Categories Menu

Egészségügy

A 3D nyomtatás kibővíti az egészségügy mindennapi hőseinek lehetőségeit.

Egy olyan területen, ahol az innováció életeket menthet, a 3D nyomtatás gyorsabb munkavégzést, alapos ellenőrzést és soha nem látott testreszabási lehetőségeket biztosít az orvosok, a kutatók és az egészségügyi eszközök gyártói számára.

A kész egészségügyi eszközök kinézetét és tapintását idéző, átlátszó és gumiszerű anyagokból álló, kiemelkedően pontos sebészi sablonok és prototípusok készítéséhez a Stratasys az Objet 3D nyomtatási technológiát ajánlja.

A digitális anyagok kezelésére képes 3D nyomtatók számos különféle textúra előállítására képesek, a merevtől a rugalmasig.
A strapabíró szerszámok, valamint az egyedi készülékek és végfelhasználói alkatrészek készítéséhez ideális az FDM technológia, amely ipari felhasználású anyagokhoz, többek között nagy teljesítményű, hőre lágyuló műanyagokhoz használható.

Mindkét technológia biokompatibilis anyagokat is kínál, így a páciensek kezelése és az összetett kísérleti feladatok során kihasználhatja a 3D nyomtatás könnyed méretezhetőségét és geometriai képességeit.

A 3D nyomtatással készült “varázskarokkal” Emma játszani és ölelni is tud

Emma az arthrogryposis nevű betegség következtében nem tudta mozgatni a karjait, így a kutatók 3D nyomtatással egy tartós, egyedi külső vázat alkottak neki, amely a számára szükséges kisméretű, könnyű alkatrészekből áll.

Az Acist újragondolta az egészségügyi eszközök gyártásának folyamatát a 3D nyomtatással

Az Acist 3D nyomtatással készült végfelhasználói alkatrészeket gyárt, és az FDM technológiával maximalizálja a prototípuskészítés sebességét és hatékonyságát.

Kapcsolattartók:

Falk György
stratégiai igazgató
az igazgatóság elnöke
+36 1 273 3403
falk@varinex.hu
Falk Judit
értékesítési és marketing
menedzser
3D nyomtatás üzletág
+36 30 986 3023
falk.judit@varinex.hu
Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu