A Continental speciális Stratasys FDM additív gyártással erősíti a termelési képességeit

A Continental AG, az autóipari technológiák egyik meghatározó vállalata már több, mint 20 éve sikerrel alkalmazza az additív gyártást. A németországi Karbenben található Additív Design és Gyártási Kompetencia Központja a teljes tervezési és a gyártási folyamatába integrálja a technológiát.

Házon belüli gyártási igényeire megoldásként, valamint hogy megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, a Continental gyártási képességeinek megerősítéséhez befektetett egy Stratasys Fortus 450mc™ 3D nyomtatóba. A technológia lehetővé teszi az ULTEM™ 9085 alapanyagból készült tartós, nagy teljesítményű alkatrészek gyártását, az ABS-ESD7™ alapanyag pedig elérhetővé teszi a Continental számára ESD-kompatibilis szerelvények 3D nyomtatását is.

„A Fortus 450mc kiemelkedik portfóliónkban, mivel hozzáférhetővé teszi számunkra az olyan rendkívül speciális alapanyagokat, mint az ULTEM™ 9085 és az ABS-ESD7™, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a termelőüzemben megfeleljünk a nagy igényeket támasztó gyártási alkalmazásoknak.”
Stefan Kammann, Continental Mérnöki Szolgáltatások

Stefan Kammann a Stratasys Fortus 450mc 3D nyomtat előtt az ADaM Competence Center-ben

A kihívás

A termelési fennakadások megakadályozása érdekében gyorsan kell beszerezni a pótszerszámokat és -eszközöket, és testreszabott megoldásokra van szükség.

Az elektronikus alkatrészekkel való fokozott munka azt jelenti, hogy elengedhetetlenek az ESD-kompatibilis szerszámok és gyártástámogató eszközök.

A megoldás

A házon belül alkalmazott Stratasys FDM® additív gyártás növeli a termelés gyorsaságát, testreszabott, nagy teljesítményű eszközök és alkatrészek igény szerinti gyártásával.

A Fortus 450mc 3D nyomtató lehetővé teszi ABS-ESD7 anyagból ESD-kompatibilis gyártástámogató eszközök gyors előállítást, így elkerülve az alkatrészek károsodását vagy a gyártósor megakadását érzékeny elektronikával való érintkezés esetén.

• A Fortus 450mc elérhetővé teszi az alkatrészek néhány órán belüli gyártását. Ez azt jelenti, hogy a Continental-nál beállíthatják, hogy a nyomtatási feladatok éjszaka fussanak, így a kész alkatrészeket már másnap reggel kézbe vehetik.

Amennyiben kíváncsi rá, hogy a Continental hogyan illesztette be gyártási folyamataiba a Stratasys Fortus 450mc 3D nyomtatót, töltse le 4 oldalas, magyar nyelvű esettanulmányunkat!

Név:*

E-mail cím:*

Munkahely neve:

Telefonszám:*

 Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

 Elolvastam és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!