Tisztelt Partnerünk!

Az idei tavasz számos érdekes hírt és programot tartogat, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat, amelyben mi is szerepet vállalunk, és Önnek is érdekes lehet!

j3dentajet_500

A Stratasys bemutatja új 3D nyomtatóját a kisebb fogászati laboratóriumok számára

A Stratasys bejelentette az új J3 Dentajet 3D nyomtatóját. A belépő szintű, többféle anyaggal működő berendezés lehetővé teszi a fogászati laboratóriumok számára, hogy egy tálcán egyidejűleg különböző alkalmazású, rendkívül pontos modelleket készítsenek.

A Stratasys J3 DentaJet kis helyigény mellett növeli a laboratóriumok termelékenységét az implantológiai, korona- és hídépítési, valamint a fogszabályozási alkalmazások terén. Az új 3D nyomtatót a március 14-18. között megrendezésre kerülő kölni IDS kiállításon mutatják be élőben.

Tovább a teljes cikkre

 

21. eCon Konferencia

Szeretnénk figyelmébe ajánlani a 2023. március 23-án a Hungexpo Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő 21. eCon konferenciát

A rendezvényen a VARINEX is részt vesz szakmai kiállítóként, hiszen a 3D nyomtatott szimulációs modellek segítenek megérteni és vizualizálni a gyártás során lejátszódó összetett termo-mechanikai jelenségeket, ami kiváló minőségű, nagy pontosságú alkatrészek előállítását eredményezi.
A kiállítótérben működő 3D nyomtatókkal, szkennerbemutatóval és számtalan 3D nyomtatott modellel, szakmai tanácsadással várjuk az érdeklőket.

Palkovics László a hazai védelmi ipar, Aszódi Attila a nukleáris energetika vonatkozásában tart előadást a 21. econ Konferencián.
A plenáris témák között rakétafejlesztés, adatmenedzsment, elektromágneses térszámítás szerepel.
Szakmai előadások, vitafórumok és esetfeldolgozások 4 szekcióban: mechanika, áramlástan, polimerek, elektromágneses.

A rendezvényre az eCon honlapján lehet regisztrálni.

Falk György is zsűritag a GyártásTrend magazin “Év gyára” projektversenyében

Falk Györgyöt is felkérte a GyártásTrend, hogy zsűrizzen a technológiai magazin idén először megrendezésre kerülő, az “Év gyára” projektversenyén. Az eseményen olyan ipari vállalatok vesznek részt, amelyek naprakész válaszokat tudnak adni aktuális technológiai és gazdasági kihívásokra. Az alábbi interjúban a VARINEX alapítója és technológiai igazgatója egyebek közt az additív gyártás kihívásairól és az ipari jó gyakorlatok széleskörű megismerésének fontosságáról beszél. 

Az Év Gyára versenyre a pályázati adatlapok beküldésének határideje: 2023. március 17., végső nevezési határidő március 24.

Tovább az interjúhoz

MOME: Ugrás a jövőbe pályázat

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) idén is meghirdette Ugrás a jövőbe kreatív alkotópályázatát, melynek témája: Milyen lesz az élet 2043-ban, húsz év múlva?

A VARINEX Zrt. ebben az évben is szívesen ajánlotta fel a verseny egyik díját, egy MakerBot Sketch 3D nyomtatót (az induláshoz szükséges alapcsomaggal), mivel hiszünk abban, hogy a 3D nyomtatás még nagyon sokáig az életünk része marad, és hogy a ma diákjai, ha felnőnek, az élet egyre szélesebb területén fogják megtalálni alkalmazási lehetőségeit!  Reméljük a 3D nyomtató segít majd a győztes csapat további kreatív ötleteinek megvalósításában. 

A pályázatra 7-10. osztályos, 2-5 főből álló csapatok jelentkezését várják, a  jelentkezési határidő: 2023. március 15. 

Részletek az Ugrás a jövőbe honlapon

Ha a fenti ajánlatok kapcsán esetleg kérdései merülnének fel, várjuk szíves megkeresését!

Üdvözlettel: 

 

A VARINEX Csapat