CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

A Stratasys átalakítja a piacot Origin One ipari 3D nyomtatójával

Az Origin One™ rendszer saját fejlesztésű P3™ technológiát használ, hogy alkatrészeket állítson elő a nagy teljesítményű anyagok széles választékával, az iparág vezető pontosságával, megismételhetőségével és a kimagasló gyártási idejével

A P3-meghajtású Origin One 3D nyomtatók támogatják a nagy teljesítményű anyagok növekvő portfólióját, iparágvezető pontossággal, megismételhetőséggel és gyártási idővel

A Stratasys, a polimer 3D nyomtatási megoldások vezető gyártója bemutatta végfelhasználói alkalmazásokhoz tervezett Stratasys Origin® One 3D nyomtatóját. Az Origin One™ rendszer saját fejlesztésű P3™ technológiát használ, hogy alkatrészeket állítson elő a nagy teljesítményű anyagok széles választékával, az iparág vezető pontosságával, megismételhetőségével és kimagasló gyártási idejével. A Stratasys úgy tervezi, hogy a berendezések májustól lesznek világszerte megrendelhetők.

A Stratasys 2020 decemberében vásárolta meg az Origin-t, azon stratégiájának kulcsfontosságú lépéseként, hogy vezető szerepet töltsön be a polimer 3D nyomtatásban. A Stratasys Origin One az első 3D nyomtató, amely a felvásárlás eredményeként jött létre. A már meglévő Origin One továbbfejlesztéseként nagyobb és használhatóbb munkatérrel rendelkezik, valamint szoftveres és hardveres munkafolyamat-frissítéseket a könnyű kezelhetőség, a nagyobb teljesítmény és a magasabb kihasználtság érdekében. A negyedik negyedévtől, amikor a Stratasys megkezdi az Origin One szállítását, a szoftverfrissítések elérhetőek lesznek a már telepített berendezések számára is egy felhőalapú frissítés útján.

A szigorú repülőgépipari követelményeknek is megfelelő alkatrészek

A csatlakozókat és érzékelőket gyártó iparágvezető TE Connectivity az Origin egyik első vásárlója volt, és mára már több gépet is birtokol. A TE együttműködött az Origin-nel és a Henkel-lel egy olyan repülőgépipari fotopolimer fejlesztésén, amely szigorú, az iparág által megkövetelt környezetvédelmi teszteken ment keresztül. Mára a TE az Origin One 3D nyomtatóval már több ezer alkatrészt gyártott, beleértve az első 3D nyomtatású repülőgépipari termékét, a 369-es sorozatú csatlakozótartót, amelyet azért terveztek, hogy a repülőgépeken a csatlakozókat összekapcsolva tartsa.

 

A TE Connectivity 369-es sorozatú csatlakozótartója a vállalat első 3D nyomtatású repülőgépgyártó terméke, a Stratasys Origin P3 technológiáját felhasználva

„A Stratasys és az Origin nagyszerű partnerek voltak abban, hogy segítsenek nekünk elérni ezeket a célokat, valamint hogy megismertessék velünk az additív gyártás több tízezer alkatrész esetén történő felhasználásának lehetőségeit. Azt tapasztaljuk, hogy a Stratasys hardverei, szoftverei és alapanyagai erősítik egymást, így téve valósággá számunkra az ipari termelést közvetlenül additív gyártástechnológiával. Úgy gondoljuk, hogy ez segít abban, hogy a TE Connectivity agilisabb és költséghatékonyabb partnerré váljon a világ számos vezető számítógépgyártója számára az autóipartól az űrhajózáson át a készülékekig, miközben egy összekapcsoltabb jövő építésén dolgozunk.”

Magas hőmérsékletű, ellenálló, elasztomer, általános célú és orvosi minőségű alapanyagok

A Stratasys belső becslései szerint 3,7 milliárd dolláros additív gyártási lehetőség kínálkozik 2025-re az Origin One 3D nyomtatóhoz jól illeszkedő gyártásorientált polimer alkalmazásokhoz. Ide tartoznak a gépjárműipar, a repülőgépipar, a hadiipar, a fogyasztási cikkek és az orvostudomány gyártási alkatrészei és szerszámai. A dedikált fogászati termékváltozatát még az idén bemutatják.

„Úgy gondoljuk, hogy a P3 technológiájú Origin One 3D nyomtatóink ideálisak az igény szerinti gyártási alkalmazások széles skálájának megoldására globális szinten” – mondta Chris Prucha, a Stratasys P3 kutatás-fejlesztési és termékmenedzsment-alelnöke és az Origin társalapítója. „A Stratasys lehetőséget adott az Origin csapatának, hogy felgyorsítsa ennek a csodálatos technológiának a bevezetését, hogy valóban átalakítsa a gyártást az iparágakon belül. Valójában ez már most is zajlik, pozitív vevői visszajelzésekkel és nagyon erős kereslettel. „

A Stratasys Origin One 3D nyomtató 192 x 108 x 370 mm méretű munkatérrel rendelkezik, és 50 mikronnál kisebb részleteket is képes kinyomtatni. A tanúsított, harmadik fél által gyártott anyagok repertoárja 10 ipari alapanyagot tartalmaz, köztük magas hőmérsékletű, ellenálló, elasztomer, általános célú és orvosi minőségű anyagokat.

Tudjon meg többet az Origin One 3D nyomtatóról ITT!

 

Kapcsolattartó:

Fehér Zoltán
műszaki igazgató
+36 30 241 7813
feher.zoltan@varinex.hu