Categories Menu

Új 3D nyomtatási alapanyagok

Agilus30 & Nylon12CF

A Stratasys ma két új alapanyagot jelentett be, amelyek bár nagyon különbözőek, mégis kiegészítik egymást és különböző felhasználási lehetőségeket biztosítanak a 3D nyomtatás és gyors prototípus gyártás során.

TOVÁBB OLVASOM

Agilus30 – gumiszerű, hajlékony modellekhez

Az Agilus30 egy rugalmas alapanyag a PolyJet családon belül, amiből nagy szakítószilárdsággal bíró, gumiszerű, hajlítható modellek nyomtathatók. Fekete és áttetsző színben érhető el, de más alapanyagok hozzákeverésével több mint 40 színárnyalatban nyomtatható. Az Agilus30 alapanyagból nyomtatott modellek ideálisak a terméktervek ellenőrzésére és funkcionális tesztek elvégzésére.

Agilus30

PolyJet Agilus30 alapanyagból nyomtatott orvostechnikai eszköz

Nézze meg a videón, hogyan hajlítható, tesztelhető ez az igazi újdonságnak számító alapanyag:

YouTube előnézeti kép

Nylon 12CF – szénszállal megerősítve

Az FDM alapanyagok köre is bővült, mégpedig egy szénszálas anyaggal. A Nylon 12CF az első szénszálas FDM anyag. A rendkívül nagy szakítószilárdság és keménység könnyű súllyal párosul. Ez a 3D nyomtatási kompozit alapanyag kiváló választás professzionális felhasználásra. Ideális például a termékek funkcionális teljesítményének tesztelésére, így használhatjuk fém vagy öntött szénszálas prototípusok helyett is. Alkalmas még befogókészülékek, szerszámok, alkatrészek direkt gyártására is.

NYLON 12CF

Funkcionális prototípus: FDM Nylon 12CF alapanyagból nyomtatott autóipari fékpedál tesztelése

Nézze meg, mi mindenre használható ez az új szénszálas, hőre lágyuló FDM alapanyag:

YouTube előnézeti kép

A két új alapanyag jelentősen kiszélesíti az alkalmazási lehetőségeket. Választhatunk a különböző tulajdonságok között felhasználási céljainknak megfelelően, és prototípust, szerszámot, alkatrészt vagy akár végleges terméket is nyomtathatunk az új alapanyagokból. 

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!