök.

Kompatibilis 3D nyomtatók

Letölthető dokumentumok

Kapcsolattartó:

Meinhardt Viktória
after sales igazgató
+36 20 556 7068
vmeinhardt@varinex.hu