A Stratasys megvásárolta az SLA 3D nyomtatókat gyártó RPS-t

A Stratasys megvásárolta az RPS-t, kategóriájának egyik legjobb sztereolitográfiás – SLA 3D nyomtatóinak gyártóját


A Stratasys bejelentette, hogy felvásárolta az Egyesült Királyság-beli RP Support Ltd.-t (RPS), amely ipari SLA 3D nyomtató rendszereket és megoldásokat kínál. Az RPS technológiája tovább bővíti a Stratasys polimer megoldási csomagját a termékelőállítás teljes életciklusát lefedve, a koncepció modellezésétől a gyártásig. A Stratasys, kihasználva iparágvezető piacra lépési infrastruktúráját, kibővített alkalmazásokkal kínálja az RPS Neo® rendszersorozatát a globális piacon. A cég arra számít, hogy az akvizíció növeli a bevételeit 2021 végéig.

Az RPS Neo ipari sztereolitográfiás rendszereivel kiegészítve portfólióját, a Stratasys teljes polimer 3D nyomtatási megoldást kínál a termékelőállítás teljes életciklusa során.

Az RPS Neo SLA 3D nyomtató kis helyigényű, ugyanakkor nagy alkatrészeket képes előállítani
Az RPS Neo 3D nyomtatói kis helyigényűek, ugyanakkor nagy alkatrészeket képesek előállítani. Az alapanyagok olyan tulajdonságok széles skáláját biztosítják, mint a kémiai ellenállás, a hőtűrés, a rugalmasság, a tartósság és az optikai tisztaság Kép: Business Wire

Az RPS Neo 3D nyomtató-családjának tagjai dinamikus lézersugaras technológiával rendelkeznek, amely lehetővé teszi nagy méretben a pontos gyártást és részletgazdag nyomtatást. A nyílt alapanyag platform segítségével a Neo nyomtatók olyan alapanyag tulajdonságok széles skáláját biztosítják mint a magas kémiai ellenállóképesség, a hőállóság, a rugalmasság, a tartósság és az optikai átlátszóság lehetősége. A berendezések kis helyigényűek, ugyanakkor akár 800x800x600 mm-es alkatrészeket is képesek előállítani.

A Neo rendszerek Ipar 4.0 kompatibilis Titanium™ vezérlőszoftvere magában foglalja a kamerát, a hálózati kapcsolatot, támogatja a távoli diagnosztikát, valamint a nyomtatási paraméterek testreszabását. A nyomtatók automatikusan jelentést küldenek e-mailben a feladatokról. A Stratasys azt tervezi, hogy a GrabCAD Print szoftverét beépíti a termék jövőbeli verzióiba.

Már a Forma-1-ben is bizonyított a Neo sztereolitográfiás 3D nyomtató

„Mivel a vállalkozások felgyorsítják az additív gyártás bevezetését, célunk, hogy ügyfeleinknek a világ legjobb és legteljesebb polimer 3D nyomtatási portfólióját nyújtsuk” – mondta Yoav Zeif, a Stratasys vezérigazgatója. „Úgy gondoljuk, hogy a Neo termékek kiemelkednek a piacon jelenleg elérhető egyéb megoldások közül. Ezt az alapanyagok szabad választásának, az alacsony szerviz-igényüknek, valamint a megbízható és pontos, üzembiztos 3D nyomtatásnak köszönhetik. Erős globális csatornáinkkal, és innovatív GrabCAD szoftverünkkel még több gyártóhoz tudjuk az RPS innovatív termékeit eljuttatni.”

„Azért fejlesztettük ki a Neo termékcsaládot, hogy magasabbra tegyük a mércét az ipari, nagyméretű sztereolitográfiás 3D nyomtatók következő generációja számára” – mondta David Storey, az RPS igazgatója. „Alig várom, hogy a Stratasys csapatával továbbfejleszthessük, és szélesebb körű, globális közönséghez juttathassuk el ezt kiemelkedő technológiát.”

A Williams Racing brit Formula-1 versenycsapat Neo 800 3D nyomtatókat szerzett be nemrégiben. „A csapat RPS Neo 800 gépei személyzet nélkül működtek a karácsonyi szünetben, hatalmas mennyiségű, kiváló minőségű alkatrészt szállítva aero tesztprogramunkhoz, ami igazán meghökkentő eredmény” – mondta James Colgate, a Williams Racing műveleti igazgatója. „Lenyűgöztek minket az új Neo 3D nyomtatók.”

Az ipari sztereolitográfiás rendszerek használata megszokott a 3D nyomtatási ipar olyan alkalmazásaihoz, mint a szerszámkészítés, a precíziós öntéshez készülő öntőminták, az átlátszó fogszabályozók, a nagy méretű alkatrészek készítése, vagy az anatómiai modellezés. A NEO 3D nyomtatók kiváló felületi minőséget, nagy építési teret, rövid nyomtatási időt, és megfizethető alkatrészenkénti előállítási költséget biztosítanak. Az ipari sztereolitográfiás rendszerek globális piacát körülbelül 150 millió dollárra becsülik, és körülbelül évente 10%-os növekedése várható.1

Ha szeretne bővebbet tudni a Stratasys által eddig kínált PolyJet és FDM technológiákról, olvassa el bejegyzéseinket!

1 Becsült piaci méret és éves növekedési ütem a vállalat és harmadik fél elemzői becslései alapján.