Categories Menu

SLS technológia

Szelektív Lézer Szinterezés (SLS) – a gyártás kulcsa

A lézer-szinterezés egy régóta ismert és gyakran használt technológia, amely biztosítja a termékötletek leggyorsabb piacra kerülését. Számos iparágban használják ezt a gyors, rugalmas és költséghatékony innovatív gyártási technológiát.

A Szelektív Lézer Szinterezés, vagyis az SLS eljárás egy rétegről rétegre építkező gyors prototípusgyártó megoldás. Az eljárás lényege, hogy a rétegről rétegre automatikusan terített porszemcséket lézer segítségével olvasztják össze. Ennél az  eljárásnál először poliamid porszemcséket használtak fizikai modellek gyártására. A poliamid (PA) porszemcsék összeolvasztását a pontosan szabályozott lézer energiájával úgy sikerült megoldani, hogy a kész modell szilárdsági paraméterei megközelítik a fröccsöntött PA alkatrészek tulajdonságait – azaz nem csak látványmodellként lehet azokat használni, hanem sokféle fizikai, funkcionális tesztelés elvégzését, illetve kiértékelését is biztosítják, amely lehetővé teszi egyes termékek tekintetében az úgynevezett Additive-Manufacturing – közvetlen, szerszám nélküli gyártást is.

A közvetlen gyártás lehetőségével elhagyható a költséges, hosszú átfutási idejű szerszámgyártás. Ez azt jelenti, hogy ha felmerül egy adott alkatrész gyártásának igénye, akkor annak 3D CAD modelljét betöltjük az SLS berendezés vezérlésébe, és az adott mennyiséget „kinyomtatjuk” . Ennek a megközelítésnek a termelékenysége egyedülálló.

EOS Formiga P110

Digitális gyárunkban egy EOS FORMIGA P 110 műanyag lézeres szinterező rendszerrel szolgáljuk ki megrendelőinket.

A FORMIGA P110 munkatere 200 x 250 x 330 mm, amely sok közepes méretű alkatrész egyidejű gyártását teszi lehetővé, 20 mm/óra „Z” irányú sebességgel, azaz egy teljes munkatér körülbelül 15-16 óra alatt elkészül. Egy réteg vastagsága 60-150 mikron között választható. A legszélesebb körben használt alapanyag a PA2200-as poliamid por, amelynek rétegenkénti összeolvasztásával fröccsöntött poliamid minőségű alkatrészeket lehet gyártani, melyek 160°C hőmérsékletet is tartósan elviselnek. Itt olvashat bővebben a technológiáról és az alapanyagokról: SLS technologia – 3D nyomtatás-másképp

A szelektív lézer szinterezés alkalmazása jelentős többletbevételt, így mérhető értéket képes teremteni, biztosíthatja a versenyképesség fenntartását. Ezt az eljárást szolgáltatásként is igénybe lehet venni cégünknél.

Kérjen árajánlatot!

Amennyiben  van olyan 3D modellje, amiről szeretné tudni, hogy mennyibe kerül a 3D nyomtatása, kérjen tőlünk árajánlatot, írjon a 3DP@varinex.hu e-mail címünkre!

 

Asztrik érsek koponyája

SLS technológia

EOS Helikopter ház

Polisztirol minta

A FORMIGA P110 porbetöltő tölcsére SLS 3D nyomtatással készítve

MayaMask

 

Kapcsolattartók:

Falk György
stratégiai igazgató
az igazgatóság elnöke
+36 1 273 3403
falk@varinex.hu
Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu
Pesti Dániel
rendszermérnök
3D nyomtatás üzletág
+36 30 530 8442
pesti@varinex.hu