CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!
Stratasys DentaJet XL fogászati 3D nyomtató

Új, gyors és nagy kapacitású fogászati 3D nyomtató - megérkezett a Stratasys DentaJet XL!

A Stratasys bemutatta DentaJet™ XL fogászati 3D nyomtatóját. Az új berendezést nagyobb fogászatok számára tervezték átlátszó fogszabályozó ív modellek, koronák, hidak, implantátumok és műtéti sablonok kiváló minőségű gyártására.

Az új, nagysebességű DentaJet™ XL 3D nyomtató a Stratasys DentaJet sorozatának legújabb tagja. Nagyobb alapanyag-kazettáival, nagy nyomtatótálcájával, Super High-Speed üzemmódjával és minimális utófeldolgozási munkafolyamatával tovább javítja a fogászati laborok termelékenységét és csökkenti költségeiket.

„A Stratasys DentaJet XL kifejezetten olyan digitális fogászatok számára készült, amelyeknek nagy mennyiségű modellt kell készíteniük – a minőség feláldozása nélkül. Az új berendezés segíti őket a képzett szakemberhiány okozta kihívások leküzdésében, miközben a növekvő piaci igények kielégítésén dolgoznak” – mondta Ronen Lebi, a Stratasys Dental alelnöke. „Ez az általunk eddig kifejlesztett leghatékonyabb gyártási megoldás, amely a nagy pontosságú korona- és híd-, implantátum- és fogszabályozó modellek, valamint műtéti sablonok egyidejű előállítására irányul.”

Az új, több alapanyag egyidejű nyomtatására képes PolyJet™ 3D nyomtatót úgy tervezték, hogy minimális emberi beavatkozással működjön. A fejlett szoftveres nyomtatás-előkészítési és nyomtatáskezelési funkciókkal, valamint a felügyelet nélküli nyomtatással és kikeményítéssel a laboratóriumok akár 90%-kal csökkenthetik munkaerőköltségeiket. Az új nyomtatási módok és a nagyobb méretű alapanyagkazetták bevezetése akár 67%-kal alacsonyabb alkatrészenkénti költséget eredményez. 

A Stratasys DentaJet XL 3D nyomtató a támaszanyag eltávolítása érdekében integrálható az új, validált, gyors és nagy kapacitású utófeldolgozási munkafolyamatokkal. Lehetővé teszi két alapanyag egyidejű nyomtatását, emellett javíthatja a laboratórium termelékenységét és csökkentheti a költségeket, így a kiváló megoldás a nagyobb darabszámú fogászati modellt gyártó praxisok számára.

Stratasys DentaJet XL fogászati 3D nyomtató
"A DentaJet XL 3D nyomtató jelentősen javította digitális munkafolyamatainkat. A nagy nyomtatótálcának, a csaknem négyszer nagyobb alapanyag-kazettáknak és a működés közbeni alapanyagcsere lehetőségének köszönhetően máris jelentős anyag- és munkamegtakarítást értünk el.

A nyomtatási feladatok létrehozása rendkívül gyors és egyszerű lett az automatikus alkatrészbeágyazás funkcióinak köszönhetően. Ezen túl a zárt alapanyag-rendszer egészségesebb munkahelyet biztosít csapatunk számára."
James Dobson
a Dobson Ortho Laboratories digitális gyártásért felelős alelnöke, aki az elsők között használhatta az új berendezést
"Az új Super High-Speed Mode lehetővé tette, hogy jelentősen, közel 50%-kal növeljük az átlátszó alignerek gyártását, anélkül, hogy további munkaerőt kellene alkalmaznunk, ráadásul alkatrészenként sokkal alacsonyabb költséggel.

Ráadásul rengeteg időt és munkaerőt takarítunk meg a gyártás utolsó szakaszában a DentaJet XL az automatikus támaszeltávolítási munkafolyamatba való integrálással. Majdnem olyan, mintha egy virtuális labortechnikussal bővültünk volna!
Armando Razionale professzor
a megoldást Európában elsők közt bevezető Airnivol munkatársa

Az első DentaJet XL ügyfelek az alábbi gyártási eredményeket érték el

fogászati 3D nyomtatás GrabCAD szoftverrel
Stratasys DentaJet XL 3D nyomtató

Az új DentaJet XL figyelemre méltó jellemzői

Fogászati modellek 3D nyomtatása 90%-kal alacsonyabb munkaerőigénnyel
és akár 67%-kal alacsonyabb alkatrészenkénti költséggel!

Tudjon meg többet a hatékony és pontos Stratasys DentaJet XL fogászati 3D nyomtatóról!

A STRATASYS-RÓL

A Stratasys az additív gyártásra való globális átállás élharcosa, aki olyan iparágak számára kínál innovatív 3D nyomtatási megoldásokat, mint a repülőgépipar, az autóipar, a fogyasztási cikkek és az egészségügyi szektor. Az intelligens és csatlakoztatott 3D nyomtatók, a magas minőségű polimer alapanyagok, a teljeskörű szoftveres ökoszisztéma és az igény szerint gyártott alkatrészek révén a Stratasys megoldásai a termék-életétciklus minden szakaszában versenyelőnyöket biztosítanak. A világ vezető szervezetei a Stratasys-hoz fordulnak a terméktervezés átalakítása, a gyártás és az ellátási láncok agilitása, valamint a betegellátás javítása érdekében

A Stratasys, a DentaJet, a PolyJet és a GrabCAD Print a Stratasys Ltd. és/vagy leányvállalatai márkái vagy bejegyzett védjegyei.