Stratasys-DyeMansion együttműködés

A DyeMansion és a Stratasys egyesíti erőit, hogy átfogó ipari additív gyártási rendszert biztosítson a végfelhasználói alkatrészek sorozatgyártásához

H350 3D nyomtatóval készült, DyeMansion utánkezelővel színezett alkatrészek
Stratasys H350 által 3D nyomtatott alkatrészek a DyeMansion Print-to-Product utánkezelővel való színezés előtt és után

A Stratasys – a polimer 3D nyomtatási megoldások vezető gyártója – és a DyeMansion – az ipari polimer 3D nyomtatás utókezelési megoldásainak piacvezetője – stratégiai szövetséget jelentett be. Létrehozták a sorozatgyártásra alkalmas additív gyártástechnológia első referencia rendszerét, amely meghatározza az eljárást a 3D nyomtatott végfelhasználású alkatrészek tömeggyártására – egyenletes minőségben és a hagyományos technológiákhoz képest versenyképes áron. A módszer a Stratasys új H sorozatú gyártási platformján alapul, a DyeMansion Print-to-Product utókezelési platformjával ötvözve.

A Stratasys a közelmúltban mutatta be porágyas rendszerű H350 3D nyomtatóját, amelyet kifejezetten végfelhasználású alkatrészek gyártására terveztek. A SAF technológiával működö berendezés célja, hogy a gyártók részére következetes, versenyképes és kiszámítható alkatrészköltséget garantáljon, és ellenőrzött körülmények között biztosítsa a tömeges alkatrészgyártást. A Stratasys H350 additív gyártóberendezésével és PA11 polimer alapanyagával történt tesztelések alapján a DyeMansion megoldását ajánlja az utókezeléshez. A DyeMansion Print-to-Product munkafolyamata kiegészíti a H350 nyomtatót az alkatrészek tisztítására, felületkezelésére és színezésére alkalmazható ipari megoldással.  A végfelhasználási alkalmazás követelményeitől függően az ügyfelek két különböző felület-minőség közül választhatnak: az egyik egy esztétikus, selyemfényű, homogén, karcálló felület, a másik egy funkcionálisabb, teljesen zárt és mosható felület.  A Print-to-Product munkafolyamat olyan alkalmazásokhoz ajánlható, mint például a szemüvegkészítés, az autóipari belsők vagy alkatrészek gyártása, valamint az orvostechnikai és ortopédiai eszközök készítése.

“A DyeMansion-nel közösen ügyfeleinknek egy átfogó, bevált, a H350 3D nyomtatónkra szabott additív gyártási folyamatot kínálunk. Ez lehetővé teszi számukra, hogy egyszerű munkafolyamattal eljussanak a por alapanyagtól a következetes, jó ismétlési pontosságú, kiváló minőségű, nagy mennyiségű kész alkatrészekig. Az együttműködés segít felgyorsítani a SAF technológia bevezetését a végfelhasználói alkatrészgyártásba” – mondta Patrick Carey, a Stratasys alelnöke.

Egyedülálló tisztítási, felületkezelési és festési megoldások

A Stratasys és a DyeMansion együttműködése lehetővé tette a két vállalat számára, hogy kölcsönös szakértelmét és iparági ismereteit ötvözve ne csak létrehozza a rendszert, hanem egyedülálló, fenntartható tisztítási, kémiai polírozási és festési megoldást kínáljon. A gyártók mostantól egy integrált megoldáson keresztül, egyszerűen vihetik végig alkatrészeiket a 3D nyomtatástól az utókezelésig, ami nagyobb értéket képvisel, és egyedülálló megoldást kínál a piacon elérhetőkhöz képest.  

A DyeMansion számtalan felületkezelési lehetőséget kínál a SAF technológiával 3D nyomtatott alkatrészekhez
A DyeMansion számtalan felületkezelési lehetőséget kínál a SAF technológiával 3D nyomtatott alkatrészekhez
(balra: nyers alkatrész, középen: PolyShot felszínkezelt alkatrész, jobbra: VaporFuse felszínkezelt alkatrész)

“Rendkívül boldogok vagyunk, hogy társulhattunk a Stratasys-szal a gyártási rendszer megalkotására. Együtt a legjobb megoldásokat kínálhatjuk ügyfeleinknek, és szemléltethetjük a Stratasys új SAF technológiája és a mi utókezelési megoldásaink kombinációjának értékét, hogy nagy értékű és nagy volumenű alkalmazásokat lehessen megvalósítani a különböző iparágakban. Itt kezdődik az ipari 3D nyomtatás jövője. Nagyon izgatottak vagyunk az összefogás miatt, és még izgatottabban figyeljük, hová vezet bennünket ez az együttműködés” – mondta Felix Ewald, a DyeMansion társ-alapítója és vezérigazgatója.

A rendszer további kiegészítéseként a két vállalat egy olyan közös piacra vezetési stratégián dolgozik, amely a különböző alkalmazásokra kínál megoldásokat. Együtt tervezik a gyártási rendszer továbbfejlesztését különböző alkalmazások megoldásaival, és a folyamatláncot folyamatosan frissíteni fogják mindkét vállalat új korszerű technológiájával.

A DyeMansion háttere

A DyeMansion az ipari polimer 3D nyomtatás utókezelési megoldásainak iparágvezetője, amely a nyers 3D nyomtatott alkatrészeket teljes értékű termékekké alakítja. Technológiájuk a mindennapi életünk részévé teszi a 3D nyomtatott termékeket, a tökéletesen illeszkedő szemüvegkerettől a személyre szabott autóbelsőkig. A müncheni székhelyű vállalat 2015-ben készítette első ipari színező berendezését porágy fúziós alkatrészekhez, majd portfólióját a 3D nyomtatási technológiák szélesebb köréhez elérhető műanyag alkatrész-tisztítási és felületkezelési lehetőségekkel bővítette. Napjainkban a DyeMansion Print-to-Product munkafolyamata egyesíti az iparágvezető hardvert a piacon elérhető legszélesebb színválasztékkal. Rendszereik Ipar 4.0 kompatibilisek, és zökkenőmentesen integrálhatók a különböző gyártási folyamatokba. A jövőbeli gyárak számára megbízható partnerré teszi a DyeMansion-t az a rugalmasság, hogy megoldást kínál mind a kis tételekhez, mind a nagy mennyiségek utókezeléséhez. Az ügyfelekkel való szoros együttműködés révén a 3D felületkezelési technológiai szakértelmük folyamatosan növekszik a piaccal együtt. Az egy alkatrészre jutó alacsonyabb költség, a páratlan minőség és a fenntarthatóság olyan alapvető értékek, amelyek a gyorsan növekvő vállalat minden egyes innovációját áthatják. Ezeken az elveken túl az hajtja őket, hogy megtalálják a megfelelő megoldást minden alkalmazásra.

Tudjon meg többet a cikkben említett Stratasys H350 additív gyártóberendezésről ITT!