Categories Menu
3D nyomtatás SLS technológiával

3D nyomtatás SLS technológiával

A Szelektív Lézer Szinterezés, vagyis az SLS eljárás egy rétegről rétegre építkező gyors prototípusgyártási megoldás. Az eljárás lényege, hogy a rétegről rétegre automatikusan terített porszemcséket lézer segítségével olvasztják össze. Ennél az  eljárásnál poliamid porszemcséket használunk a fizikai modellek előállítására. A poliamid (PA) porszemcsék összeolvasztását a pontosan szabályozott lézer végzi, így a kész modell szilárdsági paraméterei megközelítik a fröccsöntött PA alkatrészek tulajdonságait. Az SLS technológiával gyártott modelleket nem csak bemutatódarabként lehet használni, hanem különböző fizikai, funkcionális tesztek elvégzésére is alkalmas. Egyes termékek tekintetében lehetővé teszi a közvetlen, szerszám nélküli gyártást is.

A közvetlen gyártás lehetőségével elhagyható a költséges, hosszú átfutási idejű szerszámgyártás. Ez azt jelenti, hogy ha felmerül egy adott alkatrész gyártásának igénye, akkor annak 3D CAD modelljét betöltjük az SLS berendezés vezérlésébe, és az adott mennyiséget „kinyomtatjuk” . Ennek a megközelítésnek a termelékenysége egyedülálló.

Amennyiben van olyan 3D-s CAD modellje, amiről szeretné tudni, hogy mennyibe kerül a 3D nyomtatása, küldje el nekünk IGES (.igs) és / vagy STEP (.stp) formátumban a 3DP@varinex.hu email címre, hogy a digitális modell alapján pontos árajánlatot tudjunk adni Önnek.


SLS technológia

SLS technológia

Fidget spinner SLS technológiával nyomtatva

 

Kapcsolattartók:

Falk György
stratégiai igazgató
az igazgatóság elnöke
+36 1 273 3403
falk@varinex.hu
Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu
Pesti Dániel
rendszermérnök
3D nyomtatás üzletág
+36 30 530 8442
pesti@varinex.hu