IPAR NAPJAI MACH-TECH 2019 kiállítás


2019. május 14-17. között a Hungexpo-n került megrendezésre a legnagyobb ipari szakkiállítás, az IPAR NAPJAI – MACH-TECH. Cégünk idén három standdal VARINEX, Stratasys, EOS képviseltette magát.

VARINEX, Stratasys és EOS stand

A VARINEX standon megismerhették az érdeklődők az Autodesk és az OPEN MIND mérnöki tervezőrendszerek újgenerációs termékfejlesztési platformja, valamint az MSC Software szimulációs megoldásai által nyújtotta előnyöket. Idén két pályázatunk is IPAR NAPJAI – MACH-TECH elismerésben részesült: Nagydíjat nyert a Simufact Additive, fém alapanyagú alkatrészek additív gyártásának szimulációjára alkalmazott szoftver, míg az OPENMIND hyperMILL CAM rendszer elismerő oklevelet kapott. Mindkét termék része a VARINEX Zrt. által a gyártási folyamatokat felölelő, a tervezést, a gyártást, a vizualizációt, a szimulációt és elemzést átfogó mérnöki portfóliónak.  

A STRATASYS standon működés közben tekinthették meg az érdeklődők FDM és Polyjet technológiájú 3D nyomtatóinkat. Kollégáink szakértő segítségével tájékozódhattak a legújabb, széleskörű alkalmazási lehetőségeket biztosító alapanyag kínálatunkról, melyeket számos modellen keresztül szemléltettünk. A standon lehetőség nyílt szakmai konzultációt folytatni a Stratasys-tól érkezett mérnökökkel is.

Az EOS standon a látogatók megismerhették az EOS fém 3D nyomtatási technológiáját, amely – többek között – kiválóan alkalmas a fröccsöntő szerszámgyártásban a formakövető hűtés megoldására. 
Mérnökeink a standon kialakult beszélgetések folyamán arra is felhívták az érdeklődők figyelmét, hogy meglévő termék esetén egy formakövető hűtéssel ellátott szerszámra való átállás akár megkétszerezheti a termelékenységet a rövidebb ciklusidőknek köszönhetően. A legnagyobb érdeklődés azt a két nagyméretű (400*400*360 mm) fémnyomtatott alkatrészt kísérte, amelyet az általunk forgalmazott ipari fém 3D nyomtatók kapacitásának szemléltetésére állítottunk ki.

Teltházas szakmai előadások

A kiállítás harmadik napján tartott, teltházas szakmai előadásainkat óriási érdeklődés kísérte.
Elsőként Falk György stratégiai igazgató beszélt az asztali és az ipari fémnyomtatás közti különbségekről. Előadásában kitért arra, hogy napjainkban egyre több vállalkozás kínálja 3D fémnyomtatóit, így a piac gyakorlatilag kettévált: az egyik a professzionális, ipari alkalmazások köre, a másik a jóval szélesebb felhasználói kört megcélzó, egyszerűbb megoldások. A professzionális, ipari fémnyomtatók szabályozott és ellenőrzött környezetben, lézerrel történő szinterezés segítségével, egy lépésben készítik az alkatrészeket.

Ezt követte Fehér Zoltán 3D nyomtatás üzletág igazgató Profittermelés 3D nyomtatással című előadása. Az előadás témája a 3D nyomtatás területén lezajlott fejlődés ismertetése, a 3D nyomtatók ipari, profitorientált felhasználási lehetőségei bemutatása volt. A technológia 30 éves története 3 szakaszra osztható. Az első tíz évben az alaptechnológia, az additív eljárások kifejlesztése volt a fejlesztés legfőbb célja. A második, középső évtized a 3D nyomtatással hatékonyabbá tehető ipari alkalmazások feltérképezése volt. Többek között fröccsöntő szerszámok, gyártósori befogók és ülékek, lemezprés és egyéb szerszámok gyártása vált gyorsabbá és hatékonyabbá az ipari, profittermelő 3D nyomtatók használatával. A fejlődés harmadik évtizede, amelynek már a végéhez közeledünk a 3D nyomtatók közvetlen gyártásba történő bevonása, a tömegtermelésre alkalmas berendezések fejlesztésének és ipari elfogadtatásának korszaka. Ennek eredménye, hogy a repülőgép- és vasútipar egyre több területen használja az eljárást, szériában gyártott alkatrészekhez is, legyen szó akár fém, akár műanyag alkatrészek közvetlen digitális gyártásáról.

Szünet után a VARINEX Zrt. CAD üzletágának mérnökei tartottak szakmai előadást optimalizált tervezési és gyártási megoldások témában, amelyek során az alábbi területekről hallhatott a közönség.

  • tervezést és gyártást támogató vizualizációs eszközök,
  • megmunkálási folyamatok optimalizálása,
  • generatív design és topológiai optimalizálás alkalmazása a tervezésben,
  • korszerű megosztási módszerek a hatékonyabb tervezés és gyártás támogatásához,
  • mérnöki szimulációs és CAM megoldások.

A CAD üzletág azon dolgozik, hogy még több ügyfél számára elérhetővé tegye a VARINEX Zrt. által forgalmazott professzionális mérnöki megoldásokat. Ha Ön is fejlődni szeretne, itt az alkalom, hogy szakértők kollégák által vezetett tanfolyamokon megszerezze a szükséges tudást. Jelentkezzen tanfolyamainkra, hogy munkájában is szintet léphessen! További információ >>> https://cad.varinex.hu/shop/szolgaltatasok/tanfolyamaink/

Ön is iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le aktuális rendezvényeinkről, szakmai programjainkról és újdonságainkról!