Categories Menu

3D szkennelés

A világ legmodernebb szoftverével és egy különösen pontos 3D szkennerrel készítünk mérési jegyzőkönyvet

A háromdimenziós szkennelési eljárások fejlődése és az adatfeldolgozás sebességének növekedése miatt a méréstechnikai iparban egyre nagyobb teret hódít a 3D szkennerrel történő adatgyűjtés. Ezek a megoldások, sajátosságaikból adódóan, különleges helyzetekben is lehetőséget biztosítanak nagy pontosságú mérések elvégzésére. A mérések közben például a mérendő tárgyat nem kell megérinteni vagy speciális pozícióban rögzíteni. Így például az öntödében a 800-900 °C-os öntvények, különleges, szabad felületekkel határolt tárgyak, vagy pedig több méter hosszúságú-szélességű objektumok (pl. hajótest) extrém körülmények közötti bemérésére is van lehetőség.

A koordináta-mérőgéppel szemben fontos különbség az, hogy a mérendő darab tetszőleges helyzetben lehet a mérés során, azaz nem szükséges előre meghatározni a mérendő pontok normálisainak irányát és az origótól való távolságát. További nehézséget jelenthet az, hogy a koordináta-mérőgép tapintójának átmérője esetleg sokkal nagyobb, mint a mérendő furatok átmérője, vagy a nyílások/rések szélességi mérete. A lézerfénynek kb. 0,1 mm az átmérője, így a legkisebb rések is mérhetők. A mérőgépes eljárásnál mind az előkészítés, mind pedig a mérés felkészült szakembert és sok időt igényel. A szkenneléssel végzett munka során a legtöbb időt maga a szkennelés igényli, viszont nem szükséges hozzá emberi jelenlét. Természetesen az előkészítést/jegyzőkönyvkészítést itt is ember végzi, de ez nem igényel különleges szaktudást.

3D-szkennelési szolgáltatásunk a ScanTech és a 3D Systems által gyártott 3D szkennerekre épül. A termékeink között megtalálja ezen szkennerek technológiai paramétereinek részletezését.

Szakértő kollégáink várják kérdéseiket, ajánlatkéréseiket!

Árajánlatkérés

Árajánlatadáshoz szükségünk van a termék fotójára, vagy magát a terméket kérjük szemrevételezésre. Szükségünk van a befoglaló méretek megadására is, hogy ki tudjuk választani a megfelelő eszközt illetve a felhasználás céljának megadása is segíti munkánkat a még pontosabb árajánlat elkészítésben.

A 3D szkennelés minimális rendelési értéke 30.000 Ft + Áfa. Árajánlatkérése nem minősül megrendelésnek, és további kötelezettséggel sem jár Ön felé.

Árajánlat kérését a 3dp@varinex.hu e-mail címre várjuk.

 

3D Szkenner

Árajanlatkérés

Kapcsolattartók:

Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu
Meinhardt Linda
rendszermérnök
3D nyomtatás üzletág
+36 30 639 1251
meinhardt@varinex.hu