A Continental Stratasys Fortus 450 3D nyomtatót alkalmaz
Stefan Kammann a Stratasys Fortus 450mc 3D nyomtat előtt az ADaM Competence Center-ben

A Continental Stratasys FDM additív gyártással erősíti termelési képességeit

A Continental AG, az autóipari technológiák egyik meghatározó vállalata már több, mint 20 éve sikerrel alkalmazza az additív gyártást. A németországi Karbenben található Additív Design és Gyártási Kompetencia Központja a teljes tervezési és a gyártási folyamatába integrálja a technológiát.

Házon belüli gyártási igényeire megoldásként, valamint hogy megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, a Continental gyártási képességeinek megerősítéséhez befektetett egy Stratasys Fortus 450mc™ 3D nyomtatóba. A technológia lehetővé teszi az ULTEM™ 9085 resin alapanyagból készült tartós, nagy teljesítményű alkatrészek gyártását, az ABS-ESD7™ alapanyag pedig elérhetővé teszi a Continental számára ESD-kompatibilis szerelvények 3D nyomtatását is.

„A Fortus 450mc kiemelkedik portfóliónkban, mivel hozzáférhetővé teszi számunkra az olyan rendkívül speciális alapanyagokat, mint az ULTEM™ 9085 resin és az ABS-ESD7™, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a termelőüzemben megfeleljünk a nagy igényeket támasztó gyártási alkalmazásoknak."
Stefan Kammann
Continental Mérnöki Szolgáltatások

A kihívás

• A termelési fennakadások megakadályozása érdekében gyorsan kell beszerezni a pótszerszámokat és -eszközöket, és testreszabott megoldásokra van szükség.
• Az elektronikus alkatrészekkel való fokozott munka azt jelenti, hogy elengedhetetlenek az ESD-kompatibilis szerszámok és gyártástámogató eszközök.

A megoldás

• A házon belül alkalmazott Stratasys FDM® additív gyártás növeli a termelés gyorsaságát, testreszabott, nagy teljesítményű eszközök és alkatrészek igény szerinti gyártásával.
• A Fortus 450mc 3D nyomtató lehetővé teszi ABS-ESD7 anyagból ESD-kompatibilis gyártástámogató eszközök gyors előállítást, így elkerülve az alkatrészek károsodását vagy a gyártósor megakadását érzékeny elektronikával való érintkezés esetén.
• A Fortus 450mc elérhetővé teszi az alkatrészek néhány órán belüli gyártását. Ez azt jelenti, hogy a Continental-nál beállíthatják, hogy a nyomtatási feladatok éjszaka fussanak, így a kész alkatrészeket már másnap reggel kézbe vehetik.

Stratasys Fortus450 3D nyomtatás a Continental-nál

Ismerje meg, hogyan illesztette be gyártási folyamataiba a Continental a Stratasys Fortus450 3D nyomtatót!

Töltse le 4 oldalas, magyar nyelvű esettanulmányunkat most!

Név:*

E-mail cím:*

Munkahely neve:

Telefonszám:*

Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Kapcsolattartók:

Fehér Zoltán
műszaki igazgató
+36 30 241 7813
feher.zoltan@varinex.hu
Hermán Balázs
értékesítési tanácsadó
+36 30 358 3695
herman@varinex.hu