CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

A Volkswagen beruházott két Stratasys J850 3D nyomtatóra az autóipari tervezés továbbfejlesztése érdekében

A világ első full-color 3D nyomtatója segít a Volkswagen-nek további fejlesztésekben az új járművek tervezésénél

A Volkswagen, az egyik legnagyobb és legikonikusabb autóipari szereplő, befektetett a világ első full-color, több-alapanyagos Stratasys 3D nyomtatási technológiájába, hogy továbbfejlessze a prototípusgyártását és új lehetőségeket nyisson az autóipari tervezés során.

A Volkswagen 25 év 3D nyomtatási tapasztalattal rendelkezik a járművek tervezésének és gyártásának megújításában. Ez a beruházás lehetővé teszi, hogy olyan, több alapanyagból álló prototípusokat készítsenek, amelyek akár 99%-os pontossággal tükrözik a végső gyártási alkatrészeket. A realizmus ezen szintje lehetővé teszi, hogy a csapat jobban tesztelje és javítsa az alkatrészek terveit. Mindezt a Volkswagen szigorú minőségi követelményeinek is megfelelve.

Volkswagen Tiguan R- Line (Kép Forrása: Volkswagen AG).
Stratasys J850 3D nyomtatóval, a Volkswagen Pre-Series-Center
ultrarealisztikus prototípusokat képes nyomtatni a járművek belső tereihez

A Stratasys J850 3D nyomtató akár hét különböző alapanyagból is képes full-color prototípusokat készíteni, melyeknek a merevségét, a rugalmasságát és az átlátszóságát is lehet változtatni – akár egyetlen nyomtatás során. Ezzel a Volkswagen jelentős időt és költséget spórol meg az olyan, hagyományosan többlépcsős tervezési folyamatokhoz képest, mint az alkatrészek összeszerelése és festése.

A járművek belső tereibe a Volkswagen Pre-Series-Center csapata 3D nyomtatással készít különböző textúrájú felületeket – a szövettől a bőrön át a fáig. A legújabb VeroUltraClear átlátszó alapanyag használata lehetővé teszi az üveg tisztaságának reprodukálását. Az, hogy a járműveket valósághű modellekkel szimulálják, kreatív szabadságot ad a tervezőknek, hiszen az új tervek gyorsan és költséghatékonyan tesztelhetők és tökéletesíthetők.

Volkswagen Tiguan R- Line (Kép Forrása: Volkswagen AG).
A legújabb VeroUltraClear alapanyag felhasználásával
a Volkswagen szimulálhatja az üveg tisztaságát

Peter Bartels, a Volkswagen Pre-Series-Center vezetője szerint „A Volkswagen minden tevékenységének középpontjában az innováció áll, hogy olyan járműveket fejlesszünk, amelyek ösztönzik és büszke tulajdonosokká teszik ügyfeleinket. Ennek eléréséhez elengedhetetlen, hogy tervezőcsapataink a legújabb csúcstechnológiákat használják. Arra ösztönözzük őket, hogy szabadítsák fel kreativitásukat, és magasra tegyék a lécet az autótervezés színvonalában. A Stratasys J850 3D nyomtatóinkat nagy lelkesedéssel fogadták a mérnökeink, hiszen így munkájukban a tervezési folyamatokat könnyebben tudják optimalizálni.”

Andreas Langfeld, a Stratasys EMEA elnöke hozzáteszi: „A Volkswagen egy olyan régi ügyfelünk, aki mindig is magasra értékelte a PolyJet 3D nyomtatás lehetőségeit, és feszegette a technológia határait a tervezési folyamat megújításához. A J850 az eddigi legfejlettebb rendszerünk, amely a vállalatok versenyelőnyét növeli és tervezési képességeiket magasabb szintre emeli.  Izgatottan várjuk, hogy a Volkswagen csapata milyen kreatív alkalmazásokat fog még fejleszteni ezzel a technológiával.”

Stratasys J850 3D nyomtató - full-color, többalapanyag együttes használata

Ismerje meg jobban a Volkswagen által is alkalmazott Stratasys J850 3D nyomtatót ITT!