Categories Menu

Autóipar

A 3D nyomtatással olyan precíziós prototípusokat és szerszámokat készíthet, amelyek ellenállnak a külső hatásoknak.

Nem válthatja meg a világot azzal, ha beáll a sorba! Az innováció egyet jelent a járatlan út felfedezésével.

autogyartas

A Stratasys 3D nyomtatási technológiájával az autógyártók előtt szabaddá válik az út az innováció felé. A tartós koncepciómodellek, prototípusok, szerszámok és alacsony darabszámú végfelhasználói alkatrészek házon belüli előállításának köszönhetően a mérnökök és a tervezők több ismételt műveletet végezhetnek, alaposabban tesztelhetik a termékeket, és magabiztosan léphetnek tovább a gyártási fázisba.

A nagy teljesítményű, hőre lágyuló mérnöki műanyagból készülő rugalmas prototípusok és alkatrészek előállításához a Stratasys a szabadalmaztatott FDM technológiát kínálja. A gumiszerű vagy átlátszó anyagokból készülő, sima felületű, esztétikus modellek 3D nyomtatásához a PolyJet technológiára épülő 3D nyomtatókat kínáljuk.

autogy2

Az alábbiakban ügyfélbeszámolókból és szakértői anyagokból ismerheti meg, hogy a 3D nyomtatás hogyan gyorsítja fel és javítja az autóipari tervezés folyamatát.

Videók a 3D nyomtatás autóipari felhasználásáról


 

A Minimizer fekete színű ULTEM anyagú prototípusokkal teszteli a teherautók sárvédőit.

A Minimizer mérnökei az utakon tesztelték a nagy teljesítményű, fekete színű ULTEM 9085 hőre lágyuló műanyagból készült, 3D nyomtatással előállított nyergesvontató-sárvédők funkcionális prototípusát.

A Joe Gibbs Racing 3D nyomtatással készült csatornakimeneteket használ.

Az FDM technológiára épülő 3D nyomtatás lehetővé tette a JGR számára, hogy a kezdeti koncepciómodellből kész alkatrészt állítson elő kevesebb mint 3 nap alatt, így a soron következő versenyen az autó már az új egyedi csatornakimenettel felszerelve indulhatott.

Kapcsolattartók:

Falk György
stratégiai igazgató
az igazgatóság elnöke
+36 1 273 3403
falk@varinex.hu
Falk Judit
értékesítési és marketing
menedzser
3D nyomtatás üzletág
+36 30 986 3023
falk.judit@varinex.hu
Fehér Zoltán
3D nyomtatás üzletág igazgató
és értékesítési vezető
+36 30 241 7813
feher@varinex.hu