Categories Menu

Repülőgépipar

A 3D nyomtatás egyet jelent a gyors innovációval és a magabiztos repüléssel. Valósítsa meg ötleteit mihamarabb!

Az additív gyártás hatékonyabb termelést tesz lehetővé a repülőgép alkatrészek súlyának csökkentésével, a költséghatékony kisszériák közvetlen, szerszám nélküli gyártásával a repülőgépiparban. 2015-ben a Paris Air Show kiállításon mutatták be az iparági újdonságokat, ahol a Stratasys repülőgépipari tanúsítványokkal rendelkező alapanyagait ismertették meg a nagyközönséggel, azokkal a gyártási folyamatokkal együtt, amelyeket az új Airbus A350-es típusú repülőgép gyártása során használtak.

Nézze meg a Paris Air Show-n készített Bloomberg interjút Scott Sevcikkel, a Stratasys légi- és hadiipari üzletfejlesztési igazgatójával.

A Stratasys technológia gyorsabb innovációt, alaposabb tesztelést és maximális erőforrás-kihasználást nyújt a repülőgépgyártók számára.

repules

A repülőgépipari mérnökök a szabadalmaztatott FDM (Fused Deposition Modeling) technológiát alkalmazzák a prototípus- és szerszámkészítés, valamint az alkatrészgyártás során.

Az FDM technológia a készülékeket, az ellenőrző mérőműszereket és a végfelhasználói repülőgép-alkatrészeket olyan nagy teljesítményű, hőre lágyuló műanyagokból állítja elő, mint az ULTEM 9085.
A repülőgépipari tervezők körében már régóta népszerű az FDM technológia a koncepciómodellezés és a prototípuskészítés terén.
Emellett a merev, gumiszerű vagy átlátszó anyagokból álló precíziós prototípusok elkészítéshez a Stratasys PolyJet 3D a nyomtatási technológiát kínálja.

Az alábbiakban ügyfélbeszámolókat, bevált gyakorlatokat és szakértői anyagokat találhat a 3D nyomtatás repülőgépipari felhasználásáról.

Videók a 3D nyomtatás repülőgépipari felhasználásáról:


3D nyomtatással készülnek a NASA új terepjárójának egyes alkatrészei

A NASA mérnökei a 3D nyomtatási technológia használatával egy olyan következő generációs terepjárót állítanak össze, amely más égitestek, például aszteroidák, illetve a Mars felderítésében nyújt majd segítséget az embereknek.

Életnagyságú, turbólégcsavarosmotor-modell

A Stratasys és az Autodesk bemutatta az első 3D nyomtatással készült turbólégcsavaros repülőgépmotor életnagyságú modelljét.

Kapcsolattartók:

Falk György
stratégiai igazgató
az igazgatóság elnöke
+36 1 273 3403
falk@varinex.hu
Falk Judit
értékesítési és marketing
menedzser
3D nyomtatás üzletág
+36 30 986 3023
falk.judit@varinex.hu
Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu