CSerélje újra mostani 3D nyomtatóját!

A Stratasys bemutatta az Origin One és az Origin One Dental 3D nyomtatókhoz készült GrabCAD Print szoftvert

A Stratasys további újdonságai közé tartozik az Origin One Local 3D nyomtató és a ProAero légelszívó rendszer integrációja

A Stratasys, a polimeralapú 3D nyomtatási megoldások vezető gyártója bemutatta a Stratasys Origin® One és az Origin One Dental 3D nyomtatókhoz készült GrabCAD Print™ szoftvert. A GrabCAD® Additive Manufacturing Platform alkalmazásaként elérhető GrabCAD Print integrált, átfogó szoftvermegoldást biztosít a felhasználóknak a nyomtatási fájl előkészítését és a nyomtatást követő elemzést magában foglaló 3D nyomtatási munkafolyamat gördülékennyé tételéhez.

A GrabCAD Printtel történő integráció az első lépés az Origin One teljes platformba történő integrálása felé. A GrabCAD Additive Manufacturing Platform kétirányú kapcsolatot biztosít a 3D nyomtatók, az additív gyártási és vállalati alkalmazások, valamint a tágabb értelemben vett Ipar 4.0 infrastruktúra között. A nyílt és vállalati felhasználásra tervezett platform a GrabCAD szoftverfejlesztői készlettel (Software Development Kit, SDK) egyesíti a GrabCAD alkalmazásokat és a külső GrabCAD szoftverpartnerek megoldásait. Az ökoszisztéma-alapú megközelítés lehetővé teszi a gyártóknak, hogy a teljes – a tervezéstől a végtermékig tartó – digitális folyamatban kezelhessék additív gyártási műveleteiket. Az Origin One nyomtatóhoz készült GrabCAD Print alternatívát kínál a külső felek nyomtatás-előkészítési megoldásaira, következetes felhasználói élményt, továbbá a Stratasys 3D nyomtatási technológiáival létesített kapcsolatot biztosít a felhasználóknak, ugyanakkor felváltja a natív Origin webalkalmazást.

A GrabCAD Print integrált, átfogó szoftvermegoldást biztosít a felhasználóknak a nyomtatási fájl előkészítését és a nyomtatást követő elemzést magában foglaló 3D nyomtatási munkafolyamat gördülékennyé tételéhez

„A Stratasys általi felvásárlást követően az ügyfelek jelezték, hogy a GrabCAD Print elérhetővé tételét kell megtennünk elsődleges fejlesztési prioritásnak. Ma örömmel jelentjük be, hogy a GrabCAD Print hatékonysága és leegyszerűsített munkafolyamata immár az Origin One-felhasználók gyorsan növekvő közösségének is a rendelkezésére áll” – nyilatkozta Ronen Lebi, a Stratasys alelnöke és gyártási igazgatója (P3). „Az Origin One nyomtatóhoz készült GrabCAD Print mellett más megoldásokkal is folyamatosan bővítjük a portfóliónkat, hogy a lehető legjobban kielégíthessük az ügyfeleink igényeit. Az új megoldásoknak köszönhetően jobb szolgáltatást kínálhatunk azoknak az ügyfeleknek, akiknek offline nyomtatómegoldásra van szükségük, valamint további biztonsági funkciókat biztosíthatunk a Stratasys Origin One nyomtatóhoz.”

Az Origin One nyomtatóhoz készült GrabCAD Print jobb nyomtatás-előkészítést és továbbfejlesztett automatikus támasz kialakítást biztosít alacsonyabb támaszanyag-fogyasztás mellett, és új funkciókat is kínál. Ilyenek például a címkézés, a CAD-fájlok natív támogatása, a nyomtatóállapot figyelése és a nyomtatóütemezés. A szoftver a nyílt hozzáférésű alapanyagok használatát lehetővé tevő Open Material License- (OML-) licenc előnyeinek kiaknázását is lehetővé teszi, amellyel a felhasználók az igényeiknek megfelelően optimalizált profilokkal és beállításokkal fejleszthetnek alapanyagokat, kezelhetik az anyaggyűjteményeket, és oszthatják meg az anyagokat a szervezetükön belül. Az Open Material License arra is lehetőséget nyújt, hogy az anyagbeszállítók az Origin technológiával kompatibilis anyagprofilokat tegyenek közzé.

A GrabCAD Additive Manufacturing Platform kétirányú kapcsolatot biztosít a 3D nyomtatók, az additív gyártási és vállalati alkalmazások, valamint a tágabb értelemben vett Ipar 4.0-infrastruktúra között

Az Origin One nyomtatóhoz készült GrabCAD Print mellett a vállalat ma két további Origin One-ajánlatot is bemutatott. Az Origin One Local egy új, helyi nyomtatókonfiguráció, amely ugyanazokat a funkciókat és képességeket kínálja, mint az Origin One. A helyi verzióval a kormányzati, nemzetbiztonsági, illetve egyéb rendkívül szigorúan szabályozott IT-szektorokban dolgozó ügyfelek is kihasználhatják az Origin One funkcióinak előnyeit. A Stratasys az Origin One ProAero légelszívó rendszert is kifejlesztette, amely a PolyJet-alapú irodai 3D nyomtatókhoz is elérhető. A professzionális, használatra kész rendszer kivonja a levegőt az Origin One nyomtatóból, és minden kipárolgást, port és szagot kiszűr, mielőtt tiszta levegőt forgatna vissza a szobába.

A Stratasys Origin One nyomtatóhoz készült GrabCAD Print ingyenesen elérhető lesz minden Origin One és Origin One Dental nyomtatóval rendelkező ügyfél számára. A GrabCAD Print várhatóan 2022 második felétől az Origin One, az Origin One Local és az Origin One ProAero nyomtatókhoz is elérhetővé válik.

A Stratasys új gyártási megoldásairól egy élő esemény keretein belül osztotta meg az információkat, amely utólag visszanézhető. Ha szeretne többet megtudni a GrabCAD Printről, látogasson el a www.grabcad.com weboldalra.

A Stratasys innovatív 3D nyomtatási megoldásokkal vezeti a globális eltolódást az additív gyártási technológiák felé olyan iparágakban, mint a repülőgépipar, az autóipar, a fogyasztási cikkek gyártása vagy az egészségügy. A Stratasys-megoldások intelligens és összekapcsolt 3D nyomtatókkal, polimer anyagokkal, szoftverek ökoszisztémájával és rendelésre elérhető alkatrészekkel biztosítják a versenyelőnyt a termékértéklánc minden eleménél. A világ vezető szervezetei is a Stratasys segítségével alakítják át termékeik dizájnját, növelik gyártási és ellátóláncaik rugalmasságát, valamint javítják a betegellátás minőségét.

Ha szeretne többet megtudni a fenti termékekről, keresse a Stratasys termékek magyarországi forgalmazóját, a VARINEX Zrt.-t (3dp@varinex.hu).