Az 1990-es évek elején indult fejlesztéseinek köszönhetően az EOS világszerte az SLS 3D nyomtatók piacvezető gyártójává vált. A vállalat jelenleg kétféle technológiával dolgozik: az egyik technológia műanyagok, a másik fémek 3D nyomtatására szolgál. Az EOS P 396 különböző műanyagokat képes szinterezni prototípus készítési és kis sorozatú gyártási feladatokra.

Közepes méretű, bonyolult geometriájú prototípusok vagy végleges alkatrészek gyártásához érdemes fontolóra venni az EOS P 396 használatát. A poliamidporok széles választékának köszönhetően a gép számos különféle területen alkalmazható, köztük közepes terhelésű ipari alkatrészek gyártásához is.

Az EOS P 396 az EOS közepes méretű, műanyagalapú SLS 3D nyomtatója. (A kép az EOS tulajdona.)

Az EOS P 396 a vállalat korábbi EOSINT P 395 nyomtató továbbfejlesztett változata, amely sebesség és hatékonyság tekintetében meghaladja az elődöt. A gyártó adatai szerint ez az újabb gép 38 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, a 3D nyomtatás sebessége pedig 32 százalékkal nagyobb. Ez részben az új 70 W-os CO2-lézernek, a por terítéséhez használt kis kopású, nagy sebességű porterítőnek, valamint a porterítési folyamat pontosságának javítása érdekében a por hőmérsékletét mérő új pontpirométernek köszönhető. 340 x 340 x 600 mm térfogatú nyomtatóterében az EOS P 396 hozzávetőleg 48 mm/h sebességgel és akár 60 mikronos rétegvastagsággal képes munkadarabot nyomtatni. Mindez persze az alkalmazott anyagtól függ, amelyből ez a rendszer igen sokfélét képes kezelni.

SLS 3D nyomtatási technológiával készült légbefúvó. (A kép a VARINEX Zrt. tulajdona.)

Az SLS-gépekben leggyakrabban a poliamid (PA) anyagot szokták használni, amelyet elterjedt szintetikus megjelenési formájában nejlonként ismerünk. A poliamidok sokoldalúságának és relatív teherbírásának köszönhetően a rendszer funkcionális alkatrészek és prototípusok széles választékát képes előállítani ipari,repülőgép- és autóipari, orvosi, ékszerészeti és egyéb alkalmazásokra. Emellett a rendszer polisztirolból is képes nyomtatni, amely alacsony olvadáspontjának és méretpontosságának köszönhetően jól használható precíziós öntéshez használt minták elkészítéséhez.

SLS 3D nyomtatási technológiával gyártott kuplungtárcsa. (A kép a VARINEX Zrt. tulajdona.)

Az EOS P 396 működése

Az SLS egy porágyfúziós technológia, amely egy hőforrás, pontosabban egy nagy teljesítményű lézer használatával olvasztja össze az alapanyagot egy háromdimenziós tárggyá. Az EOS P 396 vékony rétegben műanyagport terít az építőplatformra egy semleges nitrogéngáz-kamrában, majd a 70 W-os CO2-lézer egybeolvasztja a port. A platform ezután lejjebb süllyed, és egy következőréteg por terül, majd a lézer újra működésbe lép. Ez a folyamat ismétlődik, amíg a tárgy el nem készül.

A nyomtatott munkadarabot körbevevő por támaszanyagként szolgál, így kifejezetten bonyolult, akár összeszerelt,vagy mozgó alkatrészekkel is rendelkező nyomatok is készíthetők. A modelleket a nyomtatótartályból való eltávolítását követően nagy nyomású levegővel lefújják,így távolítva el a felesleges, fel nem használt port. Az utómunkálatok tekintetében az SLS kevésbé időigényes, mint sok más 3D nyomtatási módszer.

SLS 3D nyomtatási technológiával készült távtartó. (A kép a VARINEX Zrt. tulajdona.)

Forrás: eos.info

A cikk a gyartastrend.hu oldalon jelent meg.

Ön elképzeli, megtervezi, mi legyártjuk!

Kézzelfoghatóvá szeretné tenni számítógépes modelleit? 3D nyomtatási szolgáltatásunkkal segíthetünk Önnek megvalósítani ezt!

A VARINEX Zrt. 3D nyomtatás üzletága rövid határidővel, a korábbi árakhoz képest akár 20%-kal kedvezőbben vállalja EOS P 396 lézeres szinterező rendszerrel poliamid anyagokból készült,sorozatban gyártott alkatrészek és funkcionális prototípusok gyártását.

Ajánlatkéréshez és az elérhető legkedvezőbb árért, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, hogy kollégánk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Űrlap kitöltése >>>