CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

A Stratasys új F770 3D nyomtatója megkönnyíti a nagy alkatrészek 3D nyomtatását

A Stratasys F770™ 3D nyomtató a piacon leghosszabb teljesen fűtött építési kamrával rendelkezik – 1171 milliméter az átlómérete
A Stratasys F770™ 3D nyomtató a piacon leghosszabb teljesen fűtött építési kamrával rendelkezik – 1171 milliméter az átlómérete

A Stratasys bemutatott a gyártók számára egy új, nagy formátumú FDM® 3D nyomtatót.
A Stratasys F770™ 3D nyomtató a leghosszabb teljesen fűtött építési kamrával rendelkezik a piacon. 1171 milliméter az átlómérete, tágas, több, mint 370 literes az építési tere. Ezzel új lehetőségeket nyit az ipari gyártás, prototípuskészítés és a gyártósori alkatrész alkalmazások terén. A 100 000 dollár alatti áron kapható F770 3D nyomtató már most rendelhető és várhatóan június végén kerül kiszállításra.

Az F770 standard hőre lágyuló műanyagokat és oldható támaszanyagot használ. Ez lehetővé teszi komplex belső szerkezetű alkatrészek tervezését és 3D nyomtatását, minimális utómunkával. Ezenkívül az integrált GrabCAD Print™ szoftverrel közvetlenül CAD állományokból történhet a 3D nyomtatás, még a nagy kiterjedésű, összetett geometriájú alkatrészek esetében is. A berendezés a vállalatirányítási rendszerekkel is összekapcsolható az MTConnect szabványon és a GrabCAD Szoftverfejlesztő Készleten keresztül. A mobileszközös felügyelőrendszer és a beépített kamera egész napos távfelügyelet alatti üzemeltetést tesz lehetővé. A hét minden napján, akár 140 órás, alapanyagcsere nélküli, közvetlen felügyelet nélküli nyomtatást biztosít.

Nagy alkatrészek 3D nyomtatása házon belül

A luxus készüléket gyártó Sub-Zero Group az F770 3D nyomtatót olyan elemek gyártására használja, amelyek korábban túl nagyok voltak ahhoz, hogy házon belül készítsék
A luxus készüléket gyártó Sub-Zero Group az F770 3D nyomtatót olyan elemek gyártására használja, amelyek korábban túl nagyok voltak  ahhoz, hogy házon belül készítsék

Az amerikai Sub-Zero Group Inc. luxus készülékeket gyárt, és az F770 egyik béta tesztelője volt. Doug Steindl, a vállalati fejlesztési laboratórium vezetője elmondta, hogy ez a 3D nyomtató segít a nagyobb alkatrészek nyomtatásának házon belül tartásában, 30–40 százalékos költségmegtakarítást eredményezve.  „3D nyomtatási laboratóriumunk hathetente új termék építéssel néz szembe. Minél gyorsabban tudjuk befejezni a dolgokat, annál jobb! És ennek az a leggyorsabb módja, ha a lehető legtöbb munkát házon belül tartjuk. Az F770 megfelel ennek az igénynek.”

Az F770 segít a gyártóknak kiküszöbölni a hagyományos megmunkálás magas költségeit és hosszú átfutási idejét, néhány csúcsminőségű 3D nyomtató bonyolultságát, valamint számos más, a piacon elérhető alsó kategóriás, nagy formátumú 3D nyomtató gyenge minőségét és rejtett költségeit. Az F770 a Stratasys F123 sorozatának intuitív kezelőfelületét és könnyű használatát nyújtja, jumbo méretben. A rendszer pontossága jobb, mint 0,25 mm az XY tengelyen, és 1000 x 610 x 610 mm-es építési térrel rendelkezik. A legfontosabb alkalmazási területei: nagy méretű jig-ek és befogó készülékek, terjedelmes funkcionális prototípusok, például jármű panelek, valamint nagy nyomtatási tálcák tele kis méretű gyártósori alkatrészek gyártása. 

Ideje nagyban gondolkodni

„Itt az ideje nagyban gondolkodni” – mondta Dick Anderson, a Stratasys Manufacturing alelnöke. „Ahogy a 3D nyomtatók használata elterjed a gyártóüzemekben, ez a berendezés elérhetővé teszi számukra a nagy méretű, vagy nagy darabszámú alkatrészek 3D nyomtatását. Ugyanakkor tapasztalataink a világ vezető vállalataival megtanítottak minket arra, hogy a minőségi alkatrészek nem alkuképesek, és a munkaerő termelékenysége és a tőkeköltségek elengedhetetlenek a versenyelőnyhöz. Az F770-et úgy készítettük el, hogy hibátlanul megfeleljen minden gyártási elvárásnak.

A Stratasys F770 3D nyomtatóhoz elefántcsontszín ASA, és fekete ABS-M30™ alapanyag, és az SR-30™ oldható támaszanyag érhető el.

Amennyiben felkeltette érdeklődését, további információkat talál honlapunkon a Stratasys F770 3D nyomtatóról

Kapcsolattartók:

Fehér Zoltán
műszaki igazgató
+36 30 241 7813
feher.zoltan@varinex.hu
Hermán Balázs
értékesítési tanácsadó
+36 30 358 3695
herman@varinex.hu