A VARINEX Zrt.-nél 2013 óta alkalmazzuk az SLS, azaz szelektív lézer szinterezés 3D nyomtatási technológiát. Első SLS 3D nyomtatónk, az EOS FORMIGA P 110 már több száz nyomtatáson van túl. Az évek során megbizonyosodtunk róla, hogy ez a gép nem csak kiváló és konzisztens minőségű termékek előállítására képes, de rendkívül megbízható is.

Három hónapja kezdte meg működését új SLS gépünk, az EOS P 396. Az új berendezés hatékonysága jóvoltából már rövid határidővel tudunk nagy méretű (akár 340 x 340 x 600 mm) alkatrészeket is gyártani. A technológiának és az alapanyag tulajdonságainak köszönhetően kellően rugalmas, és mégis stabil, mérettartó darabok készülnek. A kész munkadarab fehér színű, felülete csiszolható és jól festhető. Az EOS P 396 nyomtatója a korábbi verziókhoz képest nem csak gyorsabban nyomtat, de alacsonyabb az energiafelhasználása is, így igen költséghatékony.

Az utóbbi időben a két ipari 3D nyomtató párhuzamos üzemeltetésével teljesíthettük megrendelőink egyedi kéréseit. A mai napon lehettünk szemtanúi, ahogyan elkészült az ezredik SLS gyártás.

Amennyiben többet szeretne megtudni a fenti technológiáról, az alábbi linken tájékozódhat:

https://3dnyomtatas.varinex.hu/sls-technologia/