A Stratasys átalakítja a piacot Origin One ipari 3D nyomtatójával

Az Origin One™ rendszer saját fejlesztésű P3™ technológiát használ, hogy alkatrészeket állítson elő a nagy teljesítményű anyagok széles választékával, az iparág vezető pontosságával, megismételhetőségével és a kimagasló gyártási idejével

A P3-meghajtású Origin One 3D nyomtatók támogatják a nagy teljesítményű anyagok növekvő portfólióját, iparágvezető pontossággal, megismételhetőséggel és gyártási idővel

A Stratasys, a polimer 3D nyomtatási megoldások vezető gyártója bemutatta végfelhasználói alkalmazásokhoz tervezett Stratasys Origin® One 3D nyomtatóját. Az Origin One™ rendszer saját fejlesztésű P3™ technológiát használ, hogy alkatrészeket állítson elő a nagy teljesítményű anyagok széles választékával, az iparág vezető pontosságával, megismételhetőségével és kimagasló gyártási idejével. A Stratasys úgy tervezi, hogy a berendezések májustól lesznek világszerte megrendelhetők.

A Stratasys 2020 decemberében vásárolta meg az Origin-t, azon stratégiájának kulcsfontosságú lépéseként, hogy vezető szerepet töltsön be a polimer 3D nyomtatásban. A Stratasys Origin One az első 3D nyomtató, amely a felvásárlás eredményeként jött létre. A már meglévő Origin One továbbfejlesztéseként nagyobb és használhatóbb munkatérrel rendelkezik, valamint szoftveres és hardveres munkafolyamat-frissítéseket a könnyű kezelhetőség, a nagyobb teljesítmény és a magasabb kihasználtság érdekében. A negyedik negyedévtől, amikor a Stratasys megkezdi az Origin One szállítását, a szoftverfrissítések elérhetőek lesznek a már telepített berendezések számára is egy felhőalapú frissítés útján.

A szigorú repülőgépipari követelményeknek is megfelelő alkatrészek

A csatlakozókat és érzékelőket gyártó iparágvezető TE Connectivity az Origin egyik első vásárlója volt, és mára már több gépet is birtokol. A TE együttműködött az Origin-nel és a Henkel-lel egy olyan repülőgépipari fotopolimer fejlesztésén, amely szigorú, az iparág által megkövetelt környezetvédelmi teszteken ment keresztül. Mára a TE az Origin One 3D nyomtatóval már több ezer alkatrészt gyártott, beleértve az első 3D nyomtatású repülőgépipari termékét, a 369-es sorozatú csatlakozótartót, amelyet azért terveztek, hogy a repülőgépeken a csatlakozókat összekapcsolva tartsa.

 

A TE Connectivity 369-es sorozatú csatlakozótartója a vállalat első 3D nyomtatású repülőgépgyártó terméke, a Stratasys Origin P3 technológiáját felhasználva

„A Stratasys és az Origin nagyszerű partnerek voltak abban, hogy segítsenek nekünk elérni ezeket a célokat, valamint hogy megismertessék velünk az additív gyártás több tízezer alkatrész esetén történő felhasználásának lehetőségeit. Azt tapasztaljuk, hogy a Stratasys hardverei, szoftverei és alapanyagai erősítik egymást, így téve valósággá számunkra az ipari termelést közvetlenül additív gyártástechnológiával. Úgy gondoljuk, hogy ez segít abban, hogy a TE Connectivity agilisabb és költséghatékonyabb partnerré váljon a világ számos vezető számítógépgyártója számára az autóipartól az űrhajózáson át a készülékekig, miközben egy összekapcsoltabb jövő építésén dolgozunk.”

Magas hőmérsékletű, ellenálló, elasztomer, általános célú és orvosi minőségű alapanyagok

A Stratasys belső becslései szerint 3,7 milliárd dolláros additív gyártási lehetőség kínálkozik 2025-re az Origin One 3D nyomtatóhoz jól illeszkedő gyártásorientált polimer alkalmazásokhoz. Ide tartoznak a gépjárműipar, a repülőgépipar, a hadiipar, a fogyasztási cikkek és az orvostudomány gyártási alkatrészei és szerszámai. A dedikált fogászati termékváltozatát még az idén bemutatják.

„Úgy gondoljuk, hogy a P3 technológiájú Origin One 3D nyomtatóink ideálisak az igény szerinti gyártási alkalmazások széles skálájának megoldására globális szinten” – mondta Chris Prucha, a Stratasys P3 kutatás-fejlesztési és termékmenedzsment-alelnöke és az Origin társalapítója. „A Stratasys lehetőséget adott az Origin csapatának, hogy felgyorsítsa ennek a csodálatos technológiának a bevezetését, hogy valóban átalakítsa a gyártást az iparágakon belül. Valójában ez már most is zajlik, pozitív vevői visszajelzésekkel és nagyon erős kereslettel. „

A Stratasys Origin One 3D nyomtató 192 x 108 x 370 mm méretű munkatérrel rendelkezik, és 50 mikronnál kisebb részleteket is képes kinyomtatni. A tanúsított, harmadik fél által gyártott anyagok repertoárja 10 ipari alapanyagot tartalmaz, köztük magas hőmérsékletű, ellenálló, elasztomer, általános célú és orvosi minőségű anyagokat.

Tudjon meg többet az Origin One 3D nyomtatóról ITT!