Alkatrészek igény szerint – PolyJet technológia 

Átfogó útmutató műanyag alkatrészek 3D nyomtatásához PolyJet technológia használatával

Mi az a PolyJet technológia és hogyan működik?

Páratlan felbontású és részletességű prototípusokat, modelleket és mintákat hozhat létre a PolyJet technológia segítségével. Tervei élénk színekkel és végtermékszintű minőségben valósíthatók meg.

Több mint 100 anyagkombináció közül választhat, így különböző anyagtulajdonságokat és esztétikai jellemzőket (például rugalmasságot és átlátszóságot) jeleníthet meg közvetlenül az alkatrészekben.

A PolyJet egy UV fényre szilárduló akrilbázisú műgyantát használó, a tintasugaras nyomtatáshoz hasonló elven működő, de 3 dimenziós nyomtatási eljárás.

A PolyJet technológia a nyomtatáshoz 14 vagy 27 mikronos rétegekben teríti el a fényérzékeny polimer anyagot, és UV-fényt használ az anyag megszilárdításához.

Az így elkészült modellek nem igényelnek utókezelést, hanem azonnal végleges mechanikai tulajdonságokkal kerülnek ki a 3D nyomtatóból.

A PolyJet képes merev és rugalmas anyagokat is nyomtatni ugyanazon nyomtatási feladatban, így szerszámkészítés nélkül állíthatók elő, hagyományos gyártási eljárással, több komponensű fröccsöntéssel készülő alkatrészek. Ez a technológia 30–95 közötti Shore A keménységű alkatrészek létrehozására is képes.

Mivel a PolyJet használata esetén, hagyományosan a több komponensű fröccsöntéssel előállítható alkatrészek gyártásához nincs szükség szerszámkészítésre és utólagos megmunkálásra. Gyakran alkalmazzák elasztomer tulajdonságú felületet igénylő prototípusok (például markolatok és gombok) gyártására, illetve a szükséges rugalmas alkatrészek anyagkeménységének tesztelésére.

Ha további információkra kíváncsi a PolyJet működéséről, tekintse meg a PolyJet technológiát bemutató alábbi videónkat:


Valósághű felületkialakítás a PolyJet segítségével

A PolyJet tökéletesen képes azon tervezők igényeinek megfelelni, akik valósághű modelleket szeretnének, de eddig kénytelenek voltak beérni a pontatlan színekkel és durva és rossz minőségű felületekkel elkészült modellek használatával. A PolyJet a VARINEX Zrt. 3D nyomtatás üzletágának leggyorsabb technológiája, amelynek segítségével az alkatrészek néhány óra alatt kiszállításra készen gyárthatók le. Kérjen árajánlatot vagy kollégáink segítségét, ha további kérdései vannak PolyJet technológiával történő gyártásával kapcsolatban.


5 érv a Stratasys PolyJet technológiája mellett a prototípus gyártásban – Töltse le magyar nyelvű ismertetőnket, amelyből megtudhatja, hogy miért érdemes a PolyJet 3D nyomtatási technológiát választani a prototípus-készítéshez?

Több alapanyaggal történő nyomtatás a PolyJettel

A PolyJettel történő 3D nyomtatás lehetővé teszi több alapanyag felhasználását egyetlen nyomtatási folyamatban, így gyorsan létrehozhatók valósághű alkatrészek, és már a termékfejlesztési ciklus korai szakaszában megkezdhető a tervváltozatok fizikai modelljeinek előállítása.

A PolyJettel történő 3D nyomtatás a lehető legnagyobb pontosságot és részletgazdagságot biztosítja a termékek gyártása során.

A PolyJet leggyakoribb alkalmazási területei

A PolyJet-anyagok széles választékával többféle anyagot is kombinálhat – egy modellen belül – több komponensű fröccsöntés szimulálásához, rugalmas és többszínű alkatrészek előállításához, valamint összetett modellek létrehozásához.

A működési és esztétikai igények kielégítésére szolgáló fényérzékeny polimer anyagok alkalmazása révén a PolyJet költségkímélő és hatékony megoldást biztosít a prototípus-készítéshez és a modellezéshez.

Koncepció modellezés

Használja a PolyJet technológia színes és széleskörű alapanyag-tulajdonságokat kínáló megoldásait a termékei sorozatgyártásra történő előkészítése során.

