Categories Menu

Stratasys F123 – A Stratasys új 3D nyomtatói irodai felhasználásra készültek

Stratasys F123

2017. február 6-án a Stratasys cég – a 3D nyomtatók egyik vezető gyártója – bejelentette legújabb 3D nyomtatóit, a Stratasys F123 sorozatot. Az új 3D nyomtatócsalád egyik különlegessége, hogy irodai felhasználásra készült.

TOVÁBB OLVASOM

Iroda- és felhasználóbarát 3D nyomtatók

Azzal a céllal fejlesztették ki az új 3D nyomtatókat, hogy kisebb irodák, tervezőcsoportok számára is elérhető legyen egy megfizethető, nagy teljesítményű, gyors prototípus-készítő megoldás.

A Stratasys F123 sorozat ötvözi a nagy teljesítményű FDM technológiát (Fused Deposition Modelling, azaz olvasztott huzallerakás) a GrabCAD szoftver nyomtatást támogató funkcióival. A GrabCAD Print szoftver leegyszerűsíti a 3D nyomtatás folyamatát, megkönnyíti a gyártás előkészítését. Így villámgyorsan készíthetők prototípusok a koncepciótervek fejlesztéséhez, ellenőrzéséhez, és összetett, bonyolult alkatrészek is kinyomtathatók.

Stratasys F123 modells

A Stratasys F123 sorozat nyomtatói

Az F123 sorozaton belül 3 féle nyomtató érhető el: F170, F270 és F370. Termékenként változik a felhasználható alapanyagok típusa, 4 féle alapanyag érhető el, összesen 10 féle színben: PLA, ABS-M30, ASA és PC-ABS. A vázlatok gyors elkészítéséhez javasolt a PLA, mint költséghatékony alapanyag használata, míg az ASA és az ABS anyagokból keményebb, erősebb modellek nyomtathatók. A PC-ABS alapanyagból pedig már mérnöki minőségű alkatrészek készíthetők. A nyomtatási méret is különbözik az egyes modelleknél. Az F170 munkatere: 254 x 254 x 254 mm, az F270 nyomtatóé: 305 x 254 x 305 mm, míg a legnagyobb munkatérrel az F370 rendelkezik: 355 x 254 x 355 mm.

Stratasys F123 sorozat

Design

A komplex 3D nyomtatók tudása mellett a külső megjelenése sem marad el. Nem kisebb név, mint a BMW csoporthoz tartozó Designworks cég fémjelzi a dizájnt és az ergonomikus kialakítást. A Stratasys és a Designworks együttműködésének köszönhetően ez a szakszerűen kialakított és felhasználóbarát 3D nyomtató új szintre emeli a 3D nyomtatást!

Stratasys F123

“All-in-one”

Az F123 műszaki és nyomtatási minőségét tekintve egy igen komplex, széleskörűen használható 3D nyomtató, ami a tervezési fázis bármely szakaszában hatékonyan alkalmazható. Mi dönthetjük el, hogy az első koncepciók kinyomtatásához az alacsonyabb költségű PLA alapanyagot töltjük be a gépbe, vagy erős, tesztelhető alkatrészeket szeretnénk nyomtatni pl. mérnöki minőségű ASA vagy ABS alapanyagokból.

YouTube előnézeti kép

További információ

Részletesebb technikai adatokért keresse fel weboldalunkat itt: Stratasys F123!

F123