Gyors prototípus-készítés

Kipróbálhatja az egyes tervváltozatokat, és megvalósíthatja ötleteit a PolyJet technológia segítségével. További információk

Anatómiai modellezés

Élethű anatómiai modellek a kezelések valósághű szimulálásához.

Alkatrészek PolyJet technológiás 3D nyomtatásához használható alapanyagok Önnek

A PolyJet használatában az évek során felhalmozott tapasztalatunk révén szakértővé váltunk a 3D nyomtatással készített, lenyűgöző minőségű alkatrészek gyártásában számos iparág és többféle anyag esetében is.

Fedezze fel a PolyJet-anyaglehetőségek elképesztően széles skáláját, és használjon akár többféle anyagot is ugyanazon modell esetében. Vigye véghez a lehetetlent a prototípus-készítésben – szimuláljon több komponensű fröccsöntést, készítsen rugalmas, többszínű alkatrészeket, és hozzon létre összetett modelleket akár 14 mikronos rétegvastagsággal, nagy felbontásban (a szabványos 27 mikron helyett).Vero (merev) >>>

A Vero merev és tartós, fényérzékeny polimerből készült alapanyag, amely ideálisan használható gyönyörű, valósághű, méretpontos modellek gyártásához, ahol elengedhetetlen a részletgazdagság és a kiváló minőségű felület.


Agilus 30A–95A (rugalmas) >>>

Az Agilus egy gumiszerű, kiváló szakítószilárdságú, ismétlődő meghajlításnak ellenálló fényérzékeny PolyJet-alapanyag. Ez a gyors prototípus-készítéshez és tervellenőrzéshez ideálisan használható, gumiszerű anyag képes a gumiszerű termékek megjelenésének és működésének szimulálására.


Agilus + Vero (több komponensű fröccsöntés)

Az elasztomer tulajdonságú termékfunkciók koncepciómodellezése használatos, több komponensű fröccsöntéssel rugalmas és merev elemekből álló alkatrészeket egyetlen lépésben lehet előállítani. A PolyJet több komponensű nyomtatási eljárása a gumiszerű Agilus anyagot kombinálja a Vero anyagokkal.


Digital ABS Plus >>>

A Digital ABS Plus™ a normál ABS műanyagok szimulálására használható, mivel magas szintű hőállóságot és ellenállóságot biztosít. Alkalmas olyan alkatrészek szimulálására, amelyek esetében nagy ütésállóság és lengéscsillapítás biztosítása szükséges. Jelentősen javítja a tervellenőrzéshez és funkcionális teszteléshez használt alkatrészek és prototípusok mechanikai teljesítményét.


Rigur alapanyag >>>

A Rigur ellenálló és tartós, a polipropilén szimulálására alkalmas anyag. Megbízható teljesítményt nyújt, kiválóan használható mérettartó prototípusok készítéséhez. Ideálisan használható rugalmas bepattanó kötésekhez és zsanérokhoz.

Nem tudja, hol kezdjen hozzá? Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

A képhez tartozó alt jellemző üres; gomb_ajanlatkeres2-1.png a fájlnév
Készen áll a PolyJettel történő alkatrészgyártásra?

A VARINEX Zrt. PolyJet-szolgáltatásai mögött nem csupán az iparágvezető Stratasys áll – a több, mint 20 éves 3D nyomtatási tapasztalat mellett egy fáradhatatlan mérnökcsapattal is rendelkezünk, amely bármely projektszakaszban segítséget nyújt.

A PolyJet több iparágban történő alkalmazása során egyéni megoldásokat fejlesztettünk ki, így képesek vagyunk kielégíteni a legkülönbözőbb igényekkel rendelkező ügyfeleink elvárásait is.

ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítványunk biztosítja, hogy mérnökcsapatunk nem nyugszik addig, amíg ki nem elégíti a pontos alkatrészekkel kapcsolatos igényeit.

A VARINEX Zrt. szolgáltatásai mögött nem csupán az iparágvezető Stratasys áll – a több, mint 20 éves 3D nyomtatási tapasztalat mellett egy fáradhatatlan mérnökcsapattal is rendelkezünk, amely bármely projektszakaszban segítséget nyújt Önnek. Ajánlatkéréshez küldje el nevét/email címét és telefonszámát a 3DP@varinex.hu email címre csatolva a CAD-modelljét. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolattartó:

Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu